Ferdek jak zwykle nie ma na piwo. Halinka odmawia mu pieniędzy. Boczek zdradza mu, że on bierze fundusze, zastawiając coś w pobliskim lombardzie. Jedyna cenna rzecz, jaką posiada Ferdek, to złoty medalik prezent od babci, który dostał z okazji I Komunii Świętej.
Fajny, fajny odcinek. Aż się zdziwiłem, że choćby takie odcinki jeszcze tak niedawno kręcili. Ksiądz był jasnowidzem:
[]: Tylko uważaj ancymonie, żebyś tego kiedyś na wódkę nie zamienił!
Odcinek ocenię nawet na 8/10! Były śmieszne teksty, jednak nie występują już one z taką częstotliwością jak kiedyś.
A niech bedzie 4/10 ale poziom slaby, przebieranki Pazdziocha za diabła, cos smiesznego moze by sie znalazlo, ale calosc stoi na niskim poziomie... drugi raz bym juz raczej nie chcial tego ogladac...
Raczej słaby odcinek. Pieprzenie o niczym i jakieś idiotyczne efekty specjalne. Na dodatek, wątek szukania kasy na alkohol powielony z odcinka "Browar z kominem" a szukanie kasy przez Ferdka samo w sobie m. in. z odcinka "Ładne Pieniążki". Plus za wyżarcie przez Boczka wszystkich paluszków i rozdupcenie skarbonki przez Paździochową. 4/10
_________________ Mam nadzieję, że nigdy nie doczekam 393 odcinka ŚWK.
Fajnie ,że Yoka w ostatniej scenie zastosował tzw. kręcenie z ręki. Bardzo mi się to podobało, zaj#@isty klimat. Wolałbym żeby kiepscy byli kręceni właśnie w ten sposób, niż kamera na statywie, czy tam jakaś jazda kamery.
Muszę powiedzieć że , nawet mi się ten odcinek podobal. Zakonczenie w stylu przyniesiena renty tylko edzio mógl, jakiś wiersz zapodać. Dobre też rozbicie skarbonki przez paźdzochową.
6/10
_________________ Yoka do domu! Niech se rodzinki kręci ale nie Kiepskich!
Fajny odcinek, ale trochę słaby, ale jak na ten sezon to bardzo dobry Kilka scen tylko naprawdę mi się podobało, np. sen Ferdka, Komunia i ostatnia z Edziem, jak go wywalił
Wysłany: 2012-04-02, 20:13
No całkiem, całkiem odcinek, powiem tak na poziomie. Dobre było jak Ferdek poszukiwał pieniędzy. Świetna scena z Boczkiem i "proszę mnie wypierdzielać...". Duży plus to dwie sceny z Paździochową: Rozdupcanie i sprzedawanie ciupagi. Dobra gra Marioli. Zakończenie też bardzo dobre. 7/10
Ostatnio zmieniony przez Marcelo 2012-04-02, 20:14, w całości zmieniany 1 raz
Średniawy odcinek, dobre było jak Boczek wykrzywił mordę, jak pażdziochowa powiedziała, że nawet ludzką czaszkę rozdupcy, rozdupcenie przez pażdziochową, jak Ferdek wygonił Edzia. Ocena idzie w dół za ubranko. Moja ocena 5/10.
_________________ Filozofia to dar i przekleństwo.
Bardzo fajny odcinek i przyjemnie się go oglądało. Nawet Mariolka mnie nie wnerwiała a wręcz przeciwnie , fajnie zagrała dobre było jak Ferdek chciał rozwalić to świnię a Paździochowa mówiła mu że ludzką czaszkę by rozdupcyła . Ocena 8/10
- A dlatego że pan źle na nią dupą siadasz o
Średni odcinek 5/10. Najlepszy był Ferdek w młodości, jak Boczek zjadł wszystkie paluszki, Jak Ferdek próbował rozwalić świnkę skarbonkę. Minus za sen Ferdka
_________________ Pan jeszcze wielu rzeczy o mnie nie wie.
Temat już był wałkowany wiele razy ale tym razem ujęto to w ramy religijne.
Nie podobał mi się jedynie Pażdzioch jako demon i kusiciel, w ogóle jak widzę go ubrano na czarno i w okularach to już wiem że to będzie słabe.
Fajna retrospekcja i brak zębów no i nie wiedziałem że Ferdek jest wnukiem Elżbiety II
Najlepsza Pażdziochowa - "ja wszystko rozdupczę" - ona wszystko rozdupcza ale nie jeden fan chciałby ją wydupczyć
Fajny odcinek.
Wiele śmiesznych sytuacji i cytatów.
-Boczek gdy zjadł całe paluszki.
-Paździoch jako diabeł.
-Scena I komunii Ferdka.
-Tekst księdza:"Tylko pamiętaj ancymonie żebyś go gdzieś kiedyś na wódkę nie przehandlował".
-Rozwalenie skarbonki przez Paździochową i gdy okazało się, że tam na prawdę jest guzik.