Tagi: Świat według Kiepskich, Kiepscy, Filmy, Wszystkie odcinki, Download, Seriale, Waldek Kiepski, Forum filmowe, Serial, Telewizja, TV
Świat według Kiepskich FORUM
 Strona Główna  Kiepscy  FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy  Mapa forum  RSS  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat :: Następny temat
328 Dwa tysiące dwanaście
Autor Wiadomość
sobol 
Paździoch

Wysłany: 2011-02-09, 20:44   

Dobry odcinek, w dniu premiery na gorąco postawiłem 7,5/10, po obejrzeniu drugi raz daję 7/10 czyli niewiele mniej, zabawnych scen było w miarę dużo (m.in. relacja z kina Paździochowej), niewiele wkurzających, przyjemnie się oglądało.

EDIT prosze moderatora o poprawe tekstu gdyz nie mam polskich znakow

paździoch91 
Moderator
Menda bazarowa

Wysłany: 2011-02-09, 22:17   

Dziś przypomniałem sobie ten odcinek i nadal stwierdzam, że jest bardzo słaby. 20 minut pieprzenia o niczym, śmiesznych tekstów jak na lekarstwo (choć czasem się zdarzyły), idiotyczne zachowanie Paździocha (a scena z "wizją" była szczytem żenady), tradycyjna nocna wizyta Paździocha z wódką, polityka i słaba gra Grabowskiego (w tym sezonie zarówno pod względem wyglądu jak i sposobu mówienia Ferdek jest strasznych dziadem).
Odcinek nie był tak żenujący jak np. "Łonderpoland" czy "Opowieść o lekkim zabarwieniu erotycznym" ale był po prostu nudny i o niczym.
3/10
Ostatnio zmieniony przez paździoch91 2011-02-09, 22:19, w całości zmieniany 1 raz  

Casa 
Boczek
Łan tu sri RFN

Wysłany: 2011-02-10, 16:34   

Tragedia i odgrzewany kotlet, krótko mówiąc. Scena z przestraszonym Boczkiem w kiblu (dziwił się,że mucha zobaczył w zimie) już była, nie pamiętam w jakim odcinku, ale w każdym razie Boczek słuchał jak w rurach chlupie czy jakoś tak. W ogóle cały odcinek opierał się na motywie końca świata,a to już było (chociażby "Armagiedon"). W sumie to podobał mi się tylko jeden tekst: "Co pan tak sterczysz jak widły w gnoju", ale to i tak było wypowiedziane w słaby sposób. Nie wspominając już o dziwacznej grze aktorów. Ah, i jeszcze jedno: polityka. A tego nienawidzę w nowych odcinkach ŚWK. :evil: W starych jeszcze to znosiłam..
Na plus mało greenboxów (chociaż mogło się obyć bez tego jednego pod śmietnikiem. Dla porównania: w odcinku "Drapieżnik",który był emitowany tuż przed "2012",reżyser zdał się na lotność widzów i poradził sobie bez greenboxa z Paździochem na podwórku). I gra Mularczyk-jak na nią- podobała mi się.

3,5/10
Ostatnio zmieniony przez Casa 2011-02-10, 16:34, w całości zmieniany 1 raz  

paździoch91 
Moderator
Menda bazarowa

Wysłany: 2011-02-10, 16:46   

Casa napisał/a:
Scena z przestraszonym Boczkiem w kiblu (dziwił się,że mucha zobaczył w zimie) już była, nie pamiętam w jakim odcinku, ale w każdym razie Boczek słuchał jak w rurach chlupie czy jakoś tak.

To było w odcinku "Szkielet fon Bibersztajna".

Theumel 
Boczek

Wysłany: 2011-03-01, 20:00   

No i odpowiedź na ten cały problem 2012, plus do tego wątek z obecnym rządem. Spodobał mi się, zwłaszcza Paździoch jako prorok. No i pokazanie jak na tego typu rzeczach można zbijać kasę i sławę. Muszę powiedzieć że w tym sezonie(11) albo mi się podobały odcinki, albo były totalnie do d...y.

