Dobry aktor, satyryk. Jest niestety starszym Panem, ktory przezyl wiele tragedii osobistych... Mam nadzieje, ze bedzie nas cieszyl swoja gra jeszcze pare dobrych lat, bo niestety w ostatnich odcinkach wygladal zle. Licze ze w najnowszym sezonie pojawi sie czesciej i bedzie bawil swoja zabawa slowem.
Ale na pewno nie ma już takiej siły i energii na granie w serialu jak 10 lat temu.
_________________ Usłyszeliśmy dziś nowinę,
że Cyc opuszcza Rodzinę.
Rusza sobie w świat daleki,
hen, za góry, hen, za rzeki.
Rusza sobie w świat nieznany
i kompletnie poje**ny.
Wiek: 17 Dołączył: 28 Lut 2011 Posty: 382 Skąd: Miasto w Koronie
Wysłany: 2011-07-02, 00:08
dobrze ze pazdzioch jest w pełni sił hehe, ale mowa o Edziu, wczesniej rzeczywiscie pelen wigoru, ale teraz to juz widac schorowanego człowieka, chociaz chciałbym jeszcze zeby jeszcze cos w kipeskich zarymował...
_________________ "Wam sie wszystkim oczy otworzą, jak mnie sie zamkną"
ale mowa o Edziu, wczesniej rzeczywiscie pelen wigoru, ale teraz to juz widac schorowanego człowieka, chociaz chciałbym jeszcze zeby jeszcze cos w kipeskich zarymował...
Też bym chciał jeszcze kiedyś usłyszeć ryma Edzia on zawsze dodawał energii temu serialowi
Nic nie jest jednak wieczne, także zdrowie pana Bohdana. Dwa wylewy zrobiły swoje. Choć energia do życia wciąż ta sama, to ciało odmawia posłuszeństwa.
- Szybciej się męczę, a świat oglądam coraz częściej z perspektywy łóżka.
Cytat:
Niezapomniane role Listonosz Edzio - 1999-2011
Choć to rola epizodyczna, to fanom serialu „Świat według Kiepskich” dobrze zapadła w pamięci. Listonosz Edzio zawsze wpadał z listem i dobrym żartem, a i od płatania figli nie stronił.
_________________ Polski Fiat 126p FL [KCH 1701] - smak 90-tych lat
Kurcze 64 lata i jest niedobrze. Zresztą od kilku już lat. Pan Smoleń zapewne już do serialu nie powróci, no może epizodycznie jako człowiek na emeryturze goszcząc u Ferdka w fotelu. Ale czy na taki pomysł wpadną scenarzyści, a Pan Bogdan się zgodzi to się okaże...
Każdy człowiek jest inny, pan Kotys ma już prawie 80 lat i się dobrze trzyma jak na taki wiek, a pan Smoleń niestety już chyba nie zagra nigdy w Kiepskich...
_________________ Usłyszeliśmy dziś nowinę,
że Cyc opuszcza Rodzinę.
Rusza sobie w świat daleki,
hen, za góry, hen, za rzeki.
Rusza sobie w świat nieznany
i kompletnie poje**ny.
Świetny aktor, jeden z najlepszych kabareciarzy, wspaniały człowiek. Wielka szkoda ze los tak pokierował jego zdrowiem, w ŚWK zawsze, zawsze był bardzo pozytywny, zawsze powodował uśmiech na twarzy:) wierze, że jeszcze go zobaczymy w kilku odcinkach
Jeśli chodzi o link drugi to jest w nim wspomniana książka "Niestety wszyscy się znamy",którą muszę polecić wszystkom fanom Smolenia i też fanom Edzia.Sporo można się z niej ciekawych rzeczy dowiedzieć o nim i o jego rodzinie,np.tego,że palić zaczął już w podstawówce oraz dlaczego w liceum został zawieszony w prawach ucznia i co dopisywał z kolegami po K+M+B=.
Obejrzałem dokument , ale widziałem go wcześniej w innym programie ...
Najbardziej podobało ostatnie pytanie :
R: Czy wystąpi pan jeszcze kiedyś na scenie ?
S: No pewno ! A co mi zależy !
Obejrzałem dokument , ale widziałem go wcześniej w innym programie ...
Najbardziej podobało ostatnie pytanie :
R: Czy wystąpi pan jeszcze kiedyś na scenie ?
S: No pewno ! A co mi zależy !
Ciekawy reportaż,tylko szkoda,że taki krótki,ale za to dość świeży bo z 2011.A wcześniej mówił,że wróci jeśli dojdzie do zdrowia i humorystycznie do tego podszedł mówiąc,że nie chce robić kabaretu dla niepełnosprawnych,więc dlatego nie występuje.Powiedział też,że ciężko mu czasami utrzymać równowagę i wysłowić się.
Powiedział też,że ciężko mu czasami utrzymać równowagę i wysłowić się.
No właśnie , w niektórych momentach nie mogłem go zrozumieć ....
Tak,Ja też chwilami go nie rozumiałem.Smutna sprawa,tyle się na niego zwaliło kłopotów przez ostatnie lata,ale grunt,że facet nie poddaje się i żyje sobie jakoś dalej i też pomaga dzięki swojej fundacji.