Tagi: Świat według Kiepskich, Kiepscy, Filmy, Wszystkie odcinki, Download, Seriale, Waldek Kiepski, Forum filmowe, Serial, Telewizja, TV
Świat według Kiepskich FORUM
 Strona Główna  Kiepscy  FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy  Mapa forum  RSS  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat :: Następny temat
333 Łonderpoland
Autor Wiadomość
Ferduś93 
Halinka
I Gitara !!!

Wysłany: 2010-05-19, 18:15   333 Łonderpoland

Paździoch i Ferdek rozważają o idealnej wizji kraju.

sobol 
Paździoch

Wysłany: 2010-05-19, 20:38   

Teraz już w ogóle nie wiem o co chodzi. tytuł dzisiejszego odcinka to ,,Łonderpoland". W zapowiedziach nic nie wspominali o tym odcinku, chyba ze coś przegapiłem. Ogólnie jakieś jaja w tym sezonie z tą numeracją.

co do odcinka, kolejny który nie był zły, jednak brakuje mu trochę do najlepszych w tym sezonie. Na + programy w TV, na - śpiewające Krasnale, kilka całkiem zabawnych tekstów się znalazło, ale to nie to co np. Biedny Kraj bogatych ludzi, Cały ten Jazz czy Urodziny Odcinek oceniam na 6/10 spodziewałem się czegos lepszego
Ostatnio zmieniony przez sobol 2010-05-19, 20:43, w całości zmieniany 3 razy  

Czak Noris 
Ferdynand Kiepski
pecunia non olet

Wysłany: 2010-05-19, 20:44   

Powiem tak: 3 razy D- dno, dno, dno. Żadna ze scen mnie nie rozbawiła, no może poza pierwszym programem w tv, w którym przedstawiano statystyki. Miałem nadzieje, że odcinek będzie na poziomie poprzednich, ale niestety mocno się zawiodłem. Moja ocena to 3/10.

locka 
Paździoch

Wysłany: 2010-05-19, 20:46   

Słaby odcinek, denerwują mnie te rozmowy, a to było 90% odcinka, czyli pieprzenie o niczym! 2/10
W dzisiejszym odcinku nieźle zagrała p Mularczyk.

paździoch91 
Moderator
Menda bazarowa

Wysłany: 2010-05-19, 20:47   

Zdecydowanie najgorszy z tego sezonu ale i chyba w całej historii serialu. Przebił nawet "Konflikt pokoleń". Ale po kolei:
- Programy w telewizji - już ten pierwszy był głupi z Rakowską (strasznie mnie ona wkurza w tym serialu, szczególnie tymi komentarzami "Oj dana dana") a drugi z tymi dziewczynami jeszcze gorszy, przecież oni tam tylko sobie tańczyli i śpiewali.
- Rozmowy Ferdka z Haliną i Mariolą - tragedia, znów ten wulgarny Ferdek!
- Cały Łonderpoland - greenboks, śpiewy, tańce, stroje krasnali, cała ta makieta - to wszystko tak okropnie sztuczne... Jeszcze język tych krasnali - stylizowany na jakąś gwarę czy staropolski - koszmar.
- Fabuła - ja już nie wiem, czy to jest serial komediowy, czy oni to robią by rozśmieszyć ludzi, czy żeby posnuć refleksje na temat polityki, życia... Na dodatek, ten odcinek jest czymś w rodzaju skróconej wersji "Folwarku zwierzęcego" Orwella, tyle że nie ukazany na zwierzętach lecz na krasnalach. Nawet pojawił się cytat "równi i równiejsi". Przecież to się nijak ma do idei tego serialu z 1999 roku, z czasów rozpoczęcia jego produkcji... :roll: To miał być sitcom a nie kolorowa bajka edukacyjna opierająca się na literaturze.

Takim odcinkom mówię zdecydowane NIE. 0/10

Czak Noris 
Ferdynand Kiepski
pecunia non olet

Wysłany: 2010-05-19, 20:49   

locka napisał/a:
nieźle zagrała p Mularczyk.

