Tagi: Świat według Kiepskich, Kiepscy, Filmy, Wszystkie odcinki, Download, Seriale, Waldek Kiepski, Forum filmowe, Serial, Telewizja, TV
Świat według Kiepskich FORUM
 Strona Główna  Kiepscy  FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy  Mapa forum  RSS  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat :: Następny temat
346 Po prostu być
Autor Wiadomość
sobol 
Paździoch

Wysłany: 2010-11-03, 20:31   346 Po prostu być

Ferdek i Paździoch zauważają przedłużającą się nieobecność ich sąsiada, Arnolda Boczka. Wkrótce okazuje się, że mężczyzna wyjechał. Krążą plotki, że wstąpił do seminarium duchowego. Paździoch jest przerażony. Uważa, że to może grozić upadkiem polskiego Kościoła.

Jak dla mnie najlepszy odcinek sezonu, a przynajmniej porównywalny z Jesienią Średniowiecza. Najlepsze sceny to Boczek u Kiepskich jako ksiadz, początkowa scena w łóżku, i rozważanie o kosciele, czy mistrzowskie HWDP Paździocha :mrgreen: . Za żenującą piosenkę -1, ale i tak 8,5/10 dam

Sory za brak numeru w temacie, chciałem być pierwszy :mrgreen: Ale myśle że moderator szybko to poprawi.

tspkibic 
Edzio Listonosz

Ostrzeżeń:
 6/3/6
Wysłany: 2010-11-03, 20:34   

A gdzie numer odcinka?

Odcinek bezsensu... myślałem że to będzie jeden temat odcinka a tu potem , że jest policjantem , że pojechał do Warszawy....byłby tego sens gdyby nie to że się śniło to Ferdkowi...i ta szybka zmiana scen.....co chwile inna odcinek 3/10

elendil93 
Waldek

Wysłany: 2010-11-03, 20:38   

Najlepszy odcinek sezonu. Gdyby jeszcze gdzieś upchnęli Edzia (będzie w ogóle czy już nie?) to byłoby miodnie.

Sny Ferdka dotyczące księdza, policjanta i celebryty nawet śmieszne. Piosenka świetna, chodzi mi głównie o rymowaną treść. Naprawdę duży progres po wampirach z zeszłego tygodnia. A opis wcale na to nie wskazywał.

paździoch91 
Moderator
Menda bazarowa

Wysłany: 2010-11-03, 20:41   

Jak zawsze ostatnio czyli... raczej słabo. Fabuła taka sobie. Boczek księdzem, policjantem i politykiem? Im już się kompletnie pomysły kończą...

Mimo to, było lepiej niż tydzień temu bo nie było aż takiej fantastyki a i okazji by się zaśmiać było więcej. Jako przykład podaję "CHWDP!" Paździocha czy jak Ferdek dzwonił na policję by powiedzieć o przewinieniach Boczka.
Minusy za:
- konstrukcję fabuły (m. in. te sny)
- piosenkę
- wkurzającego, wulgarnego Ferdka ("Wypierdzielać stąd!" na początku)
- poezję Halinki o Warszawie.
Natomiast scena z Boczkiem jako księdzem u Kiepskich też niespecjalnie mnie rozśmieszyła. Ogólnie to takie 4/10.

Czak Noris 
Ferdynand Kiepski
pecunia non olet

Wysłany: 2010-11-03, 21:34   

Nie był taki zły. Głupio zrobili z tymi snami Ferdka - 1 o Boczku księdzu był zaskoczeniem, ale w przypadku 2 kolejnych wiadomo było, że to nie dzieje się na jawie. Piosenka Boczka nawet niezła (tylko poco te dziewczyny?). Na plus:
- Mało scen z Mariolką
- W miarę ciekawa akcja (co nie znaczy, że śmieszna).
- CHWDP Paździocha :mrgreen:

Na minus:
- Wcielenia Boczka (ksiądz, polityk, policjant) - wystarczyło wybrać jedno...
- Dziewczyny w greenboxie
- Wiersz Halinki

Oceniam 5/10. Nieco lepiej niż w zeszłym tygodniu.

hikaro 
Mariolka

Wysłany: 2010-11-03, 22:09   

odcienk byłby rewelacyjny gdyby nie ta jakże durna piosenka Boczka .
8/10

[ Komentarz dodany przez: The Iceman: 2010-11-03, 22:19 ]
Może coś więcej? Poprzednicy tak szczegółowo się rozpisali...

david123lost 
Moderator

Wysłany: 2010-11-03, 22:19   

Nie pozostaje mi nic powiedziec, tylko tyle, ze bardzo fajny odcinek to był :mrgreen:

Na plus:

- Tekst Pazdziocha <wślizgnie się komu trzeba do dupy i Alleluja i do przodu> :-)
- Akcja z kopertą podczas koledy :-D
- Tekst ferdka <Jajka? chyba na miekko>
- Scena z wyprowadzanie Ferdka i Pazdziocha przez policjanta Boczka i CHWDP xD
- Doniesienie Ferdka na boczka przez telefon
- Teksty w tej piosence Boczka... np <Jak podesrasz mnie w biznesie i wydu*ną w CBŚ-ie> albo jakos tak :lol:

Na minus:

- Występ tych chłopców podczas kolędy
- Wiersz Haliny o warszawie
- Daremny greenboks
- cheerleaderki i te "jupi jajajaj"
- Zakonczenie

elendil93 
Waldek

Wysłany: 2010-11-03, 22:23   

Widzę, że piosenka się nie spodobała. A dla mnie była najlepsza od paru lat. I dziewczyny ładne ;)

david123lost 
Moderator

Wysłany: 2010-11-03, 22:40   

Piosenka nawet fajna była, tylko gdyby nie te cheerleaderki albo jak to sie pisze xD

Parco 
Boczek
W mordę jeża!

Wysłany: 2010-11-04, 02:10   

Polewny odcinek:) smiałem się jak Pazdzioch szedł tańczącym krokiem do siebie do domu na samym początku odcinka:)

kamiqii-k44 
Ferdynand Kiepski
..::ROCKA::..

Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: 2010-11-04, 10:48   

Do tych którzy non-stop krytykują - sami byście tego nie zrobili lepiej.
A odcinek mi się bardzo podobał, szczególne te sny Ferdka, niezłe teksty Paździocha.
Odcinek na 9.5/10. Odjęłem pół punktu za ten taneczny krok tej łysej pały xd

The Iceman 
Moderator
Ale tak normalnie?

Wysłany: 2010-11-04, 16:02   

Całkiem śmieszny odcinek jak na dzisiejsze czasy. Nie był nudny, no i wreszcie coś się działo. A przede wszystkim było mało greenboxów i to w miarę sensownych. Podobało mi się większość scen z Boczkiem np. jak wyrywał Ferdkowi kopertę i w zakończeniu jego zdziwienie - sąsiedzi naszykowali mu wyżerkę, a ten nawet nie skapnął się dlaczego :-o Nie było też Mariolki, więc kolejny plus. Co prawda nie podoba mi się, jak aktorzy piją wódkę i Paździoch w "co drugim" odcinku przychodzi do Ferdka z tym trunkiem, ale w tym odcinku było to przedstawione całkiem fajnie (wejście Paździocha i jego tekst "Pochwalony!"). Śmieszne też było, jak Ferdek powiedział, że Boczek podstępnie wyrwał dziecku torebkę cukierków. Do minusów zaliczam bezsensowny i wcale nieśmieszny wiersz Halinki (myślę, że ten serial jest nieodpowiedni do przekazów tego typu) i ogólnie rozmowy Ferdka z Haliną.

P.S. Piosenka Boczka też była całkiem, całkiem, choć mało śmieszna. Ale muszę powiedzieć, że ten podkład "jupi jaj" był cholernie wkurzający.

7-/10 (w tej serii)

elendil93,

Ja dla ładnych dziewczyn tego serialu nie oglądam. Równie dobrze mogłoby nie być ich w ogóle.

kamiqii,

Ależ dałeś argument. To po prostu widać, że nowe odcinki nie śmieszą już tak jak kiedyś. Nie ten poziom.

EDIT:

A jednak była Mariolka, ale nie miała za dużo do powiedzenia :-P

Ostatnio zmieniony przez The Iceman 2010-11-07, 19:28, w całości zmieniany 2 razy  

donfrafrequezz 
Boczek

Wysłany: 2010-11-05, 19:22   

No i w końcu jakiś odcinek, który od początku do końca był fajny i zabawny.

Paździochowe `pochwalony` i wyskoczenie z flaszką po chwili rozłożyło mnie zupełnie :-D padłem ze śmiechu.

punk rock z Danii --->> http://punkowcy.ok1.pl/viewtopic.php?t=2361

Wiktors 
Edzio Listonosz

Wysłany: 2010-11-05, 20:52   

Mnie się bardzo ten odcinek podobał. Super. Piosenka Boczna, Boczek jako ksiądz ;-)
Wiecie może, czy można gdzieś znaleźć tą piosenkę Boczka?

kamiqii-k44 
Ferdynand Kiepski
..::ROCKA::..

Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: 2010-11-09, 22:47   

The Iceman napisał/a:
Ależ dałeś argument.

Dałem taki argument, bo innego nie można zastosować.
Nikt z nas na pewno by tego lepiej nie zrobił.
A może oni wcale nie idą na łatwiznę, tylko zwyczajnie nie mają pomysłów na nowe odcinki?

