Tagi: Świat według Kiepskich, Kiepscy, Filmy, Wszystkie odcinki, Download, Seriale, Waldek Kiepski, Forum filmowe, Serial, Telewizja, TV
Świat według Kiepskich FORUM
 Strona Główna  Kiepscy  FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy  Mapa forum  RSS  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat :: Następny temat
315 Dance Macabre
Autor Wiadomość
Czak Noris 
Ferdynand Kiepski
pecunia non olet

Wysłany: 2009-11-04, 21:44   315 Dance Macabre

Opis: Andrzej Kozłowski - prezes spółdzielni mieszkaniowej Promień kupił sobie nowy samochód - Mercedesa. Okazuje się że pieniądze, którymi za niego zapłacił były brudne. Ferdek, Marian i Arnold źle życzą prezesowi, a następnego dnia okazuje się, że Kozłowski nie żyje.

Dzisiaj o 20 oglądałem ten odcinek w tv i jestem nim zachwycony. Zaliczę go do moich ulubionych. Jestem ciekawy Waszych opini na temat tego odcinka.

Kiepska_Fanka 
Ferdynand Kiepski

Ostrzeżeń:
 6/3/6
Wysłany: 2009-11-04, 22:05   

Dzisiaj w telewizji oglądałam go już po raz czwarty (wcześniej trzy razy widziałam go na Ipli).
Bardzo mi się spodobał, zresztą w przeciwnym wypadku nie oglądałabym go tyle razy (na tych czterech razach z pewnością moja przygoda z tym odcinkiem się nie zakończy). Super. Uśmiałam się do łez xD.

"Płacz, płacz, serce płacze, już Cię więcej nie zobaczę" :mrgreen: .

Zapraszam na http://youtube.com/user/Kiepska5

Kiepska_Fanka 
Ferdynand Kiepski

Ostrzeżeń:
 6/3/6
Wysłany: 2009-11-04, 22:10   

A co myślelibyście o zakończeniu "Wchodzi Kozłowski. Ferdek, Paździoch i Boczek rzucają się na niego i cieszą się, że jednak żyje"? Mom zdaniem też byłoby fajne.

krzys133 
Ferdynand Kiepski

Wysłany: 2009-11-05, 10:27   

Nawet nie był zły. Było nawet dużo śmiesznych momentów. A co do zakończenia to właśnie takie miało być. Moja ocena 7/10

PS. Co myślicie o grze Andrzeja Gałły (prezesa Kozłowskiego) ?

Kiepska_Fanka 
Ferdynand Kiepski

Ostrzeżeń:
 6/3/6
Wysłany: 2009-11-05, 19:07   

Prezes Kozłowski świetnie gra. Przydałoby się więcej takich osób, jak on.

paździoch91 
Moderator
Menda bazarowa

Wysłany: 2009-11-05, 19:17   

Jak dla mnie generalnie odcinek dobry, choć zaskoczenie, gdy wszedł do pokoju żywy Kozłowski, mogło być większe. Na przykład, bohaterowie mogli pomyśleć, że to duch. Albo np. odpowiedzieliby mu "Dzień dobry panie Kozłowski" i dopiero po chwili zorientowali się i zemdleli.
Ale ogólnie dobry odcinek. Podobnie jak w odcinku "Kalendarz" atutem jest brak sztucznie kręconych scen w plenerze (tą krótką scenę przy sklepie można przeboleć; bywały odcinki gdzie większość akcji toczy się poza kamienicą, np. "Skok w bok").
Ostatnio zmieniony przez paździoch91 2009-11-05, 19:23, w całości zmieniany 1 raz  

Kiepska_Fanka 
Ferdynand Kiepski

Ostrzeżeń:
 6/3/6
Wysłany: 2009-11-05, 20:33   

Paździoch91, w odcinku "Kalendarz były sceny poza kamienicą (dwie - jedna w parku, a druga na dachu). To raczej w odcinku "Skowyt" akcja toczyła się tylko w kamienicy.

Parco 
Boczek
W mordę jeża!

