Tagi: Świat według Kiepskich, Kiepscy, Filmy, Wszystkie odcinki, Download, Seriale, Waldek Kiepski, Forum filmowe, Serial, Telewizja, TV
Świat według Kiepskich FORUM
 Strona Główna  Kiepscy  FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy  Mapa forum  RSS  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat :: Następny temat
327 Zając Wielkanocny
Autor Wiadomość
Piotrek2011 
Ferdynand Kiepski
Marian,Babka,Edzio

Ostrzeżeń:
 2/3/6
Wysłany: 2012-01-12, 17:51   

paździoch91 napisał/a:
Piotrek2011 napisał/a:
6/10 i szkoda,że nie było innych wielkanocnych odcinków.

Jak to, nie było? A "Azazel Pazuzu" i "Jajko pokoju"? :-/

No to sory za przeoczenie w takim razie.

Daro92 
Mariolka
W dupe węża!

Wysłany: 2012-02-26, 10:25   

Odcinek nawet całkiem fajny, posiada taki przyjemny, wielkanocny klimat, a to jest najważniejsze w tego typu odcinkach. Trochę Ferdek przynudzał z tym zającem, ale za to koszyk Boczka wymiata :mrgreen: .
7/10.

Kizior 
Ferdynand Kiepski

Wysłany: 2012-02-27, 00:50   

Na razie napiszę tylko tyle że to po tym odcinku znienawidziłem Kozłowskiego.

Więcej po następnej emisji.

Dan-TuTenCham 
Kiepski Znawca
MARCIN MIROWSKI-OUT

Ostrzeżeń:
 5/3/6
Wysłany: 2012-02-27, 15:19   

Kizior napisał/a:
Na razie napiszę tylko tyle że to po tym odcinku znienawidziłem Kozłowskiego.

Więcej po następnej emisji.

Nie lepiej za jednym zamachem... ;-) :->

david123lost 
Moderator

Wysłany: 2012-02-27, 15:39   

Nie rozumiem też dlaczego aż tak go znienawidziłeś po tym odcinku. Wystąpił z 2 minuty...

Mati1996 
Paździoch
Karwasz Twarz

Ostrzeżeń:
 6/3/6
Wysłany: 2012-04-09, 20:10   

Średniawy odcinek, dobre było jak Ferdek na początku powiedział: '' Bo im staje i opada '', jak Boczek powiedział: '' Panie, a pażdzioch to se święci dolary i eura '', jak Helena wyzwała pażdziocha, pażdziochowa w stroju Magdaleny i pażdzioch w stroju piłata, jak go znowu wyzwała :mrgreen: , no i końcowa scena, gdy biskup Piecyk powiedział: '' Ale mam dla ciebie radę, mój synu, która być może rozjaśni twoje wątpliwości. Allelluja i do przodu ''. Bez zaniżania. Moja ocena 6/10.
Ostatnio zmieniony przez Mati1996 2012-04-09, 20:13, w całości zmieniany 1 raz  

lukin 
Boczek
WUNJO

Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: 2012-04-09, 20:11   

Brak na ten odcinek większego pomysłu. Bo co to za pomysł na serial komediowy? - rozmyślanie i biadolenie o tym, jakie ma znaczenie zajączek wielkanocny. (Nie mam nic przeciwko wobec filozofii, a nawet to bardzo lubię, przemyślenia, refleksje, medytacja nad czymś, ale to ma mało co wspólnego z komedią). Za dużo tych refleksji, brak jakiegoś żywego, przewodniego motywu odcinka. Po za tym można było się parę razy zaśmiać. W tym odcinku rozśmieszyła mnie Helena Paździoch (a także Halinka i jej komentarze po tym wielkanocnym przedstawieniu), Boczek i Paździoch - kto ma więcej i lepsze w święcące oraz początek odcinka, to że jak niektórym staje to innym opada, ale potem to co gadał do zdenerwowania było nie potrzebne, choć motyw z choinką dobry. 4/10

adam908 
Waldek
No jak nie jak tak !

Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: 2012-04-09, 20:45   

Dobry odcinek Boczek najlepszy i ten jego tekst: Ave cezar iperator w morde jeża . Halina która odmówiła z wrodzonej skromności ale i tak Paździochowa jest lepsza i lepiej zagrała . Ogólnie odcinek przynudzał chodzi mi o to tłumaczenie Paździocha na temat pisma świętego itp 6/10 :-/

- Ale deska się rozdupcyła
- No rozdupcyła się ale przecie nie dlatego że Niemiecka
- A niby dlaczego ?
- A dlatego że pan źle na nią dupą siadasz o

Seb14 
Mariolka
Szamajama Okutasi

Wysłany: 2012-04-10, 09:15   

Wczoraj obejrzałem ten odcinek drugi raz (pierwszy raz dwa lata temu, premierę) i muszę stanowczo obniżyć mu ocenę. W temacie "Ogólnie o sezonie" wystawiłem mu ocenę 8/10, teraz mu wystawiam 3/10.
Jedynie podobała mi się scena na korytarzu z Boczkiem i Paździochami - "W mordę jeża" Boczka i wyzwanie Paździocha przez Helenę od łysej małpy.

Ferdynator2000 
Ferdynand Kiepski
Niewidzialna kanalia

Wysłany: 2012-04-10, 09:25   

Zgadzam się z tobą. Cały odcinek tylko idiotyczne rozmyślanie o zającu wielkanocnym i jego symbolice.
A przecież wszystko jest wyjaśnione w Wikipedii:

"Zając wielkanocny – jeden ze świeckich symboli Wielkanocy.
Według tradycji chodzi z koszyczkiem wielkanocnym i rozdaje prezenty (zazwyczaj są to drobne upominki lub słodycze) w pierwszy dzień[1] Świąt wielkanocnych. Wystawia się na nie wielkanocny koszyczek, niekiedy wyścielony słomą lub pociętą na paski serwetką. Po przebudzeniu lub po wielkanocnym śniadaniu domownicy szukają ich ukrytych w tzw. gniazdkach.
Zwyczaj pochodzi z Niemiec. W Polsce obchodzony jest w niektórych rejonach, m.in. na Śląsku czy w Wielkopolsce."

polska244 
Boczek
A bo co ?

Wysłany: 2012-04-10, 09:39   

Bardzo słaby odcinek,zachowanie Ferdka mi się strasznie nie podobało.Scena w kuchni jak Ferdek z Paźdzopchem rozmawiał bez sensu,mało śmiesznych tekstów jedyne co to jak Helena Paździocha od łysej dupy wyzwała już bardziej spodobał mi się odcinek ,,Jajko pokoju,,.3/10.

bodzio_09321 
Paździoch
19bodzio64

Wysłany: 2012-04-10, 13:48   

Taki sobie odcinek 5/10. Najlepszy był Ferdek jak chciał wywalić choinkę przez okno, Chwalenie się kto co ma w koszyku.

Matt 
Ferdynand Kiepski
Trochi kultury!

Wysłany: 2012-05-08, 14:55   

Bardzo nudny i nie śmieszny odcinek. :-o
Jak na odcinek Świąteczny mogli by się postarać i zrobić coś lepszego. Praktycznie wszystko mi się nie podobało w tym odcinku. Z samego opisu odcinka można było się dowiedzieć, że to będzie DNO.
Na plus zaliczam tylko scenę gdy Paździoch, Boczek i Ferdek szli święcić koszyki i końcówka z Biskupem Piecykiem, jego tekst:"Alleluja i do przodu". Cała reszta na minus.
Ocena:2/10 :roll:

Odpowiedz do tematu