Moim zdaniem przydałoby się poszukać nowych scenarzystów, bo Aleksander i Katarzyna Sobiszewscy
się troche przeżarli, reżyser też nie jest bez winy :roll:

evita 
Edzio Listonosz

Wysłany: 2010-11-18, 14:32   

Fajny! :) Bardzo fajny odcinek. Boczek w roli księdza - mistrzostwo świata! :) Pasuje do niego: ksiądz przyjmuje pieniądze (400zł! :0)i mówi: ,,nie trzeba panie Ferdku, nie trzeba", w tym samym czasie wyciągając rękę po pieniądze. Ech...życie...

Rola policjanta tez niezła, :) A końcówka najlepsza: najlepiej będzie jeśli Boczek zostanie...Boczkiem!
6/10

SVDstriker 
Halinka
dziad zdziadzialy

Wysłany: 2010-12-21, 17:35   

Odcinek taki sobie. 7/10. Jedynie podobało mi się to co Boczek był za księdza przebrany i za policjanta.

Maximus90 
Ferdynand Kiepski

Ostrzeżeń:
 6/3/6
Wysłany: 2011-01-27, 19:47   

odziwo jest to odcinek, ktory mozna obejrzec wiecej niz jeden raz,mysle ze ciekawa fabuła i wkrecanie boczka w roznego rodzaju zawody, nie podoba mi sie sam tytuł odcinka - uwazam ze odcinki powinny w jakikolwiek sposob przyblizyc wartosci w nim zawarte. Odcinek pozytywny 6-7/10

dul. 
Waldek
WĘŻU JEDEN

Wysłany: 2011-03-24, 16:45   

Świetny odcinek, jak dla mnie to jeden z najlepszych w ogóle. Bardzo ciekawa fabuła, najlepsza scena jak Boczek śpiewał :D

KarwaszBarabasz 
Edzio Listonosz
Karwasz Twarz!

Wysłany: 2011-03-24, 16:54   

Odcinek b.dobry piosenka tez nie wiem dlaczego wam się nie spodobała. 7,5/10

Dan-TuTenCham 
Kiepski Znawca
MARCIN MIROWSKI-OUT

Ostrzeżeń:
 5/3/6
Wysłany: 2011-03-26, 19:14   

evita napisał/a:
Fajny! :) Bardzo fajny odcinek. Boczek w roli księdza - mistrzostwo świata! :) Pasuje do niego: ksiądz przyjmuje pieniądze (400zł! :0)i mówi: ,,nie trzeba panie Ferdku, nie trzeba", w tym samym czasie wyciągając rękę po pieniądze. Ech...życie...

Piękny komentarz, to o kasie smutne ale prawdziwe ;-)

The Iceman - bardzo dobry komentarz, wyrwałeś mi większośc z ust, niemalże całkowicie się z tobą zgadzam :-)

Ja osobiście trochę bardziej rozpisałem się, w temacie "najlepszy odcinek 12-ego sezonu"

paździoch91 
Moderator
Menda bazarowa

Wysłany: 2011-07-12, 13:06   

Odcinek w miarę dobry jak na tę serię. Było kilka śmiesznych scen, m. in. z Boczkiem jako policjantem. Ale na minus bezsensowna poezja Haliny i piosenka Boczka (tekst jeszcze znośny ale te cheerleaderki do kitu). Podnoszę ocenę - 5/10

dul. 
Waldek
WĘŻU JEDEN

Wysłany: 2011-07-12, 15:46   

paździoch91 napisał/a:
Ale na minus bezsensowna poezja Haliny i piosenka Boczka (tekst jeszcze znośny ale te cheerleaderki do kitu).

A mi się to właśnie bardzo podobało; tak jak większość scen, jeśli nie wszystkie; piosenka jednak najbardziej :-D Scena z Boczkiem jako policjantem też była bardzo dobra; a jeśli chodzi o realizację fabuły, to całkiem ciekawy pomysł z tym mieli. Nie było to najlepsze wykorzystanie scenariusza, ale nie było też bardzo słabe. Odcinek miał drugie dno i to też jest ważne, więc...

... 8/10

bodzio_09321 
Paździoch
19bodzio64

Wysłany: 2011-07-14, 13:58   

Nawet fajny odcinek 8/10. Najlepsze było Boczek jako ksiądz, tekst Paździocha HWDP, Ferdek dzwoniący na policje z powodu Boczka.

Piotrek2011 
Ferdynand Kiepski
Marian,Babka,Edzio

Ostrzeżeń:
 2/3/6
Wysłany: 2012-01-14, 21:26   

Ekstra sny Ferdka o tym,że Boczek jest księdzem i o tym,że Arnold jest policjantem.Ciekawy pomysł a więc 10/10.Piosenka z Boczkiem w roli głównej też niezła.

Odpowiedz do tematu