Tu się zgadzam, bo nie była tak sztuczna jak, np. w odcinku "Wspólnota", ale to jedyny pozytywny aspekt tego odcinka.

david123lost 
Moderator

Wysłany: 2010-05-19, 21:01   

Cytat:
Powiem tak: 3 razy D- dno, dno, dno

A ja powiem tak: 4 razy D - dno, dno, dno i d*&a :) Co to było? Skąd oni go wytrzasneli??? Nawet takiej zapowiedzi nie było. Odcinek chyba naprawde przebił "Konflikt pokonen". Fajne wg mnie teksty to:
- Boczek mówi ferdkowi o Mercedesie pazdziocha
- rozmowa, jak ferdek przyłapał Boczka na podkradaniu jedzenia

Tylko i niestety tyle :( ((

Czak Noris 
Ferdynand Kiepski
pecunia non olet

Wysłany: 2010-05-19, 21:12   

david123lost napisał/a:
Co to było? Skąd oni go wytrzasneli??? Nawet takiej zapowiedzi nie było.

Zapowiedź była. Jeszcze przed emisją 11 serii czytałem w necie, że w najnowszych odcinkach Paździoch pokaże Ferdkowi co to jest Łanderpolend.
Ostatnio zmieniony przez Czak Noris 2010-05-19, 21:15, w całości zmieniany 1 raz  

Borysek 
Paździoch
YSMSBKN

Wysłany: 2010-05-20, 13:39   

Przepije wszystkich dno x1000000000000000000000 i więcej!

Nie będę się rozpisywał .. ! Nic nie uratowało odcinka nawet lepsza gra Mularczyk -0/10
Chyba każdy wie dlaczego taka ocena..

paździoch91 
Moderator
Menda bazarowa

Wysłany: 2010-05-20, 15:52   

locka napisał/a:
W dzisiejszym odcinku nieźle zagrała p Mularczyk.

Czy ja wiem? Tak czy owak, nienawidzę takich scen, w których tłumaczy ona Ferdkowi, że jest nienowoczesny a ten wyjeżdża na nią z ryjem ("smarku", "glucie").

Najgorsze jest to, że to nie jest serial komediowy. Już nie jest. Wydaje mi się, że oni już wcale nie chcą rozśmieszać widzów tylko wykorzystują popularność Kiepskich, by podzielić się swoimi refleksjami na tematy polityczne i społeczne. No i, żeby pobawić się efektami komputerowymi... Żenada.

Mam nadzieję, że ta bardzo już niska oglądalność skłoni Polsat do zakończenia produkcji tego serialu.

elendil93 
Waldek

Wysłany: 2010-05-20, 21:34   

Słabo, bardzo słabo. Nawet już nie chodzi o to, że pojawiają się polityczno-społeczne przemyślenia, bo i na czymś takim można zbudować śmieszny odcinek. Niestety w tym zabrakło zwyczajnie śmiesznych dialogów, zdarzeń czy nawet jakiejś pioseneczki. Było nudno, dużo głupiej gadaniny, zupełnie pozbawione sensu sceny. To był odcinek o niczym, wypełniony pustką.

Najgorszy w tym sezonie, ale jednak Babski wieczór był gorszy (bo był nie nudny, a żenujący)

paździoch91 
Moderator
Menda bazarowa

Wysłany: 2010-05-20, 22:04   

elendil93 napisał/a:
Niestety w tym zabrakło zwyczajnie śmiesznych dialogów, zdarzeń czy nawet jakiejś pioseneczki.

Piosenki to były, przecież podśpiewywali sobie i w tym programie telewizyjnym i te krasnale. Ale to wszystko było sztuczne i żenujące.

Sheb 
Halinka
Ciągnie małpa gume

Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: 2010-05-21, 21:49   

Faktycznie, odcinek do dupy. Nie podobało mi się zakończenie "równi i równiejsi". Wogóle tak jakoś nie tłoczno było... Mało ludzi (poza Łonderpoland) :/ No cóż. Chyba pierwszy odcinek który krytykuje. Nie podoba mi się też to, że z Boczka zrobili debila i wyrzutka społecznego... No cóż.

Kefir 
Halinka

Wysłany: 2010-05-22, 16:48   

Mariolka była lepsza niż zwykle, reszta to g*wno.

The Iceman 
Moderator
Ale tak normalnie?

Wysłany: 2010-05-30, 13:21   

Zdecydowanie najgorszy odcinek w całej historii Kiepskich. Mało śmiesznych scen i tekstów. Jedyna, która mi się spodobała, to ta w której Boczek "koczował" w chacie. Jakieś 60% odcinka to greenboxy, czego szczególnie nienawidzę. Reszta to nic specjalnego.

1/10 w skali ogólnej.

