Odcinek nawet całkiem fajny, posiada taki przyjemny, wielkanocny klimat, a to jest najważniejsze w tego typu odcinkach. Trochę Ferdek przynudzał z tym zającem, ale za to koszyk Boczka wymiata .
7/10.
_________________ Menda, świnia jedna przebrzydła, łysa pała.
Średniawy odcinek, dobre było jak Ferdek na początku powiedział: '' Bo im staje i opada '', jak Boczek powiedział: '' Panie, a pażdzioch to se święci dolary i eura '', jak Helena wyzwała pażdziocha, pażdziochowa w stroju Magdaleny i pażdzioch w stroju piłata, jak go znowu wyzwała , no i końcowa scena, gdy biskup Piecyk powiedział: '' Ale mam dla ciebie radę, mój synu, która być może rozjaśni twoje wątpliwości. Allelluja i do przodu ''. Bez zaniżania. Moja ocena 6/10.
_________________ Filozofia to dar i przekleństwo.
Ostatnio zmieniony przez Mati1996 2012-04-09, 20:13, w całości zmieniany 1 raz
Brak na ten odcinek większego pomysłu. Bo co to za pomysł na serial komediowy? - rozmyślanie i biadolenie o tym, jakie ma znaczenie zajączek wielkanocny. (Nie mam nic przeciwko wobec filozofii, a nawet to bardzo lubię, przemyślenia, refleksje, medytacja nad czymś, ale to ma mało co wspólnego z komedią). Za dużo tych refleksji, brak jakiegoś żywego, przewodniego motywu odcinka. Po za tym można było się parę razy zaśmiać. W tym odcinku rozśmieszyła mnie Helena Paździoch (a także Halinka i jej komentarze po tym wielkanocnym przedstawieniu), Boczek i Paździoch - kto ma więcej i lepsze w święcące oraz początek odcinka, to że jak niektórym staje to innym opada, ale potem to co gadał do zdenerwowania było nie potrzebne, choć motyw z choinką dobry. 4/10
Dobry odcinek Boczek najlepszy i ten jego tekst: Ave cezar iperator w morde jeża . Halina która odmówiła z wrodzonej skromności ale i tak Paździochowa jest lepsza i lepiej zagrała . Ogólnie odcinek przynudzał chodzi mi o to tłumaczenie Paździocha na temat pisma świętego itp 6/10
- A dlatego że pan źle na nią dupą siadasz o
Wczoraj obejrzałem ten odcinek drugi raz (pierwszy raz dwa lata temu, premierę) i muszę stanowczo obniżyć mu ocenę. W temacie "Ogólnie o sezonie" wystawiłem mu ocenę 8/10, teraz mu wystawiam 3/10.
Jedynie podobała mi się scena na korytarzu z Boczkiem i Paździochami - "W mordę jeża" Boczka i wyzwanie Paździocha przez Helenę od łysej małpy.
Zgadzam się z tobą. Cały odcinek tylko idiotyczne rozmyślanie o zającu wielkanocnym i jego symbolice.
A przecież wszystko jest wyjaśnione w Wikipedii:
"Zając wielkanocny – jeden ze świeckich symboli Wielkanocy.
Według tradycji chodzi z koszyczkiem wielkanocnym i rozdaje prezenty (zazwyczaj są to drobne upominki lub słodycze) w pierwszy dzień[1] Świąt wielkanocnych. Wystawia się na nie wielkanocny koszyczek, niekiedy wyścielony słomą lub pociętą na paski serwetką. Po przebudzeniu lub po wielkanocnym śniadaniu domownicy szukają ich ukrytych w tzw. gniazdkach.
Zwyczaj pochodzi z Niemiec. W Polsce obchodzony jest w niektórych rejonach, m.in. na Śląsku czy w Wielkopolsce."
Bardzo słaby odcinek,zachowanie Ferdka mi się strasznie nie podobało.Scena w kuchni jak Ferdek z Paźdzopchem rozmawiał bez sensu,mało śmiesznych tekstów jedyne co to jak Helena Paździocha od łysej dupy wyzwała już bardziej spodobał mi się odcinek ,,Jajko pokoju,,.3/10.
_________________ Bieresz pan czy nie bieresz bo jak pan nie bieresz to ja biere.
Bardzo nudny i nie śmieszny odcinek.
Jak na odcinek Świąteczny mogli by się postarać i zrobić coś lepszego. Praktycznie wszystko mi się nie podobało w tym odcinku. Z samego opisu odcinka można było się dowiedzieć, że to będzie DNO.
Na plus zaliczam tylko scenę gdy Paździoch, Boczek i Ferdek szli święcić koszyki i końcówka z Biskupem Piecykiem, jego tekst:"Alleluja i do przodu". Cała reszta na minus.
Ocena:2/10
_________________ "No to za Jagiełło, żeby nas nie pogięło" "Wierzył chłop w gusła, aż mu dupa uschła"