Miał kilka dobrych tekstów, np. w odcinku "Ósme dziecko stróża": "Zaraz będzie, skoczył do kiosku po fajki", ale ogólnie średnio go lubię, chociaż są w serialu gorsi bohaterowie np. Mariolka.
_________________ Wierzył chłop w gusła, aż mu dupa uschła
[URL=http://zakaz linkowania do nielegalnych kopii plików/Czak-Noris?b=1][/URL]
gdy akcja jest poza kamienicą , co oznacza greenboksy pasuje idealnie
jednak gdy był w kamienicy np. w odc. ósme dziecko stróża to nie pasował zupełnie
_________________ ,,Cza-cza, rumba, tango, disco, bo ja, k**wa, tańczę wszystko."
Jak dla mnie kompletny niewypał, Badura jest za bardzo patologiczny jak na Kiepskich. Ferdek może i pije dużo, ale nie pasuje do niego zadawanie się z ordynarnymi menelami spod skupu złomu. Do tego odrzucająca aparycja aktora
_________________ I nadeszły piękne czasy: śmiechy, tańce, wygibasy. Wszyscy się kochają szczerze, ale ja im gówno wierzę.
A ja sie nie zgadzam z powyższymi opiniami. Badura (grany przez Lecha Dyblika) jest postacią z akcentem komicznym na przekór swej ponurości. Jego opowieść snuta na cmentarzu o niedawno zmarłym kumplu i gołębiu wymiatała. Poza tym, moim skromnym zdaniem potrzebna jest postać, która Ferdka stawia w elicie meneli
Sa odcinki, w których Badura wypada naprawdę nieźle (Ósme dziecko stróża, Tamten świat), ale niestety bywają takie odcinki, w których gra - poprostu mówiąc - źle. Trudno mi powiedzieć, czy jest on postacią na +, czy też na -. Raczej na +
_________________ Polski Fiat 126p FL [KCH 1701] - smak 90-tych lat