Tagi: Świat według Kiepskich, Kiepscy, Filmy, Wszystkie odcinki, Download, Seriale, Waldek Kiepski, Forum filmowe, Serial, Telewizja, TV
Świat według Kiepskich FORUM
 Strona Główna  Kiepscy  FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy  Mapa forum  RSS  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat :: Następny temat
328 Dwa tysiące dwanaście
Autor Wiadomość
lukin 
Boczek
WUNJO

Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: 2010-04-07, 20:36   

Całkowicie się z tobą....nie zgadzam! Najgorsze jest to że doszukujecie się tzw "Starego klimatu" tego nie da się przywrócić. Można to porównać do rożnych rzeczy.

The Iceman 
Moderator
Ale tak normalnie?

Wysłany: 2010-04-07, 20:39   

Nie, niekoniecznie się tego doszukuję. Nowe serie do mnie nie przemawiają i dzisiaj kończę oglądać to coś. Jest wiele lepszych seriali (Święta Wojna, Buła i spóła - niestety pozostaje Ipla, Dalko od noszy). ŚwK oglądam w gronie rodzinnym - każdy ma podobną opinię.

Ostatnio zmieniony przez The Iceman 2010-04-07, 20:40, w całości zmieniany 1 raz  

lukin 
Boczek
WUNJO

Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: 2010-04-07, 20:46   

Elvis Scatter - możesz przestać oglądać...jak chcesz, ja uważam Świętą Wojnę za dobry serial, tylko zauważ, że serial nie jest już produkowanych. Wyprodukowano 322 odcinków. Zresztą końcowe odcinki też nie były takie jak na początku.
Ostatnio zmieniony przez lukin 2010-04-07, 20:47, w całości zmieniany 2 razy  

dawid392 
Edzio Listonosz

Wysłany: 2010-04-07, 20:59   

Elvis odnoszę takie wrażenie, że odcinek nawet nie wiadomo jak by był fajny, to dla Ciebie będzie beznadziejny tylko dla tego, że jest nowy. Bywały odcinki w tym sezonie lepsze i gorsze, ale ty pod każdym odcinkiem podpisujesz że to dno itp. jak jakaś zacięta płyta. Niedługo zaczniesz wystawiać opinię (wiadomo jaką) na dany odcinek, jeszcze przed jego emisją. Ciągle się powtarzasz niczym kopiuj wklej.

A odcinek bardzo dobry moim zdaniem, jeden z najlepszych w sezonie 7,5/10 ;-)

hikaro 
Mariolka

Wysłany: 2010-04-07, 21:14   

odcinek świetny mysle ze 7,5/10 i koncowka nie bój żaby :mrgreen:

Janusz 
Paździoch

Wysłany: 2010-04-07, 21:22   

dawid392 napisał/a:
Niedługo zaczniesz wystawiać opinię (wiadomo jaką) na dany odcinek, jeszcze przed jego emisją. Ciągle się powtarzasz niczym kopiuj wklej.

Ma zwyczajnie większe wymagania jak ja (chociaż mnie ten serial przestał obchodzić, bo na początku tego sezonu sobie go odpuściłem i tobie Elvis też polecam - nie ma po co się denerwować, a za to można Bułę albo Graczyków na Ipli obejrzeć).

GoogleBoot 
Edzio Listonosz
Fool Mocny

Wysłany: 2010-04-07, 21:38   

Nie było tak źle, 4/10. Zakończenie nawet ok. Oczywiście musiało być nawiązanie do polityki (afera hazardowa) i ten głupi tekst Halinki: "Boże widzisz i nie grzmisz" i trzask. ;/
Z Ferdka zrobili najinteligentniejszą postać, jako jedyny nie wierzył w koniec świata i się z tego śmiał. W innych odcinkach to samo.

paździoch91 
Moderator
Menda bazarowa

Wysłany: 2010-04-07, 22:04   

Elvis Scatter napisał/a:
Dzisiejszy odcinek był bez sensu. Kompletne dno. Zero scen z humorem. Nie wiadomo czy się śmiać, czy płakać, ale patrząc na obecne serie wybieram ten drugi wariant. Jeśli myślicie, że serial zmierza ku dobremu, to grubo się mylicie. Oczywiście do gry aktorów się nie przyczepię, ale dobry scenariusz już dawno się wyczerpał, a z reżyserką jest coraz gorzej.

Nic dodać nic ująć, podpisuję się pod tym obiema rękami.

locka 
Paździoch

Wysłany: 2010-04-08, 14:43   

Odcinek słaby, znowu wkurzająca muzyka, nie pasująca do Kiepskich, słaby scenariusz, dobra gra aktorów, dobra końcówka 3/10

The Iceman 
Moderator
Ale tak normalnie?

