Opis: Paździoch oświadcza, że widział Ferdka w stanie nietrzeźwym śpiewającego nieodpowiednią piosenkę o prezydencie Polski.
Według mnie to jeden z najlepszych odcinków.
Dla mniej poinformowanych:
Ferdynand po zaśpiewaniu piosenki pod pomnikiem marszałka, stwarza sobie popularność u sąsiadów i zostaje piosenkarzem.
Gdy pierwszy raz oglądałem ten odcinek, to myślałem, że roześmieję się do łez. Piosenka o Puerto Rico była genialna.
Co myślicie o tym odcinku? Co najbardziej Wam się podobało?
Jeden z moich ulubionych odcinków . Te piosenki wymiatały a szczególnie ta końcowa o Paździochu.
Ma któs może linki do piosenek które wystąpiły w tym odcinku?
Ostatnio zmieniony przez Bossak 2010-02-17, 20:38, w całości zmieniany 1 raz
Piosenka o Paździochu wymiata ^^. Lubię ją często słuchać na youtube. Ogólnie odcinek bardzo wesoły i fajny.
Super była też ta piosenka:
"lalalalalala, raz dobrobyt a raz gnój, a ja na to kładę h..."
Moja ocena to oczywiście 10/10.
Co do odcinka: oczywiście jak reszta +190 (he he), dla mnie nudny. Niby powrócili do "elementów artystycznych", ale nijak one się mają do tych ze starych odcinków ("Flamingo", "Złote kierpce", o "Kiepscy dają czadu" nawet nie wspominając...). Plus oczywiście żenujące sztuczne śmiechy, zbytnie nasycenie kolorów i bardziej sztywno zachowujący się aktorzy. Nie widzę w tym odcinku nic fajnego, a w szczególności zabawnego.
fajny odcinek,admin mnie się chyba uczepił ;/. usuwa moje posty więc zanim mi usunie tego posta zdążcie przeczytać moją opinie o odcinku.
a co do odcinka: ja nie jak reszta bo ja +360,dla mnie bardzo fajny.lalalalalala, raz dobrobyt a raz gnój, a ja na to kładę h..." ten teks mnie rozwalił. moja ocena 7/10.
_________________ Panu się zawsze chce kiedy mi się chce-Ferdek
Nie,to Panu się chcę Kiedy ja muszę!-Paździoch
Ten odcinek jest genialny. Zaliczam go do ścisłej czołówki moich ulubionych. Elementy artystyczne w kiepskich zawsze mi się podobały, a tutaj wyszło to znakomicie. Najlepsza była oczywiście końcowa piosenka o Paździochu: "siekiera, motyka, małpi wuj, Marian Paździoch to jest...". Dobre też było jak Boczek śmiał się pod kiblem: "cała dzielnica już o tym trąbi, ludzie ze śmiechu padają jak pszczoły, a ja żem nie słyszał". Oceniam 10/10.
_________________ Wierzył chłop w gusła, aż mu dupa uschła
[URL=http://zakaz linkowania do nielegalnych kopii plików/Czak-Noris?b=1][/URL]
Niezły odcinek, choć do rewelacji mu daleko. Podobała mi się piosenka o Paździochu i tekst Ferdka "Mam pomysła!" (rzadkość w tamtym okresie). Nie podobało mi się natomiast to, że zrobili z Ferdka już totalnego menela i degenerata i że w tym sezonie praktycznie w każdym odcinku jest straszenie adwokatem i "Arrivederczi Roma". Wkurzały mnie też teksty Paździocha (to, że owijał w bawełnę i nie mówił Halinie wprost o co chodzi). Tradycyjnie, od. 6 sezonu ocena niżej za ładne kolorki, odmalowany korytarz i charakteryzację oraz ubiór Ferdka. 6/10
_________________ Mam nadzieję, że nigdy nie doczekam 393 odcinka ŚWK.
Ostatnio zmieniony przez paździoch91 2011-02-19, 09:45, w całości zmieniany 1 raz
Zgadzam się z tobą Paździoch 91 , ten odcinek był po prostu nudny.
