Wiek: 12 Dołączył: 19 Mar 2009 Posty: 5 Skąd: Z domu pana ferdka
Wysłany: 2009-04-03, 15:06 Bardzo długie słowa
Kto poda najdłuższe słowo, wygrywa 1 rundę.
Słowa może podawać 5 zawodników.
_________________ Pierwsze lato
Kiedy to wreszcie??!
Wszystkiego najlepszego!!
Moje drogie forum kiepscy!!!
Kiepscy są cudowni!! superaśni!!!!
Kto nie oglądał to musi zacząć oglądać.
Naprawdę mówię prawde musisz ich oglądnąć!!.
_________________ A jednak! POWRACAM!!!
Polecam stronę www.przygodyreksia.pl
Polecam równierz stronę www.5klasista.interia.pl
Wiecie co możecie mówić na mnie !p!
W skrócie...
Pozdrawiam wszystkich użytkowników tego forum! !!!Patryk!!!
Oj, dużo jest tych długich wyrazów. Pierwsze 2 pozycje potrafię płynnie przeczytać (kiedyś z nudów się uczyłem xD).
1. Diisopropyloaminoetylmetylfosfonotiolat
2. Trójchlorkodezonitropolimetanetaletynowokarboksylkopropionotriatylotetraoksydometaniczna heksametylenotriperoksodiamina jest to potrójnie schlorowana pochodna kodezonitropolimetanetaletynowokarboksylkopropionotriatylotetraoksydometanicznej heksametylenotriperoksodiaminy, czyli skodenizowanej rozpuszczalnikiem Nitro polimetanetaletynowokarboksylkopropionotriatylotetraoksydometaniczną heksametylenotriperoksodiaminą, to jest polimetanową odmianą aletynowokarboksylkopropionotriatylotetraoksydometanicznej heksametylenotriperoksodiaminy, którą to otrzymujemy przez aletynkowanie karboksylkopropionotriatylotetraoksydometanicznej heksametylenotriperoksodiaminy, czyli popularnej zwęglikowanej postaci propionotriatylotetraoksydometanicznej heksametylenotriperoksodiaminy
Jak na złość wymyślili długą nazwę na fobię przed długimi wyrazami ^^ Niezłe.
Co do tych chemicznych przykładów podanych przeze mnie, to słyszałem że każdy związek chemiczny można napisać jednym słowem. Więc najdłuższe słowo świata może prawie każdy wymyślić
Liczba nie jest słowem. Co więcej, nie jest nawet wyrazem. Nazw ulic, nazw pierwiastków, stanów, miast etc. nie określasz liczbą. Poza tym, jeśli dobrze się orientuję, to chodzi tutaj o słowo, które ma określone znaczenie, rozwinięcie.
Ostatnio zmieniony przez The Iceman 2010-06-15, 20:50, w całości zmieniany 1 raz
Heksakosjoiheksekontaheksafobia – lęk przed liczbą 666. Wywodzi się z Apokalipsy św. Jana 13,18, gdzie liczba ta określana jest mianem liczby Bestii.
Poza chrześcijaństwem heksakosjoiheksekontaheksafobia popularyzowana jest jako motyw w kulturze masowe.
Ludzie dotknięci przez tę fobię silnie unikają jakiegokolwiek kontaktu z liczbą 666. Pewnym przykładem jest małżeństwo Nancy i Ronalda Reaganów, którzy przenosząc się do dzielnicy Bel-Air, miasta Los Angeles, zmienili adres nowego miejsca zamieszkania z 666 St. Cloud Road na 668 St. Cloud Road.
Zdarzały się przypadki osób wyrażających zaniepokojenie narodzinami swoich dzieci 6 czerwca 2006.
W roku 2006 BBC umieściła heksakosjoiheksekontaheksafobię na 64. pozycji listy "100 things we didn't know this time last year" ("100 rzeczy, o których nie mieliśmy pojęcia rok temu").
Ostatnio zmieniony przez kamiqii-k44 2011-03-23, 12:19, w całości zmieniany 1 raz