Opis: Ferdynand Kiepski stwierdza, że większość przeterminowanych produktów z powodzeniem długo jeszcze nadaje się do spożycia. Dochodzi do wniosku, że data przydatności jest sprawą względną i stare nie oznacza wcale złe. Sam też coraz częściej słyszy zarzuty pod swoim adresem o starzeniu się. Postanawia więc zakonserwować się jak produkt spożywczy.
_________________ Wierzył chłop w gusła, aż mu dupa uschła
[URL=http://zakaz linkowania do nielegalnych kopii plików/Czak-Noris?b=1][/URL]
No, zawiodłem się. Po nie najgorszej pierwszej części, druga była klapą. Niepotrzebna piosenka, dziwne zakończenie...
Ale przynajmniej pojawiły się jakieś śmieszne teksty typu: "Pan sam wyglądasz jak jaka obślizgła parówka"
4,5/10 ze względu na zrypaną drugą część.
Jestem bardzo zadowolony, że najlepszy odcinek dali na koniec. Było mnóstwo śmiesznych scen i tekstów, tylko jeden greenbox i ogólnie wszystko na +. Najbardziej podobało mi się jak Paździoch wrócił ze sklepu z wódką i miał ubraną maskę, a potem powiedział: Ubrałem maskę dla niepoznaki. Dużym zaskoczeniem był brak denerwujących scen. Nawet końcowa piosenka nie była taka zła. Moja ocena tego odcinka to 9,5/10.
_________________ Wierzył chłop w gusła, aż mu dupa uschła
[URL=http://zakaz linkowania do nielegalnych kopii plików/Czak-Noris?b=1][/URL]
Najgorsza ta finałowa piosenka. Wyszło to tragicznie wraz z tym tłem... Ta piosenka śpiewana w TV przez tego gościa też żenująca. Poza tym, to przejaskrawienie ekranu pod koniec, gdy Kiepscy się odmłodzili. Wszystkie okropnie sztuczne i choćby za to duży minus... To tak od technicznej strony. A scenariusz też nudny. 3/10 mogę dać najwyżej.
Słaby koniec słabego sezonu. Oby ostatniego...
_________________ Mam nadzieję, że nigdy nie doczekam 393 odcinka ŚWK.
Fajny odcinek słaby był koniec jak mariolka spiewała troche to było przesadzone daje 7/10 szkoda ze to juz osatni odcinek przywiązałem sie troche do tego ze co środe oglądało się kiepskich
_________________ "na tym świecie są rzeczy które sie fizjologom nie śnily"
Mariolkę miałam ochotę zabić, a Pażdziocha ucałować za ten motyw mendy:)
_________________ "Nie ważnie ile razy upadniesz, ważniejsze ile razy się podniesiesz!"
http://rzut-karny.bloog.pl/ <Sport bez ściemy!
Felieton:"15 lat temu..."
Zapraszam:)
Średni odcinek. Halinka jak zwykle wkurzona, psuje tylko atmosferę panującą w serialu. Do pani Mularczyk mam coś do przekazania - twoja gra jest żałosna (swoje lata świetności masz już za sobą, twoja postać już tutaj nie pasuje, nie wracaj ponownie). Gra Boczka i Ferdka na plus. Były niezłe teksty. Piosenka na koniec również kiepska. Ogólnie rzecz biorąc, chciałbym, żeby Ferdek miał taki sam głos jak w zakończeniu. Pomysł na odcinek naprawdę niezły, niestety jak zwykle musieli go spaprać.
Napewno jeden z lepszych odcinków ostatniej serii ;p mam nadzieje ze jeszcze nakręca,przecież nowe odcinki moga byc lepsze,ostatnie 2 odcinki,calkiem zabawne,to napawia optymizmem przed następnymi.Takze uwazam że niepotrzebna była ta piosenka..i ten teledysk..bezsensu...Mariolki bym sie tak nie czepiał,bo kiedy zacznie wymiane poglądów z ferdkiem,to padam ze śmiechu ;p
_________________ Ja będe nagi nagi na gitarze grał...
Niezłe zakończenie sezonu. Fajne teksty, fabuła, wiele się działo, jedyne co mnie wkurzyło to piosenka na końcu. Ogólnie jednak po obejrzeniu jestem zadowolony, spodziewałem sie czegos znacznie gorszego 7/10
Dziwne w tym odcinku było to że nic Ferdkowi się nie działo a jak tylko Boczek powiedział czy nic mu nie jest po bigosie to od razu chory...odcinek 2/10
Hmmm średni odcinek. Miał mocne momenty( zwłaszcza z Boczkiem, Ferdkiem i Marianem, no i koniec), jak i słabsze( piosenka, oglądanie tv). Jednak widać że twórcy na koniec sezonu nie mieli żadnego pomysłu. 4 na 6.
Słaby odcinek. Pomysł był ciekawy i coś lepszego mogło z tego wyjść ale tradycyjnie został zepsuty. Naprawdę duży minus za tą końcową piosenkę i jej tło. Nie podobała mi się też ta wcześniejsza piosenka. Była w zasadzie o niczym - taka zapchajdziura. Mogli już jakiś ciekawszy reportaż w telewizji zrobić. Wątek tego przeterminowanego mięsa i przekrętu Paździochów był ciekawy i to jedyny plus tego odcinka. Ocena bez zmian - 3/10.
_________________ Mam nadzieję, że nigdy nie doczekam 393 odcinka ŚWK.