Tagi: Świat według Kiepskich, Kiepscy, Filmy, Wszystkie odcinki, Download, Seriale, Waldek Kiepski, Forum filmowe, Serial, Telewizja, TV
Świat według Kiepskich FORUM
 Strona Główna  Kiepscy  FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy  Mapa forum  RSS  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat :: Następny temat
314 Skok w bok
Autor Wiadomość
Czak Noris 
Ferdynand Kiepski
pecunia non olet

Wysłany: 2009-12-24, 19:07   314 Skok w bok

Opis: Jak to bywa w zwyczaju do mieszkania Kiepskich o czwartej w nocy przychodzi Paździoch w celu namówienia Ferdka do "skoku w bok", czyli pójścia do nocnego klubu. Po wielu odmowach Kiepskiego, w końcu Paździochowi udaje się go namówić. Wraz z dwoma dziewczynami jadą do klubu, nagle pod koła samochodu dostaje się Boczek...

Jeden z nowszych odcinków. Bardzo mi się podobał. Ferdkowi i Paździochowi wszystko by się udało, ale jak zwykle przeszkodził im Boczek. Co sądzicie na temat tego odcinka?

Kiepska_Fanka 
Ferdynand Kiepski

Ostrzeżeń:
 6/3/6
Wysłany: 2009-12-24, 19:19   

Ciekawy odcinek. Nie podobały mi się tylko te młode dziewczyny... Młodzież rzadko pasuje do tego serialu...

Zapraszam na http://youtube.com/user/Kiepska5

Piotrus 
Boczek

Wysłany: 2009-12-24, 22:40   

Jeden z najlepszych odcinków w tej serii.
Dobry był Boczek z tym wyrwipołciami.

Tekst Paździocha: coś takiego

Halo halo tu Londyn ona stara od blondyn ona mówi nie rób tego on wyciąga metrowego :-)

Pyjter 
Edzio Listonosz

Wysłany: 2009-12-27, 01:34   

Nie no odcinek był powalający,te teksty i zapędy Pażdziocha wymiatały :mrgreen: no i Boczek 8-)

Procjon 
Boczek
O w dupe węża!

Wysłany: 2010-02-14, 19:33   

Odcinek niezły, nie jakiś nadzwyczajny, ale patrząc na pozostałe odcinki 10 sezonu (no jeszcze ''Dance Macabre'' i ''Wszechobecny'' były dobre) to ten odcinek wypada bardzo dobrze. Mimo wszystko za dużo scen poza kamienicą, praktycznie większa część akcji toczyła się w tym samochodzie i na mieście. Odcinek oceniam 4/10.

paździoch91 
Moderator
Menda bazarowa

Wysłany: 2010-02-14, 21:45   

Pomysł w miarę dobry ale psuje go sztuczność, czyli fakt, że 90% odcinka było realizowane w greenboksie (a realizacja jazdy samochodem to porażka).

Kanalia 
Ferdynand Kiepski
Krucafaks!

Wysłany: 2010-02-21, 12:44   

Nie najgorszy, ale rece sie załamują na widok tych efektów specjalnych :-(
Zapraszam:)

ORANJE!!!

jblaze 
Ferdynand Kiepski
=<

Wysłany: 2010-03-20, 19:36   

Dla mnie najlepsze było wszystko, co działo się poza kamienicą. Reszta nudna. 6/10

Victor58 
Boczek
Victor58

Wysłany: 2010-04-28, 19:30   

Miałem kiedyś podobną sytuację w życiu jak w scenie gdy Boczek op....a Murzyna że za mało mięsa mu dał do Kebaba.Byłem kiedyś w mc donaldzie i stał przede mną dosyć otyły mężczyzna i wymachiwał kanapką przed oczami obsługującej twierdząc że w kanapce jest znacznie mniej bekonu niż reklamowali :mrgreen:

hikaro 
Mariolka

Wysłany: 2010-06-04, 11:00   

mimo tego że 95% odcinka to greenboxy to i tak odcinek był świetny i co najważniejsze nie był nudny :mrgreen:

zeezeewoo 
Ferdynand Kiepski
Marian ty łysa mendo

Wysłany: 2011-01-14, 13:04   

Piotrus napisał/a:
Halo halo tu Londyn ona stara

ONA CZARNA!!

Żądam starego loga!

"Marsz Zbigniew Boniek , w Polsce rosną bociany" T.Norek

sobol 
Paździoch

Wysłany: 2011-01-16, 16:37   

Genialny odcinek, Ryszard Kotys zagrał w tym odcinku świetnie, Cała akcja i fabuła bardzo dobra a do tego mnóstwo fajnych tekstów 9/10
Ostatnio zmieniony przez sobol 2011-01-16, 16:38, w całości zmieniany 1 raz  

The Iceman 
Moderator
Ale tak normalnie?

