Zaskoczył mnie też, niestety, negatywnie pan Edzio przy dostarczeniu biletów od Goldenmana (nie był zbyt wesoły, swoje rymy mówił tak, jakby był znudzony
A co ty oczekujesz od niego
Bohdan Smolen (Edzio) miał już dwa wylewy i jest schorowany , a na dodatek stracił żonę i syna .
Ostatnio zmieniony przez Ferdynand K. 2012-01-06, 16:17, w całości zmieniany 1 raz
Zaskoczył mnie też, niestety, negatywnie pan Edzio przy dostarczeniu biletów od Goldenmana (nie był zbyt wesoły, swoje rymy mówił tak, jakby był znudzony
Bohdan Smolen (Edzio) miał już dwa wylewy i jest schorowany , a na dodatek stracił żonę i syna .
Co fakt to fakt i tak Smoleń całkiem nieźle się jeszcze trzyma patrząc na to,że przeżył takie właśnie doświadczenia.Ważne,że wogóle jeszcze jest w serialu i oby pojawił się też w 15 serii bo postać Edzia jest w tej chwili takim światełkiem w tunelu i przypomnieniem lepszych dawnych czasów ŚWK.
hellcabber [Usunięty]
Wysłany: 2012-01-06, 18:43
Piotrek2011 napisał/a:
bo postać Edzia jest w tej chwili takim światełkiem w tunelu i przypomnieniem lepszych dawnych czasów ŚWK.
i pisze to ktoś, kto prawie połowie odcinków 14ego sezonu dał 10/10
Ostatnio zmieniony przez hellcabber 2012-01-06, 18:44, w całości zmieniany 1 raz
Co fakt to fakt i tak Smoleń całkiem nieźle się jeszcze trzyma patrząc na to,że przeżył takie właśnie doświadczenia.Ważne,że wogóle jeszcze jest w serialu i oby pojawił się też w 15 serii bo postać Edzia jest w tej chwili takim światełkiem w tunelu i przypomnieniem lepszych dawnych czasów ŚWK.
Masz rację w tym odcinku nawet stał , rymował , śmiał się . I to mi się podoba ! , a nie siedział np. w odcinku ''Coming out'' i ''Dzieło życia'' Tam nawet ograniczał się do dwóch słów np. ''Dla jaj'' lub ''Ale jaja'' .
Myślę , że się już coraz lepiej czuję i także czekam aby był i miał większe role w nowej 15 serii .
Masz rację w tym odcinku nawet stał , rymował , śmiał się . I to mi się podoba ! , a nie siedział np. w odcinku ''Coming out'' i ''Dzieło życia'' Tam nawet ograniczał się do dwóch słów np. ''Dla jaj'' lub ''Ale jaja'' .
Myślę , że się już coraz lepiej czuję i także czekam aby był i miał większe role w nowej 15 serii .
No właśnie a niektórzy zachwycali się tymi dwoma słowami,a mi to było za mało,więc dobrze,że mogliśmy zobaczyć Edzia(Smolenia) w o wiele lepszej formie niż np.w "Dziele życia" lub w "Comming oucie".
Ostatnio zmieniony przez Piotrek2011 2012-01-07, 12:40, w całości zmieniany 1 raz
Mi się odcinek nie podobał, już nie mówię o rzeczach typu przemieszczający się telefon, czy powtarzanie 'co? gówno!' , ale ogólnie, że odcinek nie był śmieszny, co tu dużo mówić, daję 2/10 - 1 pkt za Edzia.
_________________ Lekarz: (...)Jeśli nie zażyje tego na czas, to się skończy
Halina: Śmiercią?!
Lekarz: S-s-sraczką
No właśnie a niektórzy zachwycali się tymi dwoma słowami,a mi to było za mało,więc dobrze,że mogliśmy zobaczyć Edzia(Smolenia) w o wiele lepszej formie niż np.w "Dziele życia" lub w "Comming oucie".
Ja to się nawet zachwycałem jak go tylko zobaczyłem !
Bardzo dużo denerwującego, chociaż trafiło się kilka dobrych tekstów:
"Helena nie popisuj się, przecież Ty gówno rozumiesz
Zamknij morde marian'
Dobry Boczek z odbieraniem majątku.
