Tagi: Świat według Kiepskich, Kiepscy, Filmy, Wszystkie odcinki, Download, Seriale, Waldek Kiepski, Forum filmowe, Serial, Telewizja, TV
Świat według Kiepskich FORUM
 Strona Główna  Kiepscy  FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy  Mapa forum  RSS  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat :: Następny temat
310 Kapeć
Autor Wiadomość
Maximus90 
Ferdynand Kiepski

Ostrzeżeń:
 6/3/6
Wysłany: 2012-04-03, 10:39   

Dobry odcinek. Widze ze scena z Obamą wam sie nie spodobałą, mi zupełnie przeciwnie - ogólnie uwielbiam tego aktora, który zagrał urzędnika wchodzącego do pokoju Obamy. Fajny motyw z tym workiem na noge :mrgreen: . Podobają mi sie odcinki gdzie skupia sie akcje na jednym przedmiiocie - troche Grzałką ten odcinek pachnie :mrgreen:

8/10

Piotrek2011 
Ferdynand Kiepski
Marian,Babka,Edzio

Ostrzeżeń:
 2/3/6
Wysłany: 2012-04-06, 02:07   

Ferdek:"Jakby diabeł dupą nakrył" , "Tyle wie co pizze zje", "Jeszcze się chwali,że pedała zna" , "Ja Tobie kurek zakręce i skończy się El Dorado".
Helena:"Kopa w dupę capa starego"

3/10 za te teksty bo reszta jest na minus.Po co na koniec ten Obama ? Bez sensu,tak i beznadziejna cała fabuła tego odcinka.To idiotyczne robić odcinek ŚWK o kapciu.Może jeszcze do diabła odcinek o zaginionych majtkach lub o zaginionych piżamach,co panie Yoka ?

Dan-TuTenCham 
Kiepski Znawca
MARCIN MIROWSKI-OUT

Ostrzeżeń:
 5/3/6
Wysłany: 2012-04-06, 13:19   

Piotrek2011,

Na żadnym późniejszym odcinku tak się nie śmiałem(poza skokiem w bok 8-) ) !

Ten odcinek to fenomen :mrgreen: Najlepiej jak fabuła skupia się na jednym przedmiocie ;-)

Ferdek był masakryczny :lol: :!:

Genialne było jego wpienienie oraz tłumaczenie dla Haliny, dlaczego to jest inny kapec :->

Sezon 10 był fantastyczny(ale nie idealny, patrz "Skowyt" itd.) i obfitował w bardzo oryginalne i pomysłowe odcinki, które pamięta się na wieki!

Piotrek2011 
Ferdynand Kiepski
Marian,Babka,Edzio

Ostrzeżeń:
 2/3/6
Wysłany: 2012-04-06, 13:45   

A według mnie był słaby,można go porównać do 13 sezonu.W 10 serial psuła Grażynka a w 13 psuła go Jolaśka.

Johnny Cage 
Moderator
Rudy kojot

Wysłany: 2012-04-06, 20:03   

Piotrek2011 napisał/a:
To idiotyczne robić odcinek ŚWK o kapciu.

Chłopie, to że masz problemy, o których pisałeś w innym temacie to już wiemy, ale dlaczego przeważnie nic Ci się nie podoba?

Ale ogólnie "fajny jesteś" 8-)

konrado5 
Halinka

Wysłany: 2012-04-10, 20:04   

Fajny odcinek. Niezła fabuła, fantastyczny pomysł, że tematem jest kapeć. No i nieźle się można było pośmiać z tego, jak Halinkę wkurzał Ferdek tym, że zawraca głowę takim drobiazgiem jak kapeć. Greenbox był nawet fajny, a przeważnie greenboxy mnie wkurzają. W tym odcinku akurat wyjątkowo pasował. Minusem jest ta końcowa scena z Obamą, mogliby wymyślić jakiś ciekawszy pomysł na to, gdzie był ten kapeć, tak, żeby Ferdek go w końcu znalazł. Wadą jest także to, że niektóre teksty były powtórzone kilkakrotnie, zwłaszcza ten "Bartłoczyk z kabaretu".
Ocena 9/10
PS. Ten odcinek jest jednym z najlepszych przykładów na to, że Yoka potrafi robić dobre odcinki.
Ostatnio zmieniony przez konrado5 2012-04-10, 20:17, w całości zmieniany 3 razy  