Wysłany: 2009-11-11, 01:40   

Dla mnie odcinek super 9/10 zaskoczony bylem poniewaz przypomnialy mi sie odcinki z dawnych lat czyli rozsmieszyl mnie do lez "Bede jezdzil kradzionym mercedesem" teraz te nowe ktore leca od kilku tygodni juz sa takie sztuczne ale ten byl najlepszy np. jak Halinka kloci sie z Mariola oraz tak samo Ferdek wszystko takie sztuczne i wyczuc idzie ze udawane.

krzys133 
Ferdynand Kiepski

Wysłany: 2009-11-12, 00:10   

Szkoda tylko , że nie wstawili tradycyjnego powiedzonka prezesa Kozłowskiego : a d*&a tam praca, polej pan :-D Ale generalnie odcinek na plus.

Piotrus 
Boczek

Wysłany: 2009-12-10, 18:58   

Jeden z nielicznych dobrych odcinków nowej serii.
Pokazuje calą prawde często jest tak ,że ludzie doceniają innych dopiero po ich śmieci.

Janusz 
Paździoch

Wysłany: 2009-12-10, 19:57   

Tu nie chodziło o to, że docenia się ludzi dopiero po śmierci, ale o to jacy fałszywi są ludzie i jak potrafią na pokaz prawić komplementy komuś o kim dotychczas mieli jak najgorsze zdanie.

The Fear 
Boczek

Wysłany: 2010-02-21, 01:42   

O ile z sezonu ósmego (wg Wikipedii) podobał mi się w miarę choćby "Naczynia pałączone", tak z dziewiątego i dziesiątego wszystkie jakie obejrzałem były nudne i nieśmieszne.

Odcinek przewidywalny do bólu, a jedyny tekst, który nawet był wg mnie OK to odzywka Ferdka do Kozłowskiego, coś w stylu "Witam, witam, panie prezesie, pana zdrowie piję", po czym cicho sam do siebie "Żeby cię szlag trafił". To dla mnie stanowczo za mało jak na serial komediowy.
Wymyślanie tekstu do przemówienia na pogrzebie też mogłoby być dobre, gdyby to wszystko nie było takie sztuczne... i z laptopem! Może to i najlepszy odcinek z dziesiątego sezonu, ale to tylko pokazuje jaki był ten sezon :-/ . Moim zdaniem, rzecz jasna.

Theumel 
Boczek

Wysłany: 2011-03-01, 15:15   

No w sumie zgodzę się, jeden z lepszych z tej serii. Znów pokazanie że Polak patrzy się z zawiścią na innego Polaka, najpierw na niego bluzgali, a potem jeden świętszy od drugiego. Zakończenie też dobre, jestem pewien że w rzeczywistości ja też bym się jednak podobnie zachował. Dam mu 4,3 z 6, choć i tak bardziej wolę "Skok w bok" i "kalendarz".

Lędzic 
Ferdynand Kiepski
I na drugą nóżkę!

Wysłany: 2011-05-28, 08:38   

"-A to on czerwony był?
-No, a co, zielony?!"
"-Mercedesem kradzionym będzie mnie woził...
-Niech się sam przewiezie, najlepiej nogami do przodu!"

Dobry odcinek, znowu pokazano typowe cechy Polaków. 7,5/10.

paździoch91 
Moderator
Menda bazarowa

Wysłany: 2011-05-28, 09:19   

Odcinek średni ale warty uwagi za względu na swoje przesłanie. Podobna fabuła była już w odcinkach "Zbrodnia i kara" oraz "Morfeusz" ale jednak w tamtych odcinkach chodziło o trochę inne sprawy. Tutaj mieliśmy dobry pomysł - ukazanie, jak fałszywie ludzie żałują po śmierci znienawidzonych przez nich osób. Trochę jednak zepsuta realizacja, bo można było wycisnąć więcej (więcej śmiesznych tekstów, bardziej naturalna reakcja bohaterów gdy się dowiedzieli, że Kozłowski jednak żyje). 5/10

Maximus90 
Ferdynand Kiepski

Ostrzeżeń:
 6/3/6
Wysłany: 2011-05-28, 10:09   

Podobało mi sie jak Ferdek oszukiwał, ze wie czym jest eurozłącze (Pozyczył Bączynskiemu :mrgreen: ). 'a co on czerwony był?
- a jaki zielony?! :mrgreen: :mrgreen: '
'alkoholik i korzysta z płatnej miłosci w agencjach' :mrgreen:

CIekawy nawet5/10

sliniak13 
Edzio Listonosz

Wysłany: 2011-06-26, 19:09   

Odcinek super, ode mnie 10 na 10. Ukazuje mentalność naszego narodu :) wszyscy wszystkim d*&e obrabiają, zazdroszczą, donoszą (Paździoch nawet donos do wojewody na niego pisał) a jak człowiek umrze to o nim mówią w samych superlatywach. No i te teksty:
"musze ci powiedzieć, że ten Kozłowski to jest takie szambo, że jak pęknie to pół Polski gównem zaleje."
"- Kozłowskiemu na mercedesie ktoś normalnie napis wydrapał
- jaki?
- jak jaki? Kozłowski ty ch.... złamany
- hahahahahaha (śmiech)"

po śmierci Kozłowskiego pierwszy przytoczony cytat Ferdka:
"spieszmy sie kochać ludzi tak szybką odchodzą"
Paździoch: "człowiek był dobrej roboty, miał sukces zawodowy, ekonomiczny, to dalejże go osrać i widłami wcisnąć do gnoju"
"takie są ludzie, tu się do pana uśmiecha, a tu panu na mercedesie ch..... wydrapie"

jak się okazało, że Kozłowski jednak żyje:
"a żeby go k***** szlag jasny trafił"

dul. 
Waldek
WĘŻU JEDEN

Wysłany: 2011-06-26, 22:50   

Odcinek genialnie pokazuje mentalność Polaków, ale zbyt nudnawy odcinek, słaby po prostu..

5/10

Piotrek2011 
Ferdynand Kiepski
Marian,Babka,Edzio

Ostrzeżeń:
 2/3/6
Wysłany: 2012-01-08, 10:10   

10/10,ciekawe wspomnienia Paździocha o Kozłowskim i ogólnie jak zawsze świetna gra Ryszarda Kotysa.Niezłe przemówienie na pogrzeb Kozłowskiego napisane przez Mariana P.
Śmierć Kozłowskiego ale nie prezesa tylko fryzjera.

Mati1996 
Paździoch
Karwasz Twarz

Ostrzeżeń:
 6/3/6
Wysłany: 2012-04-16, 20:10   

Świetny odcinek, dobre było jak na początku Ferdek wyzwał Kozłowskiego, jak póżniej pażdzioch wyzwał Kozłowskiego, jak Boczek powiedział, co napisali Kozłowskiemu na masce samochodu, jak opłakiwali go, a póżniej na końcu wyzwali. Moja ocena 7/10.

adam908 
Waldek
No jak nie jak tak !

Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: 2012-04-16, 20:12   

Bardzo polubiłem prezesa kozłowskiego odcinek świetny teksty bardzo dobre a to zdziwienie że Kozłowski żyje bezcenne :mrgreen: i ta ulotka szuka też była dobra po za tym świetny odcinek i na poziomie 8/10

- Ale deska się rozdupcyła
- No rozdupcyła się ale przecie nie dlatego że Niemiecka
- A niby dlaczego ?
- A dlatego że pan źle na nią dupą siadasz o

Ferdynator2000 
Ferdynand Kiepski
Niewidzialna kanalia

Wysłany: 2012-04-16, 20:13   

Do czego nawiązuje tytuł odcinka, bo jakoś nie mogę zajarzyć :?:

Stachu 
Boczek
Małpia czaszka

Wysłany: 2012-04-16, 20:16   

Dance Makabre to inaczej "taniec śmierci" ;-)

rasrev 
Paździoch
stara łysa pierdoło!

Wysłany: 2012-04-16, 20:25   

wybitny odcinek. Bardzo dobre teksty, pomimo że bardzo lubię prezesa ;d Ale Ferdkowe "literalnie, bez dwóch zdań" jest moim ulubienym ;d
wtedy co pisali list do wojewody mogli coś jeszcze dowalić- tak jak kiedyś do Balcyrewicza ;d;d

ogólnie super 9/10

Marcelo 
Ferdynand Kiepski
Karwasz twarz

Wysłany: 2012-04-16, 20:39   

Dobry odcinek. Świetna gra prezesa Kozłowskiego. Świetne było to jak najpierw Marian, Ferdek i Boczek ubliżali Kozłowskiemu, a gdy się dowiedzieli o jego śmierci to od razu jaki to był dobry człowiek. Dobre też jak Kozłowski czyścił sobie nowego Mercedesa. Bardzo śmieszne te przeklinania i tekst Boczka: "Kozłowskiemu ktoś wyrył na Mercedesie: Kozłowski ty ch*ju złamany" :mrgreen: Czy jakoś tak. 7/10

Odpowiedz do tematu