Kamilovsky 
Boczek
MOCNY FULL

Wysłany: 2011-03-21, 20:59   

Słabiutki oj słabiutki odcinek...Jedyne co przypadło mi do gustu to wbiegnięcie Boczka do Paździocha i Paszoł won, relacja Paździochowej i napis na gazecie (napisy, które notabene potrafią być zabawne). Całość oceniam na 3/10

Dan-TuTenCham 
Kiepski Znawca
MARCIN MIROWSKI-OUT

Ostrzeżeń:
 5/3/6
Wysłany: 2011-06-16, 14:16   

Jeden z moich ulubionych odcinków :-)

Dużo śmiesznych sytuacji i tekstów. Tekst Ferdka o orkiestrze świątecznej pomocy,naprawdę mnie rozwalił.

Nawet taka prosta scenka z wyrzuceniem Boczka była genialna :mrgreen:

Na minus, tylko bardzo żenująca i debilna scena z objawieniem(jak Boczek widział śpiewającego Paździocha)

Lędzic 
Ferdynand Kiepski
I na drugą nóżkę!

Wysłany: 2011-06-17, 14:25   

Kiepski odcinek. Objawienie na korytarzu beznadziejne, a niektóre zachowania bohaterów były co najmniej dziwne. 3/10.

Piotrek2011 
Ferdynand Kiepski
Marian,Babka,Edzio

Ostrzeżeń:
 2/3/6
Wysłany: 2012-01-13, 21:31   

Ferdek:"A co mu jest ? Gówno mu jest." Halina:"Kiwa się tak jakoś jak starozakonny".
Ferdek:"Boga się menda boi,pieniędzy się tyle nakradł,że fiskus go teraz za dupę weźmie"."Panie co pan sterczysz jak widły w gnoju".Boczek:"Bo tam se mucha lata","Pan się nie śmiej bo się pan do dupy dośmiejesz".
Ferdek za śpiewanie:"Srebrzysty księżyc na niebie...".
Paździoch grzechoczący na grzechotce i rozrzucający kase.

To co powyżej to plusy a reszta to minusy a więc może być tylko 4/10.

karlaine 
Scenarzysta
W dupe węża!

Wysłany: 2012-02-11, 14:18   

Odcinek niezbyt fajny. Można było więcej wyciągnąć z pomysłu o końcu świata.
+relacja Paździochowej z kina
+Paździoch w worku pokutnym
+piosenka Ferdka
4,5/10

'Hop, siup: cztery baby, osiem dup!"
"Łykniem, bo odwykniem!"

Seb14 
Mariolka
Szamajama Okutasi

Wysłany: 2012-04-26, 17:55   

Ja mam taką prośbę, aby zmienić nazwę tego tematu na "328 Dwa tysiące dwanaście", bo taki dokładnie miał tytuł ten odcinek.
Ostatnio zmieniony przez Seb14 2012-04-26, 17:56, w całości zmieniany 1 raz  

Matt 
Ferdynand Kiepski
Trochi kultury!

Wysłany: 2012-04-30, 20:07   

Bardzo słaby i nudny odcinek. Takie pindolenie na antenie jak to Ferdek mówił. :-P
Na plus jedynie dobra gra Heleny, końcówka:"Jak to co nie bój żaby" i Boczek jak mówił ,że tu mucha lata i był taki przestraszony ,bo lubię przestraszonego Boczka.
Ogólnie rzecz biorąc odcinek nuuudny i słaby.
Ocena:3/10 :-/

Stachu 
Boczek
Małpia czaszka

Wysłany: 2012-04-30, 20:31   

Odgrzewany kotlet, tyle moge powiedzieć. Koniec świata był już w odcinku "Armagiedon". Scena z Boczkiem gdy mówi, że lata mucha i mleko kiśnie, żywcem zerżnięta z "Szkieletu... "
Chociaż do połowy było nawet nieźle, ale po reklamach spierdzielono całkowicie. Co to za durnowaty pomysł z przyjazdem premiera? Żeby niby pokazać jaki to Tusk nie jest święty itd... żenada.
Do minusów zaliczył bym jeszcze arię operową Paździocha pod kiblem :-/
Ogólnie to on troche pieprzył bez sensu w tym odcinku, ale dało sie to znieść.

Główne plusy odcinka to: Boczek (szczególnie jak sie chciał wpierdzielić na krzywy ryj do Paździochów :lol: ) i relacja Heleny z filmu.

4/10.

bodzio_09321 
Paździoch
19bodzio64

Wysłany: 2012-05-01, 11:24   

Średni odcinek 5/10. Najlepszy był Boczek dziwiący się że lata mucha w kiblu, Boczek próbujący wejść do Paździochów by zobaczyć premiera.

Odpowiedz do tematu