Tagi: Świat według Kiepskich, Kiepscy, Filmy, Wszystkie odcinki, Download, Seriale, Waldek Kiepski, Forum filmowe, Serial, Telewizja, TV
Świat według Kiepskich FORUM
 Strona Główna  Kiepscy  FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy  Mapa forum  RSS  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat :: Następny temat
326 Tamten świat
Autor Wiadomość
Ferduś93 
Halinka
I Gitara !!!

Wysłany: 2010-04-09, 18:46   

fajna była ta piosenka ale najlepsze było jak halinka dawała Ferdkowi jakies papiery do podpisu jak leżał w trumnie :-) tak jak by chciała żeby umarł

Ostatnio zmieniony przez Ferduś93 2010-04-09, 18:46, w całości zmieniany 1 raz  

donfrafrequezz 
Boczek

Wysłany: 2010-07-10, 03:00   

Parco napisał/a:
piosenka wujka władka do kitu:)

a ja mam odmienne zdanie na ten temat, zabawna jest i te jego wrzaski ni to śmiech, ni nie wiadomo co :-D

punk rock z Danii --->> http://punkowcy.ok1.pl/viewtopic.php?t=2361

paździoch91 
Moderator
Menda bazarowa

Wysłany: 2011-01-26, 20:38   

Raczej słaby odcinek. Aktorzy grali dość dobrze ale scenariusz był głupi. Motyw horroru to ogrzewany kotlet. Poza tym, pomysł z przenoszeniem się na tamten świat jakoś niespecjalnie mi podszedł. Wkurzająca była też ta wróżka i piosenka Władka. I znowu motyw wkurzającego Boczka i "wypierdzielaj stąd!". 4/10

Procjon 
Boczek
O w dupe węża!

Wysłany: 2011-01-26, 21:24   

Odcinek słaby. Aktorzy rzeczywiście grali dobrze, o czym wspomniał paździoch91, ale reszta niestety do kitu. Było kilka dobrych scen i tekstów, np. podobał mi się motyw z smsem od babci Boczka :-D . Natomiast piosenka Władka, sceny z tą wróżką i przeniesienie w zaświaty były najzwyczajniej w świecie słabe.

Jak najmniej fantastyki i efektów specjalnych w obecnych Kiepskich. O ile w dawnych odcinkach takie motywy nie przeszkadzały, bo nie dość, że były dobrze zrobione to były jeszcze okraszone świetnymi tekstami, a poza tym nie stosowano ich często. Teraz są praktycznie w co drugim odcinku i nie dość, że słabo wykonane, to jeszcze zabawnych tekstów przy nich jak na lekarstwo :-/

Odcinek 4/10

Casa 
Boczek
Łan tu sri RFN

Wysłany: 2011-01-27, 11:01   

Gdyby aktorzy teraz byli tacy swobodni jak właśnie w tym odcinku (mówię głównie o Grabowskim), to myślę,że serial byłby lepszy. Jeszcze przydałby się dobry scenariusz,bo ten zawierał motywy z wielu starych odcinków (m.in. Spirytyści)

zeezeewoo 
Ferdynand Kiepski
Marian ty łysa mendo

Wysłany: 2011-03-23, 14:29   

Fajnie Badura w tym odcinku nie żyje a w następnych odcinkach niormalnie funkcjonuje...

Żądam starego loga!

"Marsz Zbigniew Boniek , w Polsce rosną bociany" T.Norek

The Iceman 
Moderator
Ale tak normalnie?

Wysłany: 2011-03-23, 14:33   

Taka jest rola sitcomu. Odcinki nie muszą być ze sobą powiązane.

Ferdziul 
Mariolka
Oddawaj mi rentę!

Wysłany: 2011-06-15, 16:24   

Świetny odcinek. Najlepiej jak Paździoch gadał do tej babki w jej gwarze. A Ona: przestań Pan pierdzielić jak Pan nie umiesz! :mrgreen:
Ostatnio zmieniony przez Ferdziul 2011-06-15, 16:26, w całości zmieniany 1 raz  

dul. 
Waldek
WĘŻU JEDEN

Wysłany: 2011-06-28, 23:46   

Dobry pomysł, ale jednak według mnie słabe wykonanie. Mi też się podobało, jak mu ta babka powiedziała, żeby po góralsku nie gadał :mrgreen: Lecz wkurzało mnie jak ta babka te obrządki robiła oraz greenbox mi się strasznie nie podobał.