Wysłany: 2011-01-27, 17:32   

Taki średni odcinek. Fajna była scena w kebab barze. I to chyba wszystko.

Theumel 
Boczek

Wysłany: 2011-03-01, 15:13   

No drugi najlepszy odcinek tego sezonu. Paździoch i Ferdek stylizowani na Blues Brothers/Gorączka sobotniej nocy i ten Boczek który wszystko im zepsuł. Sceny w samochodzie nie przeszkadzały, a i hasła leciały dobre. Odcinek zasłużył na 4.

Casa 
Boczek
Łan tu sri RFN

Wysłany: 2011-04-29, 21:08   

Nawet się nie spodziewałam, że przy takiej ilości greenboxów odcinek mi się spodoba :-) Był bardzo fajny, dużo śmiesznych tekstów, ale najlepszy Paździoch i tego teksty: 'urwipołcie', 'panie Jacku to, panie Jacku sro', 'halo halo tu Londyn, ona czarna, on blondyn. ona mówi "nie rób tego!", on wyciąga metrowego' :mrgreen: Gra Ryszarda Kotysa fantastyczna, Grabowskiego dobra jak na niego w nowszych seriach. Ogólnie to fabuła zabawna, nie mogło się obejść bez greenboxów, ale było ok ;-)

Lędzic 
Ferdynand Kiepski
I na drugą nóżkę!

Wysłany: 2011-05-27, 16:43   

"Żałuję, że go mocniej nie stuknąłem..."

Ogólnie w porządku, dobra gra aktorów, szczególnie p. Kotysa ("Pocałujcie misia w dupę!"), dobre dialogi. 6,5/10.

paździoch91 
Moderator
Menda bazarowa

Wysłany: 2011-05-27, 17:17   

Średni odcinek. W zasadzie nic denerwującego nie było, przyjemnie się oglądało ale bez rewelacji. Nie podobała mi się realizacja tych scen, gdy jechali samochodem. Inna sprawa jest taka, że prawdopodobnie były to nagrania z Warszawy (z pewnym momencie mignął mi warszawski słupek na przystanku tramwajowym). :mrgreen: Śmieszne były niektóre teksty Paździocha, zachowanie Boczka i komentarze tego sprzedawcy na temat Boczka. 5/10

kamikaze316 
Boczek
Kanalia

Wysłany: 2011-05-27, 23:05   

Ogólnie dobry 5/10 scena jak jechali samochodem w sumie nie taka zła. Najśmieszniejsze jak Boczek dostał się pod koła :mrgreen: I paździoch91 gratuluję spostrzegawczości co do słupka ;-)
Namawianie Paździocha do wyskoków w bok, też dobre. Chociaż szczerze mówiąc przydałoby się odświeżyć ten odcinek, wtedy jeszcze coś może dopiszę.
Ostatnio zmieniony przez kamikaze316 2011-05-27, 23:06, w całości zmieniany 1 raz  

karolik1998 
Halinka
Kurde!

Wysłany: 2011-06-29, 13:52   

Świetny odcinek. Potrącenie Boczka było bardzo śmieszne. 9/10

Dan-TuTenCham 
Kiepski Znawca
MARCIN MIROWSKI-OUT

Ostrzeżeń:
 5/3/6
Wysłany: 2011-06-29, 14:17   

Jeden z moich ulubionych odcinków :!:

Był bardzo pomysłowy i taki "inny" od reszty, ta jazda samochodem itp. ;-)
Mnóstwo ciekawych wydarzeń i sytuacji :-) Cały czas coś się działo: Podrywanie dziewczyn, potrącenie Boczka, Boczek "w kebabie" , zatrzymanie samochodu przez nadmierną prędkośc( zapaskudzenie samochodu przez Boczka ;-) )

W dodatku, bardzo mnie rozwalił wygląd Ferdka i Paździocha w połączeniu z ich planami :mrgreen: "Panie Jacku to, panie Jacku sro :mrgreen:

Niech władza Dana-TuTenChama, odrąbie rękę temu, co rękę podniesie na ten odcinek :-x ;-)

Nie będę się bardziej rozpisywał, bo bym musiał ponownie obejrzec odcinek, a nie chcę żeby mi spowszedniał :-) ale wystarczy obejrzec go tylko raz , aby go zapamiętac na zawszę.

