Zaznaczyłem "Inne" czyli w moim przypadku zakończenie serialu.
A co do petycji. Ktoś (chyba Janusz) już pisał, że nikt nie chce, by ktoś dyktował im co mają robić. Osobiście, nie podobają mi się nowe odcinki. Ale próbuję postawić się w sytuacji twórców. Oni uważają, że to co robią jest dobre. Może po prostu trafiają ze swoją satyrą do innych ludzi niż nastolatki oczekujące jajców sprzed lat...?
Zgadzam się z A. Sobiszewskim, że odcinków z biznesami nie dałoby się już oglądać. Ten motyw wyczerpał się już gdzieś po 100. odcinku i potem wracał sporadycznie. Ale odcinki z lat 2004-2007 wyśmiewające polską rzeczywistość typu "Grzałka", "Portier", "Ekolodzy", "Rachunek Sumienia" były bardzo dobre. Możliwe jednak, że i ten rodzaj humoru się wyczerpał. Bo jakby nie patrzeć, ostatnio ciągle wracają w nowych odcinkach stare motywy. Tylko, że są "ulepszone" przez greenboksy, piosenki, itd.
Podsumowując: serial w tej formie nie ma przyszłości a na inną formę nie ma co liczyć. Najlepiej go zakończyć.
_________________ Mam nadzieję, że nigdy nie doczekam 393 odcinka ŚWK.
Co do zakończenia serialu, to się nie zgodzę. Może serial jest zupełnie inny niż kiedyś ale nadal, mimo wszystko, wyczekuję na niego i oglądam go z wielką radością.
Wystarczą pewne zmiany w serialu. Tematów na odcinki, można by wymyślic co niemiara. Wszystko jest źle, przez zmianę koncepcji i stylu serialu, przez jego twórców.
Wybrałem:
-Wolniejsze ,,przeskakiwanie" z 1 sceny na drugą
-Telewizor zamiast pełnego obrazu
-Zabawne teksty, byle nie "wypierdzielaj", "glucie" itd.
-Tzw. "zapchajdziury" (śpiewy, tańce) wypełniać czym innym
Petycja... hm... ja jestem za zmianami serialu i sie pod nią podpisze (a dlaczego miałbym tego nie zrobić? Czy to jakaś ujma na czci?). Tekst o tym, ze serial ma nie byc dla nastolatkow tylko dla ludzi starszych jest bezsensowny. Posune sie dalej. To młodzi ludzie sa przesiewem. Jesli im sie spodoba to i bedzie godziwa rozrywka dla starszych. Obcuje ze starszymi ludzmi, ktorzy podzielaja moje zdanie. Serial sie skończył, mnie zaczyna obecny Ferdek odpychać. Te kamery, te najazdy na postacie, ten pokój. W podswiadomosci mam wrazenie, ze mimo ze aktorzy sa CI sami i scenografia ta sama (w praktyce) ja czuje jakbym oglądał inny serial. Takie niuanse jak kamery (HD, po ch**? do kiepskich?). To jest swiat według kiepskich a nie barwy szczescia. W tym serialu nigdy nie było ludzi o wybitnej urodzie dlatego nie powinno też być wybitnych efektów specjalnych. Serial w tej formule sie skończył. Mnie odpycha. Myśle mimo wszystko, ze z delikatnymi zmianami dałoby sie stworzyc kilka-kilkanascie dobrych odcinków.
Czołówka sprzed lat, Stare dźwięki przy przejściach video, Stare śmiechy w tle, Wolniejsze ,,przeskakiwanie" z 1 sceny na drugą, Telewizor zamiast pełnego obrazu, Nie rzucający się w oczy ubiór Waldka, Zrezygnowanie z przybliżeń kamery / poruszania nią, Pobrudzenie nieco korytarza, postawienie jakichś rupieci, Mniej Jolasi/Badury/Kozłowskiego/Malinowskiej/Mariolki, Przywrócenie różowych drzwi na korytarzu, Przywrócenie różowej pościeli w sypialni Kiepskich, Brak drogich komórek, laptopów, kuchenek
Ludzie złoci, chcecie pisać petycję w sprawie wymiany pościeli albo przemalowaniu drzwi kibla?! Wszyscy Was wyśmieją, petycja będzie pośmiewiskiem. Nie muszę chyba wspomnieć, że nikt na to nie będzie patrzył z powagą. Trochę myślenia...
Jednynie mogę zaznaczyć opcję: Nie dodawanie aż tylu greenboxów (ogółem), Zaangażowanie dodatkowych scenarzystów i Zero kłótni Ferdek vs Waldek.
Cytat:
Ciekawsze od obecnych piosenki, melodie
Gwarantuję, nie tak łatwo napisać w dzisiejszych czasach śmieszny tekst piosenek. Teledysk wyborczy w odcinku "Więc lepiej(...)" jest naprawdę arcydziełem...
Cytat:
Częstsze występowanie Edzia, nawet smutnego
Nie da się, zdrowia nikomu się nie da przywrócić. Takie prośby można spuścić wkiblu.
Cytat:
Dawny wygląd głównych bohaterów
Tzn? Ferdek ma miec znów bujną, ciemnobrazową czuprynę, Boczek znów ma być grubszym, a Paździoch znów ma nie mieć zmarszczek? Nie da się przywrócić stary wygląd.
Cytat:
Brak drogich komórek, laptopów, kuchenek
W dzisiejszych czasach raczej nie jest to możliwe...
_________________ Polski Fiat 126p FL [KCH 1701] - smak 90-tych lat
Niektóre propozycje z ankiety tak jak david12lost zauważył są niewłaściwe.
Cytat:
Zrezygnowanie z przybliżeń kamery / poruszania nią,Tzw. "zapchajdziury" (śpiewy, tańce) wypełniać czym innym i grennboxy
Zmiana produkcji ta nowoczesność: ruchoma kamera... stare ujęcia (bardziej w style zwykłego serialu, a nie hitu filmowego). Tych śpiewów i tańców jest naprawdę za wiele i są one nudne! Nic nie wnoszą, zresztą często są to nie pasujące do kiepskich. No i nie szczęsne green boxu. Gdyby chcieli to mogli by zrobić nawet lepszy odcinek od nie jednego starego. Ba, oni wiedzą oczywiście, że serial się zmienił i że ludziom się to nie podoba.