Witajcie. Mam do was takie pytanie, czy podoba wam się to zjawisko co ostatnio ma miejsce w Kiepskich, a konkretnie to chamstwo, przekleństwa? Jak dla mnie Ferdek w ostatnim odcinku (Biedny kraj dla bogatych ludzi) za dużo przeklinał i za ostro najeżdżał na Boczka na początku odcinka.
Co o tym myślicie?
_________________ "Jedzie ksiądz na karuzeli!"
Ostatnio zmieniony przez Sheb 2010-04-29, 22:04, w całości zmieniany 1 raz
wtedy to by się zmieniło w jakiś patologiczny, prymitywny serial... no weź.
Przecież już dawno tak jest. Stale tylko "gówno, d*&a, wypierdzielaj itd." W każdym razie to tak nie drażni jak wulgaryzmy. Kogo one śmieszą? Można sobie spokojnie bez nich poradzić i i zrobić śmieszny odcinek.
Teraz od Ferdka lepiej gra Paździoch i Boczek to jest pewne a Ferdek już ma trochę zachrypnięty głos kiedyś jak mówił tym swoim głosem Halinka lub jakieś inne słowo był bardziej śmieszny a chamstwo w kiepskich zawsze było
Teraz są słabe scenariusze, więc skoro nic ciekawego się nie dzieje (tak jak w ostatnim odcinku), to i teksty typu "Grubas pieprzony" czy "Wypierdzielaj mi stąd" nie śmieszą a wkurzają.
_________________ Mam nadzieję, że nigdy nie doczekam 393 odcinka ŚWK.
Ferdek gra już 12 lat tego samego bezrobotnego pijaka. Więc ja mu się nie dziwie , że mu się nie chce A co do przekleństw - można ich używać, ale nie za dużo. Pozdrawiam Gość
_________________ Masz pytania o Kiepskich ? Chcesz pogadać o ŚWK, szukasz czegoś? Pisz do mnie
Ostatnio zmieniony przez Po_Dziabagu 2010-04-30, 06:22, w całości zmieniany 2 razy
Ferdek gra już 12 lat tego samego bezrobotnego pijaka. Więc ja mu się nie dziwie , że mu się nie chce
Jak mu się nie chce to niech "wypierdziela". Po obejrzeniu kilku wywiadów z Grabowskim związanych z jego rolą w Kiepskich byłem zażenowany. Widać, że nic poza wynagrodzeniem go w tym serialu nie trzyma. Do tego te jego idiotyczne słowa mówiące, że "Ferdek nie jest alkoholikiem". No ludzie, przecież Ferdek to alkoholik, żul, menel margines społeczny. Można tak wymieniać bez końca. Jeszcze trochę i słowa Paździocha "leżysz Pan i robisz pod siebie" się sprawdzą i będą pokazywać jak Ferdek w majty robi, bo się tak nachlał, że do kibla nie zdążył.
Nie było źle. Ja nawet bym ubarwił słownictwo (wypierdzielaj -> wypierda...), ale chyba z pewnych względów jest to niemożliwe.
Racja, choć na ipli mogliby trochę to zmienić
Te "wypierdzielaj", "zasadził panu ktoś kiedyś kopa w coś?" i te inne teksty powtarzane w każdym odcinku po sto razy nudzą!
Pierwszy odcinek serialu też obfitował w wulgaryzmy, i trochę to raziło, ale później wszystko było pięknie. Teksty o zasadzaniu kopa były dużo rzadziej używane niz teraz i śmieszyły, a teraz to porażka.
Oczywiście są odcinki w których wulgaryzmy i wzajemne obrażanie śmieszą (przykład "Kapeć").
[ Komentarz dodany przez: Elvis Scatter: 2010-04-30, 13:43 ]
To jest skrypt. Każdemu wyświetla jego nick, np.: Hej Gość! Co sądzisz na temat...?
Jblaze, to jest taka funkcja [ you ] (tylko bez spacji pomiędzy słowem, a nawiasami). Każdy widzi swój nick - ja widzę Kiepska_Fanka.
Odnośnie chamstwa w Świecie według Kiepskich - niestety to jest trochę rażące i wygląda to tak, jakby scenarzyści chcieli tym "urozmaicić" nudne scenariusze. Dawniej, za czasów świetności tego serialu nie było tylu przekleństw, można powiedzieć, że nawet prawie w ogóle. Jeżeli już, były to słowa i zwroty typu "d*&a", "gówno", "wypierdzielaj mi stąd", natomiast obecnie niestety jest to na porządku dziennym. A że słowa zacytowane wcześniej (nawet nie można nazwać ich wulgaryzmami) nikogo już nie śmieszą (teraz powtarzane są w każdym odcinku, do znudzenia), dodawane są coraz to bardziej obraźliwe, chamskie i wulgarne wyrazy/ zwroty. Takie zachowanie bohaterów serialu uczy też przemocy i właśnie tego typu zachowania ludzi, którzy oglądają ten serial. Nie mówię, że każdy od razu przeklina, lecz szczególnie na dzieci i młodzież to "działa", nawet w sposób nieświadomy dla nich (nie wiedzą o tym, a same przenoszą to do swojego realnego życia).
najnudniejsze jest stwierdzenie tego typu : "spierdzielaj pan""wypierdzielać stąd" jakby było ostrzej powiedziane to by było coś już fajniejszego i emisja po 22 ;d
Ten serial jest o chamstwie więc nie mówmy tu o kulturze
w szkole na każdej przerwie słyszę :
wy**** ty Ku**** Zap*** ci itp więc nie zwracam na to uwagi w kiepskich
Kiedyś w Kiepskich wulgaryzmy były używane przede wszystkim w takich sytuacjach, aby dodały im śmieszności. Obecnie, tak jak wielu tu pisze, jest to tylko prymitywne obrażanie przez (główni) Ferdka sąsiadów. Czy mnie drażni? Może trochę. W każdym razie śmieszyć na pewno nie, bo takie teksty sam mógłbym wymyślić bez trudu, nawet jako małolat. "Wypierdzielaj stąd grubasie!" - no, bardzo śmieszne... Szczególnie jak jest powtarzane w co trzecim odcinku.
Ta, zwłaszcza że Ferdek ostatnio mówi jakby zębów nie miał. Nie ma to teraz żadnej mocy. Ot, takie zwykłe bluzgi. Ani mi zbytnio nie przeszkadzają, ani nie śmieszą.
W obecnych odcinkach wulgaryzmy dodają tylko dlatego, że kończą im się pomysły na zabawne dialogi i muszą to czymś zapchać. A w dawnych odcinkach jak Ferdek kłucił się w Boczkiem, a ten mówił "moja noga więcej tu nie powstanie" to było się z czego śmiać.
_________________ Wierzył chłop w gusła, aż mu dupa uschła
[URL=http://zakaz linkowania do nielegalnych kopii plików/Czak-Noris?b=1][/URL]