Ostatnio zmieniony przez The Iceman 2010-05-30, 13:22, w całości zmieniany 1 raz  

Procjon 
Boczek
O w dupe węża!

Wysłany: 2010-05-30, 16:26   

Elvis Scatter napisał/a:
Zdecydowanie najgorszy odcinek w całej historii Kiepskich. Mało śmiesznych scen i tekstów. Jedyna, która mi się spodobała, to ta w której Boczek "koczował" w chacie. Jakieś 60% odcinka to greenboxy, czego szczególnie nienawidzę. Reszta to nic specjalnego.
1/10 w skali ogólnej.

Zgadzam się całkowicie. Pan reżyser to kpi czy o drogę pyta? Jeśli dalej będą powstawać takie gnioty jak ten odcinek, to ludzie całkowicie odwrócą się od nowych odcinków ŚWK.
Jak można opisać ten odcinek? Dno, dno i jeszcze raz dno. Co druga scena greenbox, jakieś śpiewy, tańce, hulanki - co to ma być? To jest serial komediowy czy jakieś taneczne show?
W skali ogólnej 1/10.

The Iceman 
Moderator
Ale tak normalnie?

Wysłany: 2010-05-30, 16:31   

Procjon napisał/a:
jakieś śpiewy, tańce, hulanki

O... Dobrze, że mi przypomniałeś. To oczywiście było marne.

jblaze 
Ferdynand Kiepski
=<

Wysłany: 2010-05-30, 21:13   

Jedyną w miarę dobrą sceną była rozmowa Boczka z Ferdkiem w Łonderpolandzie (o Mercedesia Paździocha). Greenboxy aż tak nie raziły. Poza tym może 2 fajne rymy tych "krasnoludków" czy co to tam było, a reszta... Klapa. Nie przyrównam tego odcinka do "Babskiego wieczoru", bo aż tak koszmarnie nie było, ale z pewnością był to jeden z najgorszych odcinków, a tych ostatnio przybywa w zastraszającym tempie.
Odcinek głupi, dziwny pomysł z tym Łonderpolandem.
Proszę reżyserów (lub "układaczy tekstów") o nie używanie tekstów charakterystycznych dla okresu świetności Kiepskich do odcinków, które nie zasługują na puszczanie ich w telewizji.
Babski wieczór winienem ocenić na 1, choć dałem 2. Ten oto odcinek właśnie na 2 zasługuje.
Ostatnio zmieniony przez jblaze 2010-05-30, 21:14, w całości zmieniany 1 raz  

paździoch91 
Moderator
Menda bazarowa

Wysłany: 2011-06-24, 10:26   

Dalej uważam ten odcinek za jeden z najgorszych w historii serialu. Fabuła może miała sens (negacja ustroju komunistycznego) ale sposób, w jaki zostało przedstawione, zupełnie nie pasuje do tego serialu. Humoru praktycznie zero, za to cały odcinek wypełniony tańcami, śpiewami i przebierankami. Dodatkowo, w odcinku jedną z kobiet-krasnali była późniejsza Pupcia, co jeszcze bardziej wpłynęło na jego negatywną ocenę. Na minus też programy w telewizji na początku - to było wyjątkowo marne. Ten odcinek ze słowem "sitcom" nie ma chyba nic wspólnego.
Jedyną pozytywną rzeczą było zachowanie Boczka i wykrycie przez niego przekrętu Paździocha.
Daję 1/10 bo "zerowych" ocen wystawiać nie będę.

Lędzic 
Ferdynand Kiepski
I na drugą nóżkę!

Wysłany: 2011-06-24, 11:14   

Najlepiej podsumuje ten odcinek opinia Ferdka z odc. p.t. "Krytyk": "Wszyscy latali w kółko, zupełnie bez sensu, i w ogóle kupy dupy się to nie trzymało". 2/10.
Ostatnio zmieniony przez Lędzic 2011-06-24, 11:16, w całości zmieniany 1 raz  

Ferdziul 
Mariolka
Oddawaj mi rentę!

