Tagi: Świat według Kiepskich, Kiepscy, Filmy, Wszystkie odcinki, Download, Seriale, Waldek Kiepski, Forum filmowe, Serial, Telewizja, TV
Świat według Kiepskich FORUM
 Strona Główna  Kiepscy  FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy  Mapa forum  RSS  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat :: Następny temat
329 Dla dorosłych
Autor Wiadomość
Po_Dziabagu 
Halinka

Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: 2010-04-22, 14:06   

Elvis Scatter napisał/a:
Średni odcinek. Były tylko dwie śmieszne sceny - ta, w której Boczek odprowadzał Ferdka z wódką do mieszkania i ta z Paździochem, gdy mówił o jud*&ie (chodziło o YouTube). Cała reszta - nudy jednym słowem. Ferdek grał jak jakiś stary, upośledzony dziad z wadą wymowy. 3.5/10 dla zachęty. To jeszcze nie to, bo serialem komediowym tego czegoś nie nazwę. Nie podoba mi się ta nowoczesność.
Weź się człowieku ogarnij. Tobie na tym forum nic nie pasuje. Wszystkie nowe odcinki są dla Ciebie "tragiczne" Jeezu może sam wymyśl jakiś lepszy serial i go nakręć. Reżyserka się nie poddaje, ciągną dalej ten serial. Ty potrafisz tylko krytykowac. Zrozum że ten serial ma 12 lat. Trudno jest utrzymać dawkę humoru przez ten okres. Dla mnie ten odcinek był dość dobry. Nie nazwę Andrzeja Grabowskiego , a dokładnie jego postać Ferdka " upośledzonym dziadem z wadą wymowy" bo ty chyba lekka przesada. Powinni specjalnie dla Ciebie nakręcić "Waldek w krainie czarów" & "Niewidzialna Kanalia" Razem. Wtedy może byś się ucieszył. Teraz pewnie powiesz, że to jest forum i każdy może pisać co chce. Zgodzę się z Tobą. Tlko każdy Twój post jest pesymistyczny, nic Ci się nie podoba. Jak masz wszystkie posty tak pisać to lepiej zmień serial i nie rób burdelu na tym forum. Pozdrawiam.

The Iceman 
Moderator
Ale tak normalnie?

Wysłany: 2010-04-22, 14:27   

Cytat:
Weź się człowieku ogarnij. Tobie na tym forum nic nie pasuje.

Nie będziesz mi niczego dyktował. Mam prawo do własnej opinii, całokształt odcinku nie musi mi się podobać. I tak w tym przypadku jest. De gustibus non est disputandum - pamiętaj.

Po_Dziabagu napisał/a:
Jeezu może sam wymyśl jakiś lepszy serial i go nakręć

Ja im nie każę tworzyć nowych odcinków. Jestem widzem - wymagam humoru na poziomie (najlepiej żebym spadł z krzesła, jak to się mówi).

Po_Dziabagu napisał/a:
Trudno jest utrzymać dawkę humoru przez ten okres

Aby zachować dobre imię serialu, lepiej byłoby zakończyć ten serial, jeśli ma być tak dalej. Jest coraz gorzej, ludzie to widzą.

Po_Dziabagu napisał/a:
Nie nazwę Andrzeja Grabowskiego , a dokładnie jego postać Ferdka " upośledzonym dziadem z wadą wymowy" bo ty chyba lekka przesada

Popatrz na jego ruchy. Chodzi jak dziad z zanikiem mięśni :-P . Teraz posłuchaj jego głosu. Coś jest nie tak, aktorzy się starzeją, starzeje się i serial, już nie jest tak śmiesznie.

Po_Dziabagu napisał/a:
Powinni specjalnie dla Ciebie nakręcić "Waldek w krainie czarów" & "Niewidzialna Kanalia" Razem

Umarłbym ze śmiechu :lol:

Po_Dziabagu napisał/a:
i nie rób burdelu na tym forum

Burdel to masz najwyraźniej w mózgu, bo nie potrafisz czytać ze zrozumieniem i zrozumieć kogoś zdania. Burdelem nie można nazwać kogoś opinii. Jestem tutaj moderatorem i dbam o porządek (jeśli nie chodziło ci tylko o to, to bardzo mi przykro, ale staram się jak mogę i moim zdaniem jest czysto).

Po_Dziabagu napisał/a:
nic Ci się nie podoba

Przeczytaj moją opinię jeszcze raz i nie wyciągaj pochopnych wniosków.