Boczek 'niech se kibel wezmą do tej Kaliforni i tam se wypróznienia robią'
Chyba najlepszy dialo odcinka "A idz pan panie Ferdku nowy płaszcz elegancki mi sie rozkutasił
Jezus Maria, Panie prezesie, ale jak?
No jak, prosze pana o tu, sięgnąłem dynamicznie do spłóczki i poszedł psu w dupę
No bo pan panie prezesie to wszystko dynamicznie robi, wie pan
A żebyś pan wiedział u mnie wszystko dynamicznie, konsumpcja dynamicznie , wyprózniania dynamicznie ' - haha tu autentycznie się śmiałem
Dobre tez jak Ferdek zagrał z Edziem (lubie to wypierdzielanie przez Ferdka):
'wypierdzielaj pan' - to lubie w Kiepskich
Boczek trzyma formę, to samo Pazdzioch. Gdyby tak pobudzić Ferdka i wypierdzielić jolasie i waldusia serial mógłby wrócić do czasów świetności.
CIeszy też forma Edzia, bo wyglądał bardzo dobrze i oby się częściej pojawiał.
Na duży minus pierwsza scena i przebieranie Haliny, ona jest grubsza od Boczka . Minus za 'kużwa' Boczka... panie y. jak mozna tak niszczyć kultową postać. Wkurzająca (NIEPRAWODOPODOBNIE) jolanta. Waldek sie nie nadaje do tego serialu w takiej postaci... jego 'żart' o tym, że mogą sobie zabrac gume od majtek był tragiczny (tak jak jego pózniejszy śmiech). Tragicznie denerwujące ciągle co? gówno! Piosenka Haliny... strasznie denerwująca. Taniec Waldka, Jolasi i Marioli - bez komentarza Ogólnie pomysł beznadzieijny, do tego Jolasia, Waldek, śmiechy, nowoczesność - bida z nędzą - chociaż dużo tekstów dobrych.
edit; zakończenie też żenujące. Swoją drogą było mało greenboxów - za to też mały plus
4/10 za teksty. Jeden z lepszych z tego najgorszego w historii serialu sezonu.
_________________ *
Ostatnio zmieniony przez Maximus90 2012-01-09, 00:47, w całości zmieniany 1 raz
Nie najgorszy odcinek, najlepsza była scena z Edziem, i początek, aczkolwiek w wielu momentach odcinkach pojawiały się w miare zabawne teksty, do ideału jednak daleko, daje 6/10
Odcinek był taki sobie.
Plusy (+):
- Rymy Edzia (Poproś pan Goldenmana to da panu banana )
- Niedużo greenboxów
- ,,Panie Ferdku! Płaszcz mi się rozkutasił" (Kozłowski)
- Edzio w logo Golden Man Film
Minusy (-):
- Badura
- Malinowska
- Jolasia
- Złe potraktowanie Listonosza przez Ferdka (Wypierdzielaj pan)
- Halina śpiewająca piosenkę jako Marylin Monroe
Tak ogólnie to 4/10
Wiem o tragediach pana Smolenia i bardzo mu za to współczuję, ale jakbyś doczytał mój post, to byś wiedział, że na końcu odcinka zaskoczył mnie swoim "Ale jaja!", więc dla mnie mimo wszystko dłuższy występ Edzia był jak najbardziej na plus .
Jak dla mnie bardzo fajny odcinek,ale nie tylko Edzio wygląda na schorowanego w tych nowych odcinkach,ale też coraz bardziej Paździoch,ale i tak dobrze się trzyma jak na prawie 80 lat.
OCENA:8/10
_________________ "No to za Jagiełło, żeby nas nie pogięło" "Wierzył chłop w gusła, aż mu dupa uschła"
Najlepsze było to gdy zadzwonili z Ameryki i non stop mówili przez telefon "yes,yes, yes of course" ; ) No i listonosz Edzio. Poza tym, nudy ... Ocena: 5/10
Ostatnio zmieniony przez Sheina 2012-04-07, 12:30, w całości zmieniany 1 raz