Tagi: Świat według Kiepskich, Kiepscy, Filmy, Wszystkie odcinki, Download, Seriale, Waldek Kiepski, Forum filmowe, Serial, Telewizja, TV
Świat według Kiepskich FORUM
 Strona Główna  Kiepscy  FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy  Mapa forum  RSS  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat :: Następny temat
271 Flaszka niedopitka
Autor Wiadomość
jblaze 
Ferdynand Kiepski
=<

Wysłany: 2010-03-07, 02:10   271 Flaszka niedopitka

Arnold Boczek w tajemniczych okolicznościach wchodzi w posiadanie legendarnej "flaszki niedopitki".

Co sądzicie o tym odcinku?

AdaśM 
Paździoch
AdiM

Wysłany: 2010-03-09, 04:58   Flaszka

Oj czasem by się taka flaszka przydała no ale ile można pić? Odcinek taki sobie.Cała trójka sąsiadów rozkoszowała się tajemnicza butelką

creaultra 
Waldek
że niby jak ??

Ostrzeżeń:
 6/3/6
Wysłany: 2010-03-10, 00:22   

odcinek był super
też chciałbym miec taką flaszke, zarobił bym na niej krocie ;d

Czak Noris 
Ferdynand Kiepski
pecunia non olet

Wysłany: 2010-05-06, 13:07   

Świetny odcinek. Najbardziej mi się podobało jak Boczek i Paździoch mówili do Ferdka: "ja to pana lubię najbardziej z całej kamienicy, bo inni to normalne świnie zakamuflowane są" :-)

sobol 
Paździoch

Wysłany: 2010-05-10, 20:57   

Bardzo fajny odcinek. Początek świetny, potem też nie gorzej . Ogólnie 9/10. Fajne było jak Ferdek recytował ,,Pana Mateusza" Miśkiewicza :-D ,,Litwo, dziewczyno moja" Dobre było też:

Halinka: a co cie tak nagle na czytanie wzięło?
Ferdek: jak to nagle :mrgreen:

donfrafrequezz 
Boczek

Wysłany: 2010-06-17, 02:03   

za wódką nie przepadam, ale chętnie bym taką flaszeczkę przyjął, a najlepiej nie z wódką, a z piwkiem :-D byle się ciepłe nie robiło, ani gaz nie uciekał :-D

punk rock z Danii --->> http://punkowcy.ok1.pl/viewtopic.php?t=2361

Czak Noris 
Ferdynand Kiepski
pecunia non olet

Wysłany: 2010-11-20, 16:45   

Genialny odcinek, zaliczam go do moich ulubionych. Dobra była scena jak Boczek darł się pod oknem: "Panie Ferdku, kłaniam się panu normalnie nisko o poranku i pańskie zdrowie". :mrgreen: Albo jak śpiewał piosenkę: "Tadarassa, tadarassa, skacze Boczek obertasa, podskakuje, podskakuje, wódki sobie nie żałuje". :mrgreen: Moja ocena to 10/10.

Procjon 
Boczek
O w dupe węża!

Wysłany: 2010-11-26, 23:57   

Zdecydowanie jeden z najlepszych odcinków 7. sezonu. Wiele śmiesznych momentów i sytuacji, np. teksty Ferdka typu ''Stanisław Ignacy Miśkiewicz, Pan Mateusz'' :mrgreen: albo teksty Boczka. Fajnie wyglądało, jak Ferdek na początku odcinka tak niecierpliwie szukał flaszki :-D , a potem ćwiartki, mówiąc Halince, że szuka klapcęgów, a Halinka pokazując ćwiartkę powiedziała ''Ferdziu, a to nie o te klapcęgi chodzi''? :mrgreen:
Odcinek 9/10.

Lędzic 
Ferdynand Kiepski
I na drugą nóżkę!

Wysłany: 2011-03-26, 07:48   

Świetny odcinek i świetny występ aktorów, grających zalanych mieszkańców kamienicy. Wspaniałe śpiewy Boczka "Godzzinna piąta! minut... trzzydzieści!" i Ferdka "TARARARARARA". 10/10.

paździoch91 
Moderator
Menda bazarowa

Wysłany: 2011-03-26, 09:13   

Taki sobie odcinek. Odcinki, w których Halinka zabraniała Ferdkowi pić napoje alkoholowe bądź je chowała, już były (m. in. "Puste Butle"). W ogóle, gadanie cały odcinek o wódce i PiS-ie (były teksty o Kaczyńskim i Ziobrze) nieszczególnie przypadło mi do gustu.
Było oczywiście kilka śmiesznych tekstów i sytuacji (m. in. "Pan Tadeusz" jako futerał i tłumaczenie Ferdka o Kanie Galilejskiej). Ale to i tak tylko 5/10.

kamiqii-k44 
Ferdynand Kiepski
..::ROCKA::..

Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: 2011-04-30, 14:16   

Odcinek super według mnie. Każdy po kolei miał flaszkę :mrgreen: Ocena 9/10

znietrzeźwiony 
Waldek

Wysłany: 2011-07-03, 18:26   

Dobry odcinek, jeden skończył to nastepny zaczął, spiewy w piaskownicy po nocy były prze.. szczególnie ferdka latała pani z panem hehe 8/10

Procjon 
Boczek
O w dupe węża!

Wysłany: 2011-07-13, 22:25   

paździoch91 napisał/a:
Odcinki, w których Halinka zabraniała Ferdkowi pić napoje alkoholowe bądź je chowała, już były (m. in. "Puste Butle")

No i co z tego, że były? Równie dobrze możesz powiedzieć, że były już odcinki, w których Halinka straszyła Ferdka adwokatem albo Ferdek nazywał Paździocha mendą :lol: .
Nie doszukuj się na siłę podobieństwa do dawniejszych odcinków, bo to nie ma zbytniego sensu zwłaszcza, gdy podobieństwo jest niewielkie.
Poza tym jeśli odcinek i tak jest dobry, to podobieństwo do wcześniejszego, nawet znaczne, absolutnie nie przeszkadza, np. odcinki "Kinematograf" i "Kocham kino". Nie mówię tu o najnowszych odcinkach, które nie dość, że często są całkowicie "zerżnięte" z dawniejszych, to jeszcze stokroć gorsze.

Co do odcinka to podtrzymuję opinię, że jest to świetny odcinek, będący w czołówce 7. sezonu. Teksty i przyśpiewki Boczka wymiatały :mrgreen: .

kamikaze316 
Boczek
Kanalia

Wysłany: 2011-07-14, 00:17   

Fajny odcinek, nie zauważyłem tu żadnych Greenboxów, były jakieś?
Śmieszne było, jak Paździoch zaczął wylewać wódę na korytarz, a Ferdek taki przestraszony stał. Ale najlepsza chyba była końcówka, jak Halinka gadała ten Monolog ;-)
7/10

bodzio_09321 
Paździoch
19bodzio64

Wysłany: 2011-08-09, 16:39   

Fajny odcinek 9/10. Najlepszy był pijany Boczek jak darł się po nocy, Jak Paździoch wylewał wódkę a Ferdek taki zdenerwowany i końcówka z pijanym Ferdkiem.

Mati1996 
Paździoch
Karwasz Twarz

Ostrzeżeń:
 6/3/6
Wysłany: 2012-01-12, 21:49   

Super odcinek, dobra była scena gdy Ferdek szukał Mickiewicza książki, a póżniej mówił tyś jest jak zdrowie, a następnie przyszedł do Halinki i głośno zapytał cytuję '' Halinka, gdzie jest zawartość tej książki ? '', inni już powiedzieli o przymilających się sąsiadach, Ferdek z pażdziochem obserwujący boczka i wielka tajemnica skąd on ma tę flaszkę ?, scena gdy pażdzioch leje wódkę na podłogę, a tu się ciecz nie kończy i ta mina Ferdka. Scena gdy pażdzioch chce zniszczyć dla dobra ogółu wódkę, a Ferdek pragnie ją przechować, a póżniej mówi, że dla dobrego trawienia 1 góra 2 kieliszki :mrgreen: . Końcowa scena gdy Ferdek śpiewa serenadę, a Halinka mówi do Boga, że następny zaczął i oczywiście błyskawica. Ocena 9/10.

Johnny Cage 
Moderator
Rudy kojot

Wysłany: 2012-01-21, 00:52   

Odcinek bardzo fajny i wisienka na torcie w postaci "Latała pani z panem, aeroplanem..."

Matrixo 
Halinka

Ostrzeżeń:
 6/3/6
Wysłany: 2012-02-15, 16:15   

Musze się zgodzić... odc. jeden z lepszych. jak dla mnie 7/10 Teksty typu '' pan Mateusz '' albo jak Boczek się darł po nocy i Ferdek go wyzywał - bezcenne :lol:

Kizior 
Ferdynand Kiepski

Wysłany: 2012-02-27, 20:12   

Odcinek świetny ale tylko w scenach z Boczkiem, Pażdziochem i Ferdkiem.
Świetnie grali naprutych kolesi.

