Tagi: Świat według Kiepskich, Kiepscy, Filmy, Wszystkie odcinki, Download, Seriale, Waldek Kiepski, Forum filmowe, Serial, Telewizja, TV
Świat według Kiepskich FORUM
 Strona Główna  Kiepscy  FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy  Mapa forum  RSS  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat :: Następny temat
311 Kochaj albo tańcz
Autor Wiadomość
Procjon 
Boczek
O w dupe węża!

Wysłany: 2010-02-15, 16:47   311 Kochaj albo tańcz

Opis: Ferdek spotyka na korytarzu Paździochów wracających z lekcji tańca towarzyskiego. Kiedy po powrocie do domu zaczyna z nich żartować, Halina oświadcza mu, że ona również zapisała się na kurs tańca i Ferdek - czy chce, czy nie - musi jej towarzyszyć. Ferdek kategorycznie odmawia, ale kiedy żona używa argumentów ostatecznych, zgadza się pójść na lekcję. Nieoczekiwanie nauczyciel dostrzega u niego ogromne predyspozycje i talent. Wróży mu karierę tancerza i proponuje udział w prestiżowych zawodach.

Kolejny bardzo słaby odcinek 10 sezonu. Ferdek znowu ulega żądaniom Halinki (nie to co w starych odcinkach, kiedy zawsze stawiał kategorycznie na swoim) i tym razem zapisuje się razem z nią na lekcje tańca. Krótko mówiąc - odcinek nuuuuudny i mało śmieszny.

Odcinek oceniam 2/10

Kiepska_Fanka 
Ferdynand Kiepski

Ostrzeżeń:
 6/3/6
Wysłany: 2010-02-15, 17:23   

Było kilka śmiesznych scen, ale na tym się niestety zakończyło... Nuda, nuda, nuda... Ten nauczyciel tańca był strasznie wkurzający i popsuł cały odcnek. Moja ocena to 5/10.

Zapraszam na http://youtube.com/user/Kiepska5

Bossak 
Paździoch
Precz z komuną!

Wysłany: 2010-02-16, 14:18   

Nie zbyt fajny ale sa gorsze, a według mnie gdyby nie nauczyciel tańca to odcinek był by jeszcze gorszy..

AdaśM 
Paździoch
AdiM

Wysłany: 2010-02-16, 14:31   

Ferdek miał spodnie z lat 60-70- tych ubiegłego wieku

jblaze 
Ferdynand Kiepski
=<

Wysłany: 2010-03-19, 13:27   

Rzeczywiście był nieśmieszny i nudny. To jest serial KOMEDIOWY! a nie obyczajowy. Wielka szkoda, że serial się tak zpsił. No trudno. 4/10

SVDstriker 
Halinka
dziad zdziadzialy

Wysłany: 2010-12-26, 23:50   

A mi się spodobał. Nawet jeśli odcinek jest bardziej OBYCZAJOWY niż komediowy , a wiem że to Kiepscy to zawsze musi mi się coś spodobać. 10/10

Gość

Wysłany: 2011-03-08, 08:11   

Moim zdaniem ten odcinek nie był zły, było kilka śmiesznych scen. Jednak było też kilka ogranych żartów, typu standardowa wymiana zdań Boczek-Paździoch: "Co?- Gówno." Największą jednak żenadą tego odcinka jest Halina. Strasznie mnie wkurzała w tym odcinku tym swoim "raz dwa cza cza cza". To było tak tragiczne, że aż nie wiem co :)

Maximus90 
Ferdynand Kiepski

Ostrzeżeń:
 6/3/6
Wysłany: 2011-03-08, 11:38   

To jest świat według kiepskich czy gupkowaty you can dance czy taniec z gwiazdami. Podobała mi się gra pana Gałly vel Bruca... ale to nie ma nic wspólnego z kiepskimi... odcinek po prostu do kiepskich NIE PASUJE. Ferdek na sali tanecznej z puszką piwa... o zgrozo! Role dostała nawet Sobiszewska... 4/10

paździoch91 
Moderator
Menda bazarowa

Wysłany: 2011-03-08, 11:48   

PontifexMaximus napisał/a:
Podobała mi się gra pana Gałly vel Bruca...

Chyba Dracza. ;-)

Lędzic 
Ferdynand Kiepski
I na drugą nóżkę!