Wysłany: 2011-06-27, 22:06   

paździoch91 napisał/a:
Zdecydowanie najgorszy z tego sezonu ale i chyba w całej historii serialu. Przebił nawet "Konflikt pokoleń". Ale po kolei:
- Programy w telewizji - już ten pierwszy był głupi z Rakowską (strasznie mnie ona wkurza w tym serialu, szczególnie tymi komentarzami "Oj dana dana") a drugi z tymi dziewczynami jeszcze gorszy, przecież oni tam tylko sobie tańczyli i śpiewali.
- Rozmowy Ferdka z Haliną i Mariolą - tragedia, znów ten wulgarny Ferdek!
- Cały Łonderpoland - greenboks, śpiewy, tańce, stroje krasnali, cała ta makieta - to wszystko tak okropnie sztuczne... Jeszcze język tych krasnali - stylizowany na jakąś gwarę czy staropolski - koszmar.
- Fabuła - ja już nie wiem, czy to jest serial komediowy, czy oni to robią by rozśmieszyć ludzi, czy żeby posnuć refleksje na temat polityki, życia... Na dodatek, ten odcinek jest czymś w rodzaju skróconej wersji "Folwarku zwierzęcego" Orwella, tyle że nie ukazany na zwierzętach lecz na krasnalach. Nawet pojawił się cytat "równi i równiejsi". Przecież to się nijak ma do idei tego serialu z 1999 roku, z czasów rozpoczęcia jego produkcji... :roll: To miał być sitcom a nie kolorowa bajka edukacyjna opierająca się na literaturze.

Takim odcinkom mówię zdecydowane NIE. 0/10

Idealnie podsumowane. To była tragedia. Tak okropnego odcinka nie oglądałem. 1/10. Jeden daję za sceny w kamienicy. Wydaje mi się że Yoka najchętniej cały serial robiłby w green boxie.
Ostatnio zmieniony przez Ferdziul 2011-06-27, 22:15, w całości zmieniany 1 raz  

Theumel 
Boczek

Wysłany: 2011-06-29, 09:19   

I ten odcinek mółgby być nawet znośny, gdyby nie jechanie na jedno kopyto. Poprzedni odcinek( Eldorado) jest zbyt podobny do tego. Najpierw odkrycie "raju", później dylematy moralne, rozmowa w kuchni/korytarzu, zdanie Ferdka:"ale co ze zwykłymi ludźmi" i happy end. Odcinek zasługuje na 3 z 6, bo jednak tak chamskiej kalki, tyle że w innym klimacie, dawno nie widziałem( a już na pewno nie zaraz po sobie).

karolik1998 
Halinka
Kurde!

Wysłany: 2011-06-29, 13:09   

To może tobie tak się wydaję. Dla mnie ten odcinek był bardzo fajny. Czasami wolę pogapić się na greenboxy, niż cały czas oglądać mieszkanie Kiepskich, korytarz i kawałek piwnicy.
Ostatnio zmieniony przez karolik1998 2011-06-29, 13:09, w całości zmieniany 1 raz  

Dan-TuTenCham 
Kiepski Znawca
MARCIN MIROWSKI-OUT

Ostrzeżeń:
 5/3/6
Wysłany: 2011-06-29, 13:46   

Ja także lubię dobrze zrobione i ciekawe greenboxy ale nie cały odcinek z greenboxów( które w dodatku były wyjątkowo żenujące + te krasnale :-o ) , no może z małymi wyjątkami np. "Skok w bok"- jeden z moich ukochanych odcinków :-)
Ostatnio zmieniony przez Dan-TuTenCham 2011-06-29, 13:51, w całości zmieniany 3 razy  

Matt 
Ferdynand Kiepski
Trochi kultury!

Wysłany: 2012-05-08, 16:05   

Rewelacyjny odcinek, najlepszy w historii serialu. :roll:
A tak na prawdę to beznadziejny i nudny odcinek. :-/
Plusy:
-Tekst Mariolki:"Ja wszystko wiem o świecie, bo mam to w internecie, a nowoczesny świat to jest normalnie czad i albo dajesz czadu albo wypie***ielaj dziadu"- :lol: :lol:
-Świnia Boczek jak jadł parówki i pierogi w Łonderpolandzie.
Minusy:
-Mało śmiesznych tekstów.
-Dużo greenboxów w tym Łonderpolandzie.
-Dość długi występ Ilczuk.
-Początkowa scena w salonie i kuchni i gadanie o niczym.
-Program Ukochany kraj.
-Tańczący i śpiewający krasnale.

Ocena:1/10-B E Z N A D Z I E J A ! ! !
Ostatnio zmieniony przez Matt 2012-05-08, 16:06, w całości zmieniany 1 raz  

Odpowiedz do tematu