Sceny z Halinką należy wyciąć bo nawet przy niej Grabowski grał słabiej. Co się działo w tym czasie z tą panią można było przeczytać w Super Ekspressie i to niestety było widać w niektórych odcinkach. Po tym to przestałem patrzeć na Halinkę jak na kobietę a zacząłem postrzegać ją jako coś strasznego :-?

Sam motyw z flaszką świetny ale teraz bym zrobił odcinek jak Boczek wszedł w posiadanie "lodówki niedojadki" - zawsze pełna.

Piotrek2011 
Ferdynand Kiepski
Marian,Babka,Edzio

Ostrzeżeń:
 2/3/6
Wysłany: 2012-02-27, 20:15   

Kizior napisał/a:
Odcinek świetny ale tylko w scenach z Boczkiem, Pażdziochem i Ferdkiem.
Świetnie grali naprutych kolesi.

Sceny z Halinką należy wyciąć bo nawet przy niej Grabowski grał słabiej. Co się działo w tym czasie z tą panią można było przeczytać w Super Ekspressie i to niestety było widać w niektórych odcinkach. Po tym to przestałem patrzeć na Halinkę jak na kobietę a zacząłem postrzegać ją jako coś strasznego :-?

Sam motyw z flaszką świetny ale teraz bym zrobił odcinek jak Boczek wszedł w posiadanie "lodówki niedojadki" - zawsze pełna.

Niezły pomysł,napisz scenariusz,wyślij go Sobiszewskim to może wykorzystają go w 16 serii :-) .

Matt 
Ferdynand Kiepski
Trochi kultury!

Wysłany: 2012-02-28, 14:07   

Był niezły ,ale nie idealny,bo nudziły mnie trochę sceny jak Paździoch z Ferdkiem patrzyli przez lornetkę,ale odcinek nadrobił śmiesznymi scenami i cytatami.Nie jestem zbyt wymagającym widzem więc wszystkie odcinki maja ode mnie dość wysokie oceny chyba ,że są naprawdę nudne.Ale ten był spoko.
OCENA:8,5/10 :mrgreen:

sayid jarrah 
Mariolka

Wysłany: 2012-03-02, 10:00   

Jeden z moich ulubionych odcinków. Dobre było jak ferdek i boczek śpiewali pod blokiem. Najlepsza chyba była historia z kany galilejskiej gdzie Ferdek mówił o wódce zamiast o winie :D Na plus też przekręcanie typu Stanisław Ignacy Mickiewicz. Zdecydowanie 10/10 :)
Ostatnio zmieniony przez sayid jarrah 2012-03-02, 10:23, w całości zmieniany 1 raz  

karolik1998 
Halinka
Kurde!

Wysłany: 2012-05-09, 16:56   

Odcinek bardzo dobry. Bardzo mi się podobała scena, gdzie Ferdek uciszał Boczka, ta gdzie Paździoch wylewał wódkę i ta gdzie Ferdek śpiewał przyśpiewkę, którą i tak już znam na pamięć: "Latała pani z panem aeroplanem. Puszczali sobie pszczoły na dupy gołe".
9/10.

rasrev 
Paździoch
stara łysa pierdoło!

Wysłany: 2012-05-09, 17:00   

Początek znakomity, później nieźle, i znów świetnie. Piosenka to hit :D zawsze ją śpiewam! Opowieść o przemienieniu wody w wódkie- zapadam, ale oni mają pomysły :D :D Nie wiem czy już to kiedyś pisałem ale Paździoch jak jest pijany to jest mistrzostwo świata. Przecież nie ma drugiego takiego, ta mowa, te ruchy :D

Porządne 9.5/10

Piotrek2011 
Ferdynand Kiepski
Marian,Babka,Edzio

Ostrzeżeń:
 2/3/6
Wysłany: 2012-05-09, 17:01   

rasrev napisał/a:
Początek znakomity, później nieźle, i znów świetnie. Piosenka to hit :D zawsze ją śpiewam! Opowieść o przemienieniu wody w wódkie- zapadam, ale oni mają pomysły :D :D Nie wiem czy już to kiedyś pisałem ale Paździoch jak jest pijany to jest mistrzostwo świata. Przecież nie ma drugiego takiego, ta mowa, te ruchy :D

Porządne 9.5/10

Panie,oszalałeś pan ? Czemu tak słabo ? Ode mnie 10/10.Fajną Ferdzio miał książeczke :-) .

Odpowiedz do tematu