Wysłany: 2011-05-24, 17:17   

Słaby odcinek, tak jak wyżej napisano - bardziej obyczajowy, z elementami komedii. 3,5/10.

paździoch91 
Moderator
Menda bazarowa

Wysłany: 2011-05-24, 19:23   

Kiedy pierwszy raz oglądałem ten odcinek uznałem go za totalnie beznadziejny. Obecnie uważam go za raczej słaby ale nie jeden z najgorszych.
Domyślam się, że chodziło tu o sparodiowanie "tanecznych" filmów, które swego czasu namnożyły się jak grzyby po deszczu.
Ogólny zarys fabuły był dobry: Ferdek chodzi z Haliną do szkoły tańca, potem dostaje propozycje tańczenia z inną (konieczność wyboru, fatalna sytuacja), do tego dochodzi jeszcze instruktor-gej.
Ale jak zwykle w tamtym okresie spieprzyli to i poszli po najmniejszej linii oporu (rozwój fabuły oparty na szantażach Haliny). Na minus jeszcze: darcie przez Ferdka ryja na Mariolkę, idiotyczne sceny z Boczkiem w korytarzu, strój Haliny, podśpiewywanie Haliny, Kurowska, głupie zakończenie i inna melodia w napisach końcowych.
Odcinek ratuje kilka śmiesznych tekstów ("gówno chłopu nie zegarek", "Marian, ruszasz się jak widły w gnoju" - nie cytuję dokładnie bo nie pamiętam). 3/10

Piotrek2011 
Ferdynand Kiepski
Marian,Babka,Edzio

Ostrzeżeń:
 2/3/6
Wysłany: 2012-04-06, 02:27   

Tylko 2 sceny na plus,początkowa i scena Paździocha z Boczkiem.
Helena:"Przestań dyszeć tak jak jakiś stary pies" , "Jesteś dupa wołowa a nie tancerz", "Nie wyginaj się tak dziadu jeden bo się złamiesz".

Tematyka bardzo nudna,tylko 3/10.

Mati1996 
Paździoch
Karwasz Twarz

Ostrzeżeń:
 6/3/6
Wysłany: 2012-04-11, 20:40   

Średniawy odcinek, dobre było jak Ferdek się spytał:
- Ale na co mam założyć te spodenki ?
- Na dupę.
Jak pażdzioch tańcował, początkowa kłótnia pażdziochów, dobra gra Dracza, jak Ferdek mówił, że taniec to jest ból, złamane kości, złamane życie, jak Boczek się przestraszył, jak Brus powiedział, że Halinka jest dla niego za cienka, jak Halinka się dowiedziała, no i końcowa scena, gdy Ferdek walnął w mordę Brusa :mrgreen: . Moja ocena 7/10.

Matt 
Ferdynand Kiepski
Trochi kultury!

Wysłany: 2012-04-12, 15:15   

Słaby odcinek.... :-?

PLUSY(+):
-Tańczący Paździoch
-Boczek próbujący tańczyć

MINUSY(-):
-Gra tego Bruca
-Niezbyt dużo śmiesznych tekstów
-Pośpiewywanie Haliny
-Strój Haliny
-Krzyczenie Ferdka na Mariolkę

Ogólnie ten odcinek to nie komedia ,ale obyczajówka. Lubię takie filozoficzne odcinki ,ale ten to nuuda, po prostu dno i sto metrów mułu.... :-/
Aaaa...Jeszcze mały plusik za końcówkę, czyli jak Ferdek tańczył z Brucem. Ale to i tak prawie nie zmienia oceny....

OCENA:2,5/10 :roll:

bodzio_09321 
Paździoch
19bodzio64

Wysłany: 2012-04-12, 17:39   

Bardzo słaby odcinek 2/10. Bardziej przypominał serial obyczajowy. Na plus tylko Tanieć Boczka.

adam908 
Waldek
No jak nie jak tak !

Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: 2012-04-12, 17:47   

Bardzo fajny odcinek podbał mi się motyw taneczny i przynajmniej nie było Greenboksu :-D Boczek oczywiście najlepszy , pojawiały się dobre teksty 8/10

- Ale deska się rozdupcyła
- No rozdupcyła się ale przecie nie dlatego że Niemiecka
- A niby dlaczego ?
- A dlatego że pan źle na nią dupą siadasz o

Kizior 
Ferdynand Kiepski

Wysłany: 2012-04-12, 18:32   

Ciężko się oglądało ten odcinek, mimo fajnego początku w postaci przekomarzania się Mariana z Helenę. A ty tak tańczysz i pokazywali sobie :lol:
Potem to już ciężko, żałosne krzyki Ferdka na Mariolkę i to wszystko przy słabej grze obydwu. A pedryla grał Dracz, nie wiadomo co gorsze, ten pedryl czy on sam.

Dobrze jedynie że wyśmiano tą całą żałosną modę na taniec.

Odpowiedz do tematu