Ocena 101/10 :-P

Przepraszam że post pod postem ale nie mogę edytowac.

Victor58 napisał/a:
Miałem kiedyś podobną sytuację w życiu jak w scenie gdy Boczek op....a Murzyna że za mało mięsa mu dał do Kebaba.Byłem kiedyś w mc donaldzie i stał przede mną dosyć otyły mężczyzna i wymachiwał kanapką przed oczami obsługującej twierdząc że w kanapce jest znacznie mniej bekonu niż reklamowali :mrgreen:

Też tak miałem :mrgreen: Dlatego między innymi, tak lubię ten odcinek(życiowy :-P ;-) )

Theumel napisał/a:
Paździoch i Ferdek stylizowani na Blues Brothers/Gorączka sobotniej nocy

No :mrgreen: jak zobaczyłem kawałek tego filmu w reklamie na TCM, to odrazu mi się przypomnieli Ferdek i Paździoch.

Lędzic napisał/a:
Żałuję, że go mocniej nie stuknąłem..

To też było dobre :-D

Marcelo 
Ferdynand Kiepski
Karwasz twarz

Wysłany: 2011-09-05, 20:49   

Odcinek dobry, powiem nawet bardzo dobry, byłby lepszy gdyby nie ta jazda samochodem to im nie wyszlo ale i tak ;-) plusik

7/10

Maximus90 
Ferdynand Kiepski

Ostrzeżeń:
 6/3/6
Wysłany: 2011-12-03, 10:29   

Ostatnio o odcinku przypomniał mi mój wujek, którego strasznie bawi 'wyraznie na pana leciała, panie Jacku to, panie Jacku śmo' oraz zwroty Pazdziocha 'karwasz twarz'. :mrgreen: Obejrzałem więc na spokojnie i rzeczywiście zle nie było, tylko ten odcinek NIE MA za dużo wspólnego z klimatem kiepskich. Wszystko pięknie ładnie, ale kiepscy to nie greenboxy tylko kamienica. Oczywiście z całego Wrocławia akurat musieli przypieprzyć w Boczka :mrgreen: . Jako serial komediowy 'x' - 7/10, jako 'świat według kiepskich' 3/10.

Dan-TuTenCham 
Kiepski Znawca
MARCIN MIROWSKI-OUT

Ostrzeżeń:
 5/3/6
Wysłany: 2011-12-03, 15:38   

PontifexMaximus napisał/a:
Jako serial komediowy 'x' - 7/10, jako 'świat według kiepskich' 3/10.

Jako serial komediowy "x" 10010/10, jako Kiepscy 10/10 :-P

adam908 
Waldek
No jak nie jak tak !

Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: 2011-12-03, 20:42   

Ten odcinek bardzo przypadł mi do gustu i jak zawsze Boczek najlepiej zagrał i on mi się bardzo podobał . Paździoch też był niezły i nawet te jego włosy pasowały do niego :-o
8/10

- Ale deska się rozdupcyła
- No rozdupcyła się ale przecie nie dlatego że Niemiecka
- A niby dlaczego ?
- A dlatego że pan źle na nią dupą siadasz o

Scorpio 
Edzio Listonosz
Olaboga!!!!!!

Wysłany: 2012-02-26, 13:26   

Jeden z bardzo dobrych odcinków, jeśli nie najlepszy. Paździoch (maska z cyckami zamiast nosa :mrgreen: ) nadal chce korzystać z uroków życia (co się dziwić, jak Paździochowa ciągle się na niego drze) i wraz z sąsiadem wyruszają na "polowanie".

Greenbox z jazdą po mieście nawet całkiem dobrze wyszedł. Najlepsze zaczęło się, jak była stłuczka z grubasem. Zauważyłem, że Boczek dał specjalnie "nura" w stronę auta. A potem, jak się ogarnął, to jak rżnął cwaniaka :mrgreen: ("Panie Ferdku: daj, to taki chiński sprzedawca jaj"). No i oczywiście scena z kebabem i zapaskudzeniem tapicery.

"+":
- Paździoch, podrywacz pierwsza klasa i "karwasz twarz" :-D ,
- stroje rodem z BB,
- samochód,
- Boczek (jak cwaniakował),
- scena z kebabem,
- greenbox z miastem,
- (mimo wszystko) "koziołki dwa".

"-":
-scena z Haliną (od dłuższego czasu pomijam sceny z Haliną, bo kończą się niemal na tym samym).
Ostatnio zmieniony przez Scorpio 2012-02-26, 13:27, w całości zmieniany 2 razy  

Odpowiedz do tematu