Halinka każe Ferdkowi naprawić bujający się stół. Wkrótce Ferdek zauważa, że wszystko w domu się buja. Począwszy od kanapy, kończąc na żyrandolu, z okna odpada klamka. Nikt w to nie wierzy oprócz Paździocha, ponieważ on miał podobne przeżycia. Halinka oświadcza Ferdkowi iż Boczek znalazł mu pracę w Ameryce...
Dziwna fabuła tego odcinka. Właściwie nie było w nim śmiesznych scen i tekstów więc nie ma o czym pisać. Dodatkowo słaba była scena jak Ferdkowi się śniło, że Halinka odchodzi od niego do zakonu.
_________________ Wierzył chłop w gusła, aż mu dupa uschła
[URL=http://zakaz linkowania do nielegalnych kopii plików/Czak-Noris?b=1][/URL]
Ten odcinek nei jest spojny logicznie, rzeczy sa wyrwane z kontekstu, ciezko sie to oglada, scen smiesznych brak, moze tekst boczka 'hop siup zmiana dup', nawet Pazdioch byl 'nijaki', Daje 3/10 przez sentyment...
Bardzo słaby odcinek, niby jakieś przesłanie miał ale humoru to praktycznie zero. Fabuła zerżnięta ze "Smaku Życia" i "Titanica", debilne sceny z odejściem Halinki do zakonu i wyjazdem Ferdka i znowu konflikt Ferdka z Mariolką. Odcinek przepełniony pustą gadaniną. Paździoch niby mendowany i źle wróżący Ferdkowi ale i tak wypadł słabo (dali mu słabe teksty, może ten z Aviomarinem jeszcze ujdzie).
Na minus też scenografia - co wieszają na korytarzu jakieś obrazy? To kompletnie psuje klimat serialu.
2/10
_________________ Mam nadzieję, że nigdy nie doczekam 393 odcinka ŚWK.
Nawet nie taki zły. Mogło być jednak więcej śmiesznych dialogów. Zabrakło też wyjaśnienia tych zaburzeń Ferdka - jeśli z błędnikiem wszystko w porządku... 5/10.
Odcinek nawet nie taki zły choć mógłby być lepszy.
Najlepszy moment to chyba to jak się Ferdek tak odbijał od ściany do ściany, można było pomyśleć, że rzeczywiście jest pijany.
Najgłupsza scena to chyba cały ten sen Ferdka. Co to za pomysł z tym wstąpieniem Haliny do zakonu?
Ogólnie odcinek oceniam na 4/10.
A Ja będę najsurowszym sędzia i oceniam ten odcinek tylko na 1,5/10 za "Hop siup,zmiana dup" i za to,że Paździoch ratował ten odcinek ale na niewiele to się zdało bo wkurzające były te wizje Ferdka o Halinie jako zakonnicy,końcówka też nie zbyt fajna bo greenbox poza tym jednym tekstem.
Odcinek według mnie był kapitalny Najlepsze było to, gdy te wszystkie meble sie ruszały, to było przekomiczne i gdy Halinka oskarżała Ferdka, że to z powodu jego alkoholizmu wszystko mu sie "telepie" Fabuła dość śmieszna, wydaje mi się że niektórzy przesadzili z tymi zaniżonymi ocenami tego odcinka... Nie spodobała mi się jedynie scena z Haliną i zakonem, znowu scenarzyści musieli się odwołać do religii i to w dodatku przebierać Halinę za zakonnicę . I Tak jak zaznaczył paździoch91, dziwna była scenografia. Ni stąd ni zowąd na korytarzu pojawiał się jakiś obraz przedstawiający krajobraz itd. Takie 'słit obrazy' zupełnie nie pasują do klimatu Kiepskich Tekst Paździocha z aviomarinem również był bardzo dobry. Moja ocena: 6,5/10.
Ostatnio zmieniony przez Sheina 2012-04-12, 20:59, w całości zmieniany 1 raz
Odcinek dziwny. Fabuła żadna, znowu żałosne gadki Ferdka z Mariolką.
Jedynie Pażdzioch nabijający się z Ferdka "leżysz pan i robisz pod siebie" był bardzo dobry.
Końcówka naciągana.
Odcinek średni 5/10. Najlepszy był Ferdek jak urwał klamkę od okna, żarty Paździocha z Ferdka gdy się staczał, scena mycia okien w Ameryce. Na minus: Sen Ferdka, dziwna fabuła.
_________________ Pan jeszcze wielu rzeczy o mnie nie wie.
Dobry odcinek.
________
Plusy:
-Ferdek na czworakach
-Tekst Paździocha z Awiomarinem .
-Gdy Ferdkowi chciało się wymiotować.
-Fajne jak Ferdek naprawił stół puszką po piwie.
-Końcówka z Boczkiem.
_________
Minusy:
-Sen Ferdka ,że Halina idzie do zakonu.
-Rozmowa Ferdka z Mariolką.
_________
Ocena:7,5-Trochę naciągana....
_________________ "No to za Jagiełło, żeby nas nie pogięło" "Wierzył chłop w gusła, aż mu dupa uschła"
Ostatnio zmieniony przez Matt 2012-04-13, 13:13, w całości zmieniany 2 razy