Piosenki śpiewane przez Ferdka też były takie niesmaczne , a pozatym twórcy
zapomnieli że już chyba był "Kiepscy dają czadu" - do którego zakazane piosenki
nie dorastają do pięt 3,5/10
_________________ Yoka do domu! Niech se rodzinki kręci ale nie Kiepskich!
Mnie się tam podoba... Ba, dla mnie jest jednym z lepszych odcinków tych serii +200. Szczególnie piosenki Ferdka na Paździocha i Puerto Rico. Ferdek był wtedy tak fajnie odstrojony I piosenka kapłana furmana Szkoda że jej nie zaprezentowali, pewnie byłaby niezła
Jak dla mnie 9/10
Oj dobrze się ten sezon zaczął, 3 świetne odcinki zaraz po sobie. Piosenki są śmieszne, ludziom się podoba, łysej mendzie nie. Fajne momenty kiedy śpiewa( i to przed Boczkiem, i to co ludzie przychodzą kupować kasety), a sceny kiedy Paździoch skarży się Halince... 6 na 6.
najlepsze jest na końcu (szczególnie mina Halinki )
Siekiera, motyka baba goła, Marian Paździoch to pierdoła
Siekiera, motyka bumcykcyk Marian Paździoch stary pryk
Siekiera, motyka smętna bajka u Paździocha miętka fajka
Siekiera, motyka małpi rój Marian Paździoch to jest h**
a oto moja kontynuacja
Siekiera, motyka tępy piec Marian Paździoch to jest smieć
Siekiera, motyka wielka chała u Paździocha łysa pała
Siekiera, motyka spleśniały sweter Marian Paździoch wącha eter
Siekiera, motyka cienki pled Marian Paździoch to też cep
Siekiera, motyka wielka kupa Marian Paździoch stara d*&a
Siekiera, motyka orli dziób Paździoch ma już w gaciach smród
Siekiera, motyka biała wrona Marian Paździoch ma dziś doła (bo zdradziła go gdzieś żona)
Siekiera, motyka zgniła kora u Paździocha jest obora
Siekiera, motyka zbutwiały kloc Paździoch oddał w piasek (piaskownicy) mocz
Siekiera, motyka woda, kość Marian Paździoch ma już dość !
_________________ Ja Obiecuje wam, Ja Obiecuje wam , Ja Obiecuje wam .... tralala
Świetny odcinek. 9+/10.
Najlepsze teksty:
"Raz dobrobyt,a raz gnój,a ja na to kładę ch*j" i "Siekiera, motyka małpi rój Marian Paździoch to jest h** ".
Jeden z moich ulubionych odcinków bez Waldusia, świetne teksty a szczególnie piosenki Ferdka xD
"Raz dobrobyt, a raz gnój, a ja na to kłade c**j"
Daje 10/10
_________________ Raz dobrobyt, a raz gnój, a ja na to kładę c**j
Świetny odcinek. 9+/10.
Najlepsze teksty:
"Raz dobrobyt,a raz gnój,a ja na to kładę ch*j" i "Siekiera, motyka małpi rój Marian Paździoch to jest h** ".
Piosenka Paździocha była rymowana, pokazała co w Polsce się śpiewa (i nietylko). Wolność słowa, wolność piosenek.. nawet księża nie mogą sie wtrącać, choć współczuć osobą, które są obrażane w takich piosenkach choć nie jest powiedziane wprost o kogo chodzi.
Świetny odcinek. Najlepsza piosenka o Marianie. Potem jak Ferdek komponował to nie mogłem ze śmiechu "Ona stara a On młody" haha. Podobała mi się Halinka na końcu odcinka jak sprowadziła Pazdziocha do parteru słowami " wolny rynek panie Padzioch wolny rynek" Genialny odcinek.
_________________ "Ludzie ratunku Marian ma zawał ! "