Wysłany: 2010-04-08, 20:08   

I sami widzicie, że nie ma się o co spierać. Pojawiły się nowe opinie - część zbliżona do mojej, więc problemu nie widzę, gdyż jest to opinia ludu, a nie tylko moja indywidualna.

jblaze 
Ferdynand Kiepski
=<

Wysłany: 2010-04-08, 20:15   

Elvis Scatter napisał/a:
I sami widzicie, że nie ma się o co spierać. Pojawiły się nowe opinie - część zbliżona do mojej, więc problemu nie widzę, gdyż jest to opinia ludu, a nie tylko moja indywidualna.

Oczywiście. O gustach się nie dyskutuje, więc nie widzę sensu w spieraniu się, czy dany odcinek jest świetny, czy beznadziejny. Jedni myślą tak, inni inaczej.

konrado5 
Halinka

Wysłany: 2010-04-08, 21:17   

Dla mnie ta seria jest najgorszą serią ze wszystkich, jeszcze gorsza niż poprzednia. Natomiast nie uważam, by każdy odcinek nowego reżysera był zły, niektóre są nawet lepsze od niejednego starego np. "Salon masażu towarzyskiego", "Oda do młodości", "Bolak", "Masakra", "Morfeusz". Zauważyłem, że dopiero w tym roku stało się coś niedobrego ze ŚWK, więc to nie jest chyba wina reżysera, bo już w zeszłym roku był Patrick Yoka, a robił świetne odcinki.
Ostatnio zmieniony przez konrado5 2010-04-08, 21:21, w całości zmieniany 1 raz  

youngwolf 
Halinka
Młody wilk

Wysłany: 2010-04-08, 21:22   

Jedyne co bylo smieszne w tym odcinku to jak ferdek czytal gazete a na niej bylo napisane: "Zwyrodnialec nauczył psa przeklinać". Denerwowala mnie znowu Mariolka kiedy Premier do niej pomachał a ona zaczela sie podniecac i zachowywac sie jak debilka.
2/10

Kanalia 
Ferdynand Kiepski
Krucafaks!

Wysłany: 2010-04-11, 11:30   

Dla mnie był to najlepszy odc sezonu za raz po "Urodzinach". Niby wątek polityczny, ale całkiem dobrze pomyslany. Na plus były sceny, gdy Helena opowiadała KIepskim o sytuacji w kinie, gdy przyjechał premier i Boczek został wyrzucony z domu:) Na minus rektospekcja Boczka, gdy Marian miał widzenie. Mogł pojawić się tam jakiś śmieszny tekst, a nie durne śpiewy.... Odcinek dosyć dobry...spodziewałam się gorszego
Zapraszam:)

ORANJE!!!

krzys133 
Ferdynand Kiepski

Wysłany: 2010-04-15, 00:25   

Jak dla mnie ten odcinek był beznadziejny tak jak "wielkanocny zając". Zero śmiesznych scen, dialogów. Do tego nie podoba mi się to, że wszystko jest takie jakby bardziej nowoczesne np. Paździoch ma laptopa. Ten jego strój - to nie pasuje do tego serialu. Efekty specjalne tylko wszystko psują. Miałem nadzieję, że nowe serie jeszcze mnie chodź raz rozśmieszą, ale się myliłem. Wyjątkiem może być kilka odcinków, które mogę policzyć na palcach jednej ręki. Ten serial się skończył jakieś 5-4 lata temu i nie rozumiem jak komuś się może podobać to co teraz prezentują. No, ale o gustach się nie dyskutuje.

Czak Noris 
Ferdynand Kiepski
pecunia non olet

Wysłany: 2010-04-24, 10:34   

Według mnie był to najgorszy odcinek obecnego sezonu. Brakowało w nim śmiesznych scen i dialogów, a jedyne co było zabawne to napis w gazecie o którym wspomniał już youngwolf. Moja ocena to 5/10.

SVDstriker 
Halinka
dziad zdziadzialy

Wysłany: 2010-12-20, 19:35   

Naprawdę narzekacie jak nie wiem co! Się wam " w d*&ach poprzewracało od tego dobrobytu ". Cieszyć się że kontynuowali Kiepskich. Nie rozumiem jeszcze co was tak wkurza w tych nowych odcinkach. Oczywiście zgodze się że niektóre scenki nie są fajne , takie fantastyczne ale bez przesady. Ja oceniam odcinek na 10/10 bardzo mi się podobał jak większość NOWYCH odcinków. I właśnie z NOWYCH odcinków jest więcej moich ulubionych np. 1. Kosmiczna Odyesja. 2. Nie chcem ale muszem. Ale cóż. Zrobiło się trochę gorąco. Każdy ma inne gusta i ma prawo oceniać jak chcę lecz... Dobra dam sobie spokój. Dziękuje! Miłego wieczoru...

The Iceman 
Moderator
Ale tak normalnie?

Wysłany: 2010-12-20, 19:38   

Cytat:
Naprawdę narzekacie jak nie wiem co! Się wam " w d*&ach poprzewracało od tego dobrobytu ". Cieszyć się że kontynuowali Kiepskich. Nie rozumiem jeszcze co was tak wkurza w tych nowych odcinkach. Oczywiście zgodze się że niektóre scenki nie są fajne , takie fantastyczne ale bez przesady.