Mati1996 
Paździoch
Karwasz Twarz

Ostrzeżeń:
 6/3/6
Wysłany: 2012-04-10, 20:10   

Świetny odcinek, dobre było jak początkowo Ferdek przeklinał i wywracał łóżko w poszukiwaniu kapcia, jak Halina znalazła kapeć w liściach, propozycja Heleny, żeby wywalić męża, jak Ferdek powiedział, że to nie ten kapeć, jak pażdzioch sprawdzał, czy to ten:
- Panie, ale wiesz pan, co mnie najbardziej nurtuje ? Kto mi tego kapcia za@@@@@@@@@@dolił.
- A wiesz pan, że tego już pan do końca życia możesz się nie dowiedzieć.
No i końcowa scena, gdy okazało się, że to Obama ma kapcia Ferdka na nodze. :mrgreen: A więc bez zaniżania. Moja ocena 8/10.
Ostatnio zmieniony przez Mati1996 2012-04-10, 20:26, w całości zmieniany 1 raz  

Dawid Kiepski 
Kiepski Znawca

Wysłany: 2012-04-10, 20:14   

A mnie właśnie podobają się odcinki o prostej fabule ;-) .
Moim zdaniem już za prostą fabułę +. Nie było scen denerwujących. Wszystkie były przyzwoite lub b.dobre (scena z szukaniem kapcia pod łóżkiem :-D ), więc 8/10

Kizior 
Ferdynand Kiepski

Wysłany: 2012-04-10, 20:19   

Początek żałosny w wykonaniu Grabowskiego - te śmiechy i na siłę "śmieszne" teksty.
Tu Halina dobrze go zgasiła "co to za informacja dla świata". W tym odcinku dobra była ogólnie.
Pomysł z kapciem dobry ale wykonanie słabe - znowu żałosny Ferdek i musieli nadrabniać pikowaniem bo pomysłów na śmieszne teksty brakowało.
Boczek niezły, w typowy dla siebie sposób doradzał :D
Mariolkę... tą całą Mariolkę przerasta nawet młodzieżowa rozmowa :wleb: I jeszcze "pedała zna". No i tekst Ferdka o eldorado i Bałtroczyku :wleb:
Boczek fajny z drzwiami :D
Helena dobra, najlepsza z całego odcinka - jeżdzi na rowerku ale "jara cieniasy" - "a to k... mać" "Niech się pali, niech się jara, byle w dupie była para" - Edzio w spódnicy :D
Wszystko byłoby cacy ale Grabowski/Ferdek z Mariolką położyli cały odcinek.
Ostatnio zmieniony przez Kizior 2012-04-10, 20:20, w całości zmieniany 1 raz  

Kazik151
[Usunięty]

Wysłany: 2012-04-10, 20:27   

Panie Kizior, wszystko pan pokręciłeś ;-)

Kizior napisał/a:
No i tekst Ferdka o eldorado i Bałtroczyku :wleb:

Dla mnie to było najlepsze :mrgreen:
"Zakręce kurek i sie skończy to całe Eldorado" :mrgreen: :mrgreen:

Kizior napisał/a:
Helena dobra, najlepsza z całego odcinka - jeżdzi na rowerku ale "jara cieniasy"

Ale żenada... Z całym szacunkiem dla pani Pałys, ale to był jej najgorszy występ w całym serialu... I to chyba nawet nie jej wina, tylko debilnego scenariusza i "reżysera" :-? Teksty o "cieniasach" to jakaś totalna pomyłka :roll:
Ostatnio zmieniony przez Kazik151 2012-04-10, 20:28, w całości zmieniany 2 razy  

adam908 
Waldek
No jak nie jak tak !

Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: 2012-04-10, 20:36   

Bardzo fajny odcinek dużo Boczka i mało Paździocha jestem zadowolony :mrgreen: I Helena najlepsza chodź Mariolka też nie głupio zgrała 7/10 A i co to był za uśmieszek gdy Ferdek coś pod łóżkiem grzebał ?

- Ale deska się rozdupcyła
- No rozdupcyła się ale przecie nie dlatego że Niemiecka
- A niby dlaczego ?
- A dlatego że pan źle na nią dupą siadasz o
Ostatnio zmieniony przez adam908 2012-04-10, 20:42, w całości zmieniany 1 raz  

lukin 
Boczek
WUNJO

Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: 2012-04-10, 20:37   

Mnie się ten odcinek za pierwszym razem nie podobał i nadal się nie podoba i się po prostu nie spodoba. Widzę, że innym się podoba, ale mi nie. Uważam go za bardzo słaby odcinek, o niczym, wkurzający i denerwujący. Biadolenie Ferdka jak dla mnie. Plus to jedynie jakieś śmieszne teksty, może obwiniane wszystkich o zgubę kapcia, ale to było także poniekąd denerwujące. Co do wspomnianego występu Pani Pałys.. w parku to też tak uważam i w ogóle ta scena w parku bardzo denerwująca była.

3/10.

bodzio_09321 
Paździoch
19bodzio64

Wysłany: 2012-04-11, 17:39   

Średni odcinek 5/10. Najlepszy był Ferdek z workiem na nodze, Ferdek szukający kapcia pod łóżkiem, Historia Boczka o skarpetach. Na minus scena w parku, scena z obamą.

Odpowiedz do tematu