Po_Dziabagu napisał/a:
każdy Twój post jest pesymistyczny

Doprawdy? Jakoś nie sądzę. Każdy mój post jest obiektywny.

Ostatnio zmieniony przez The Iceman 2010-04-22, 14:31, w całości zmieniany 2 razy  

michallus 
Edzio Listonosz

Wysłany: 2010-04-22, 14:54   

ja czegoś nie rozumiem. Jak tak bardzo Ci się te odcinki nie podobają, to po prostu nie oglądaj i tyle. Albo oglądaj sobie stare odcinki.. mi tam nowe się podobają.

[ Komentarz dodany przez: Elvis Scatter: 2010-04-22, 14:55 ]
Stare oglądałem po kilkanaście razy. Są wiecznie żywe. Nowe oglądam tylko po to, aby wyrazić swoją opinię (z nadzieją, że coś się zmieni).

dawid392 
Edzio Listonosz

Wysłany: 2010-04-22, 19:08   

Oprócz tutaj wymienionych fajny był również ten fragment (po powrocie Halinki z sanatorium):

Halinka: A ty Ferdziu co porabiałeś, jak mnie nie było?
Ferdek: A nic takiego zagrałem główną rolę w filmie :mrgreen:

Czak Noris 
Ferdynand Kiepski
pecunia non olet

Wysłany: 2010-04-23, 19:22   

Według mnie to zdecydowanie najlepszy odcinek tej serii. Było dużo zabawnych scen i dobre dialogi. Trochę to wszystko popsuł Koterski, ale reszta była fajna. Moja ocena tego odcinka to 9/10

The Iceman 
Moderator
Ale tak normalnie?

Wysłany: 2010-04-23, 20:00   

No, te sceny z Koterskim były żenujące, ale za to pan Dracz pokazał klasę - był znakomity.

Parco 
Boczek
W mordę jeża!

Wysłany: 2010-04-23, 20:02   

Dracz jak zwykle wcielił się idealnie w swoja rolę tak jak powinien już nie mają kogo brać tylko Koterskiego? :|

The Iceman 
Moderator
Ale tak normalnie?

Wysłany: 2010-04-23, 20:10   

To właśnie przez takich ludzi ubywa humoru w tym serialu. Niestety...

Czak Noris 
Ferdynand Kiepski
pecunia non olet

Wysłany: 2010-04-23, 20:40   

Koterski dla mnie nie jest aktorem, przecież on nie potrafi grać. Tak samo żenujący jak w kiepskich był w pierwszej miłości, a ten jego program był gorszy niż moda na sukces :-)

Jeremiasz 
Mariolka
normalnie ;)

Wysłany: 2010-04-24, 01:30   

Co do Koterskiego, zagrał kiepsko, tzn. denerwująco ;) i kompletnie mi tam nie pasuje. Mam nadzieje, że na tym debiucie się skończy. Dracz - oczywiście pierwsza klasa, trzyma poziom od początku. Świetnie był ubrany ;)

Co do serialu, to zgadzam się Parco - najlepszy odcinek tej serii. Nie było aż tak źle, ale nie ma co porównywać aktualnych odcinków do starych. Tego już się niestety raczej nie doczekamy. Jakaś zmian planów co do Ibisza, albo zdjęcia był robione do innych odcinków.

creaultra 
Waldek
że niby jak ??

Ostrzeżeń:
 6/3/6
Wysłany: 2010-04-24, 11:32   

koterski ?? haha ale on jest beznadziejny
gra lalusia,lamusa kompletnie nie pasującego.
odcinek mimo to najlepszy z tej serii

The Iceman 
Moderator
Ale tak normalnie?

Wysłany: 2010-04-25, 00:32   

Teraz w ŚwK to wszystko takie nowoczesne. Jakim cudem Paździocha byłoby stać na taką kamerę i to jeszcze z Full HD (dla nie wierzących: z boku kamery możemy zobaczyć logo powszechnie używane w kamerach Full HD)? O wiele śmieszniejsza byłaby scena końcowa, gdyby do tego celu użyli jakiejś starej, radzieckiej kamerki :lol:

Ostatnio zmieniony przez The Iceman 2010-04-25, 00:37, w całości zmieniany 1 raz  

Maximus90 
Ferdynand Kiepski

Ostrzeżeń:
 6/3/6
Wysłany: 2011-01-27, 20:03   

Aktor grajacy Janusza Marinieniego mysle ze wciela sie w w zbyt duza liczbe postaci w serialu, odcinek naprawde niezly jak teksty Pazdziocha "jak to mowia teksanska masakra pilą mechaniczną' - 7/10

edit: plus 'w internecie na youd*&ie' HAHA :D
Ostatnio zmieniony przez Maximus90 2011-01-27, 20:07, w całości zmieniany 1 raz  

paździoch91 
Moderator
Menda bazarowa

Wysłany: 2011-06-17, 07:34   

Odcinek co najwyżej średni. Na plus: wykorzystanie Boczka przez Ferdka do przyniesienia wódki a potem wyrzucenie go, program w tv, tekst o ciąży ("Jestem w ciąży" - "K***a mać!"), "YouDupe", tekst Halinki o pośredniaku, wkurzony aktor grany przez Gąsowskiego.
Na minus: Koterski, Kurowska, gra Grabowskiego (mówił, jak stary dziad), film w kinie (techniczna realizacja tej sceny), zakończenie zerżnięte z "Betonowych Pośladków" (chodzi mi o kadr ze ściągniętymi spodniami, na tle którego puścili napisy końcowe). 4/10

Piotrek2011 
Ferdynand Kiepski
Marian,Babka,Edzio

Ostrzeżeń:
 2/3/6
Wysłany: 2012-01-13, 21:49   

Na plus Paździoch wkręcający Ferdka,że Halina wróciła.
Paździoch:"Jest tutaj kutapirazol","Z panem rozmowa to jak z d*&ą w nocy".Dyblik jako ksiądz,lepiej wyszedł niż jako Badura.
Paździoch:"W internecie na youd*&ie".

Na minus:Dracz,Koterski i Kurowska i Gąsowski też moim zdaniem zbędny.

Tylko 2/10 i to moim zdaniem najgorszy odcinek 11 sezonu.

Lędzic 
Ferdynand Kiepski
I na drugą nóżkę!

Wysłany: 2012-04-28, 11:56   

Słaba gra większości epizodycznych aktorów i chyba tylko parę tekstów ratuje ten odcinek (na czele z YouDupem). Który to już odcinek o kinematografii? (pytanie retoryczne) 4/10.

Matt 
Ferdynand Kiepski
Trochi kultury!

Wysłany: 2012-05-01, 20:05   

Słaby i nudny odcinek, mało śmiesznych tekstów. :-/
Najgorsze były sceny z Gąsowskim, Dracz o wiele lepiej niż Gąsowski. :->
Scena w kinie na plus jak wszyscy zaczęli się śmiać. Na plus oczywiście scena końcowa jak Ferdek nagrywał filmik z Paździochem na Judupa. :-P
Ocena:4/10

adam908 
Waldek
No jak nie jak tak !

Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: 2012-05-01, 20:50   

Bardzo dobry odcinek Dracz , Kurowska , Misiek po prostu wymiatali to mi się podobało , jedynie Gąsowski mi się nie podobał mpozatym wszystkie teksty były wyśmienite ,pójście do kina średnie . Pomysł z judupą dobry :-D 10/10

- Ale deska się rozdupcyła
- No rozdupcyła się ale przecie nie dlatego że Niemiecka
- A niby dlaczego ?
- A dlatego że pan źle na nią dupą siadasz o

MarcinKiepski 
Edzio Listonosz

Wysłany: 2012-05-02, 09:31   

Odcinek średni. Początek dobry jak Ferdek rozmawiał z Halinką w salonie i odprowadzanie Kiepskiego przez Boczka. Później słabo, nudna akcja i pierdzielenie o Szopenie. Chociaż zdarzały się śmieszne teksty. Zakończenie też niezłe. 6/10

Ferdynator2000 
Ferdynand Kiepski
Niewidzialna kanalia

Wysłany: 2012-05-02, 09:37   

Odcinek nie najlepszy
Plusy:
- Wyjątkowo dobra gra pana Dracza (chyba najlepsza z ról epizodycznych)
- Nagrywanie filmiku na YouDupę
Minusy:
- Gra Koterskiego, Kurowskiej i Gąsowskiego
- Scena w kinie
- Ten odcinek to kilkakrotnie kopiowany wątek o kinematografii
- Mało śmiesznych tekstów

Ogólnie 3/10

bodzio_09321 
Paździoch
19bodzio64

Wysłany: 2012-05-02, 11:37   

Średni odcinek 5/10. Na plus: Postać grana przez Gąsowskiego, YouDupę, niektóre śmieszne teksty na minus: scena w kinie, trochę przynudzał.

Odpowiedz do tematu