Chyba nie zostało powiedziane jednoznacznie, pamiętam że gdy pojawił się Ziemek, Ferdek wspominał coś o tym że Walduś pojechał do wujka Staśka do Ameryki.
Chyba nie zostało powiedziane jednoznacznie, pamiętam że gdy pojawił się Ziemek, Ferdek wspominał coś o tym że Walduś pojechał do wujka Staśka do Ameryki.
Najpierw Walduś odszedł w 2003 roku, od 136. do 154. odcinka. W odc. 139. "Sponsor" było wspomniane, że wyjechał do wujka Staśka do Ameryki (wtedy mu przysłał tego dolara, który jednak gdzieś zniknął). Ziomek pojawił dopiero w 148. odcinku i w sumie wystąpił w czterech. Od 155. odcinka wrócił Walduś a od 191. odcinka odszedł ostateczne i już nie było wyjaśnione dlaczego.
_________________ Mam nadzieję, że nigdy nie doczekam 393 odcinka ŚWK.
Oglądał ktoś z was ostatni odcinek serialu kryminalnego TVP "Nowa" Wiosną 2010r. Ja niestety przegapiłem. Od razy jak zobaczyłem go w zwiastunie to wiedziałem, że to on. Widział ktoś, jak grał co i jak? Fajnie, że zagrał epizodycznie.
Ostatnio zmieniony przez lukin 2010-09-21, 19:34, w całości zmieniany 1 raz
Waldusia niestety nie ma w Kiepskich, ponieważ scenarzyści zrobili z niego idiotę i debila. Za pewne ludzie wytykali Go palcami, śmieli się z niego na ulicy i mówili 'o ty zobacz to ten debil z kiepskich' no i chłopak zrezygnował z roli w ŚWK. Przez pazerność na oglądalność nie ma Waldusia proste!!!
_________________ W tym kraju nie ma pracy dla ludzi z moim wykształceniem.
Ja sądzę, że było trochę inaczej. Prawda jest taka i chyba zawsze już będzie, że ludzie nie potrafią rozróżnić fikcji od rzeczywistości.
Wysłany: 2010-12-07, 18:56
Prawda jest taka, że ci co się z niego śmiali to oni są debilami i nie tylko. Bo jak wyżej napisane, fikcja i rzeczywistość. Najpierw trzeba zagrać jak debil.Tego po prostu żaden debil nie dokona. To w tym serialu najlepiej potrafił to robić Bartosz Żukowski. Chwała mu za to. I tu świadectwo jego wysokiej inteligencji.
Jeżeli będzie odgrywał rolę w ŚwK Waldka w ten sposób jak to robił przez pierwsze odcinki to nie mamy się o co obawiać. Wierzę, że skoro wrócił to będzie nas śmieszył do końca serialu. Życzę aktorowi wytrwałości, dalszych sukcesów w aktorstwie i Nagrody Nobla za rolę Waldka. :-]
W sumie reżyser nie ma tu większego znaczenia przecież to scenarzyści wymyślają nowe odcinki a poza tym ten obecny reżyser był niegdyś jednym ze scenarzystów jeszcze za Okila a tak w ogóle to jestem bardzo mile zaskoczony powrotem Waldka serial ostatnio zaczął się staczać a teraz na pewno podskoczy w górę ciekawi mnie również jak się rozpocznie pierwszy odcinek 13 sezonu mam następujące przypuszczenia: albo będzie tak jakby Walduś cały czas był w serialu i od razu będzie siedział z Ferdkiem przed telewizorem i pił piwo i nic nie wskaże na to aby nagle się pojawił albo ktoś zapuka do drzwi i ku zaskoczeniu Ferdka będzie to jego syn którego na dzień dobry wyśle po piwko
Pewno Polat ma nadzieje na poprawe ogladalnosci. Na Kiepskich patrzylem nawet jak byli wtedy "slabi" np. 2009 r. Ostatni sezon troche mnie wkurzal bo za bardzo robili z Haliny taka "skoczna" i charakterystyka Boczka - rozszarpane wlosy i robienie z niego debiula.
Ale teraz sie ciesze ze Waldek wraca!!! Nie moge sie doczekac
http://www.se.pl/multimedia/galeria/53400/bartosz-zukowski-znow-gra-waldusia-w-serialu-swiat-wedug-kiepskich/ Zdjęcia z SE. Walduś wygląda troche staro
co sie rzuca w ozy to fakt ubioru waldusia, wyglada jak jakis tani mafiozo, nie podoba mi sie to... opieta koszulka (troche umiesniony jest) zaczes - fryzura boczna - bardzo dziwnie...
Czy ja dobrze widzę, że przemalowano na biało legendarne różowe drzwi od prywatnej-publicznej toalety? Widać, że nie tylko te drzwi przemalowano. To już nie będzie to samo. Kiepscy od zawsze kojarzyli mi się z zielonym korytarzem i różowymi drzwiami od kibla.
Takt, że wygląda to wszystko na brudne i trochę zaniedbane, ale jednak nie powinni tego "ulepszać".
Te zdjęcia to są pewnie screeny z jakiegoś odcinka. Na scianie z tyłu jest napis "Teatr Pu..." (chyba chodzi o Teatr Publiczny), a Krzysztof Dracz gra ewidentnie jakąś rolę (Anna Ilczuk też) Ale rzeczywiście drzwi z kibla sa białe...
_________________ Polski Fiat 126p FL [KCH 1701] - smak 90-tych lat
Dla mnie drzwi od kibla nie są aż tak ważne, zresztą malowanie korytarza była zmieniane w czasie świetności kiepskich, wiec to teraz też zniosę, tymczasem znamy już fabułę jednego z odcinków nowej serii, u Kiepskich powstaje teatr, może być nieźle
a mi sie wydaje na tych zdjeciach znowu bardziej wyblakle pomalowanie scian tak jak kiedys po przeciez 2009 r chyba przmalowane byly na bardziej ciemne, wyrazne a teraz znowu
Mnie się wydaje, że nie zmieniono koloru drzwi. Te zdjęcia są robione pod kątem do nich a poza tym są po obróbce. Na pewno są dalej różowe ale możliwe że zostały pomalowane trochę jaśniejszym różem.
[ Komentarz dodany przez: The Iceman: 2011-01-21, 19:06 ]
Do takiej dyskusji macie główny temat. Koniec offtopu.
_________________ Mam nadzieję, że nigdy nie doczekam 393 odcinka ŚWK.