Zauważ, że każdy ma prawo do własnej opinii i że to nie ty ustalasz co ma się komu podobać.

locka 
Paździoch

Wysłany: 2010-12-20, 20:45   

Ja oglądam ŚwK w celu dostarczenia sobie dużej dawki humoru, jednak po prostu kolejne odcinki zwłaszcza z lat 2008 -2010, w większości nie dostarczyły mi satysfakcji dobrego humoru, bo obecnie ten serial jest swoistym rodzajem przemyśleń o życiu polaków przez scenarzystów jednakże bez elementów dobrej komedii. Ten serial bardziej przypomina mi serial obyczajowy przedstawiony w wyolbrzymiony sposób.
Ostatnio zmieniony przez locka 2010-12-20, 20:46, w całości zmieniany 1 raz  

SVDstriker 
Halinka
dziad zdziadzialy

Wysłany: 2010-12-20, 22:15   

The Iceman napisał/a:
Cytat:
Naprawdę narzekacie jak nie wiem co! Się wam " w d*&ach poprzewracało od tego dobrobytu ". Cieszyć się że kontynuowali Kiepskich. Nie rozumiem jeszcze co was tak wkurza w tych nowych odcinkach. Oczywiście zgodze się że niektóre scenki nie są fajne , takie fantastyczne ale bez przesady.

Zauważ, że każdy ma prawo do własnej opinii i że to nie ty ustalasz co ma się komu podobać.

Przeczytaj jeszcze raz uważnie co napisałem. Nie napisałem że "Ma się wam podobać to co mi się podoba". Napisałem że każdy ma inny GUST. Tylko chodziło mi o to że cieszmy się tym że kontynują Kiepskich , a nie ciągle narzekać że to takie a to srakie.

paździoch91 
Moderator
Menda bazarowa

Wysłany: 2010-12-20, 22:19   

SVDstriker napisał/a:
Tylko chodziło mi o to że cieszmy się tym że kontynują Kiepskich

Ale ja na ten przykład nie będę się cieszył kontynuacją Kiepskich bo jak patrzę na takie odcinki jak "Opowieść o lekkim zabarwieniu erotycznym", "Łonderpoland" czy "Dwa tysiące dwanaście" (ten może nie był jednym z najgorszych ale też był słaby) to mi żal robi, że z takiego fajnego serialu zrobiło się takie badziewie. I ja jestem za zakończeniem produkcji Kiepskich po obecnym sezonie.
Ostatnio zmieniony przez paździoch91 2010-12-20, 22:19, w całości zmieniany 1 raz  

The Iceman 
Moderator
Ale tak normalnie?

Wysłany: 2010-12-20, 23:50   

Cieszyłbym się z nowych serii, gdyby ten serial trzymał poziom. Ale go nie trzyma. Koniec offtopu.

SVDstriker 
Halinka
dziad zdziadzialy

Wysłany: 2010-12-21, 10:47   

Tak zgodze się z wami. To nie jest to samo ale zauważcie że nie jest im tak łatwo zrobić coś takiego jak kiedyś. Zgodze się z tobą paździoch91 że ten odcinek "Opowieść o lekkim zabarwieniu erotycznym" to było kompletne dno. Z drugiej strony to chętnie zobaczył bym z nowych odcinków jak np. Ferdek , Paździoch i Boczek mają znów pomysł na jakiś genialny biznes.

Pan Jelonek 
Halinka

Wysłany: 2011-01-17, 03:32   

Odcinek denny i nudny jak flaki z olejem. Durna fabuła do tego brak klimatu odpowiedniego dla tego serialu, bo na pewno nie tworzy go Paździoch świrujący pawiana w worze pokutnym i piszący na laptopie maila do premiera siedząc na sianie w piwnicy. Kompromisacja, muł i wodorosty. Jedyna dobra scena to końcówka z pojazdem po siejącym propagandę sukcesu rządzie Tuska. Tylko nie wiem czy nie lepiej gdyby ŚwK pozostał jak zawsze apolityczny. 2/10 za scenę z opowieścią o wizycie premiera no i za relację z kina w wykonaniu Paździochowej.

Z ciekawostek to w pewnym momencie tego odcinka Ferdek parafrazuje wypowiedź Jerzego Urbana który jako rzecznik rządu w stanie wojennym w odpowiedzi na sankcje ekonomiczne nałożone na Polskę przez zachód stwierdził, że "rząd wyżywi się sam". Gdyby tak scenarzyści częściej używali tego typu nawiązań... :roll:

elendil93 
Waldek

Wysłany: 2011-01-17, 17:52   

Pan Jelonek napisał/a:
lepiej gdyby ŚwK pozostał jak zawsze apolityczny

Jak zawsze? Obejrzyj sobie odcinki tak mniej więcej 245-282 i odcinek 294. Na pewno nie były apolityczne, a nawet pomijając już moje poglądy, nawiązywanie w kółko do PiSu stawało się czasem okropnie męczące.

Odpowiedz do tematu