6/10

Piotrek2011 
Ferdynand Kiepski
Marian,Babka,Edzio

Ostrzeżeń:
 2/3/6
Wysłany: 2012-01-11, 21:02   

Odcinek dosyć słaby,najlepsze tylko było jak Boczek wspominał swoją babke.Na minus gościnny występ Krystyny Tkacz i debiut Badury i szkoda,że jego przygoda z serialem nie skończyła się na tym jednym odcinku,na minus też wyprawa Ferdka "na tamten świat".Daje tylko 2/10 za wymienioną przeze mnie historie.

Marcelo 
Ferdynand Kiepski
Karwasz twarz

Wysłany: 2012-04-27, 19:43   

Bardzo lubię ten odcinek, dla mnie świetna fabuła, trochę źle wykonany. Bardzo fajna scena z Boczkiem pod kiblem. "Na komórkie dzwonił czy na domowy?" :mrgreen: Dobre też było jak Władek powiedział przez telefon Paździochowi do Ferka: "Pan jesteś pijak, dureń i leń" :mrgreen: Dobry był greenboks w "tamtym świecie" i spotkanie Badury i "Daj pan chociaż grzdyla!". Dobra też piosenka Władka :mrgreen: 8/10
Ostatnio zmieniony przez Marcelo 2012-04-27, 19:44, w całości zmieniany 1 raz  

MarcinKiepski 
Edzio Listonosz

Wysłany: 2012-04-27, 20:53   

Jak dla mnie odcinek świetny. Dobre było jak Boczek opowiadał o swojej babce co mu żur ugotowała, dokuczenie Ferdkowi. Niezłe też była rozmowa sąsiadów w kuchni, wizyta Ferdka na tamtym świecie i Halinka niebiorąca na poważnie Ferdka. Na minus trochę wykonanie tego Greenbooksa 7/10

Władysław 
Edzio Listonosz

Ostrzeżeń:
 6/3/6
Wysłany: 2012-04-27, 20:57   

Jeden z lepszych odcinków Yoki, oto, co mi się podobało:
- wyzwanie pażdziocha przez tę babę,
- gdy Ferdek mówił, że Halinka wesoło śpiewała czyszcząc garnitur,
- jak pażdzioch powiedział: '' Stasiu się mnie pyta: A co to za okazja ? A ja na to: pogrzeb sąsiada '' :mrgreen: ,
- no i, gdy Ferdek zakomunikował, że znowu musi iść na tamten świat. Ocena 7/10.

Kizior 
Ferdynand Kiepski

Wysłany: 2012-04-28, 00:53   

Dość fajny odcinek.
Na początku środek nocy i dzwoni telefon. Śmieszna rozmowa i Ferdek gadający odwrotnie do rzeczywistości: "Ja w ogóle wódki nie piję" - "Rano muszę wstać bo do roboty idę" :lol: :lol:
Potem jak się dowiedział że Władek umarł w styczniu :lol:
"Dwa litry wódki"
Nie podobał mi się w tym odcinku zbytnio Pażdzioch. Boczek fajnie jedynie udawał trupa.
Tkacz fajnie zagrała tą zielarkę i jak zajadała się kurczakami.
Pomysł wysłania Ferdka na tamten świat ciekawy. Trumna jaka wielka, jak dla słonia :lol:
Dobrze zrobiono to "niebo".
Badura się pojawił i potem dzwonił :lol:
Pyś daremny mimo iż wokół niego kręcił się odcinek.

Matt 
Ferdynand Kiepski
Trochi kultury!

Wysłany: 2012-04-28, 09:51   

Super odcinek. Dobra była ta baba zielna i jej głos. Fajna też scena w tamtym świecie (dobrze wykonany greenbox). Mina Boczka jak udawał trupa ,gdy Ferdek go wypraszał na górę też świetna. Świetna piosenka Władka. :lol: Końcówka jak zadzwonił Badura też. :mrgreen:
Ocena:9/10 ;-)

Lędzic 
Ferdynand Kiepski
I na drugą nóżkę!

Wysłany: 2012-04-28, 11:52   

Niewykorzystany potencjał, w opisie zapowiadającego się świetnie odcinka. Mało dobrych tekstów, smutna wizja zaświatów i średnio ciekawe zakończenie. 4/10.

bodzio_09321 
Paździoch
19bodzio64

Wysłany: 2012-04-29, 12:14   

Tako sobie odcinek 5/10. Najlepsza była piosenka wujka Władka, Boczek udawający trupa, Zakończenie.

Odpowiedz do tematu