Niezwykle zabawny ^^. "Ferdynad Kiepski, pseudonim Laczek" xD.
Bardzo go lubię i wielokrotnie go oglądałam. Super jest i mam takie zdanie o nim, jak Ty.
najlepsze jak dla mnie było jak wchodzi Mariolka do pokoju a reszta ogląda teczki a ona mówi:
- A kogo to obchodzi po tylu latach.
- Ja bym na twoim miejscu nie lekceważyła tej sprawy, zwłaszcza że też jesteś na tej liście.(Paździochowa)
- Jak ja moge być na tej liście jak mnie wtedy na świecie nie było.
- Dobra, dobra to nie jest żaden argument. (Boczek)
- Co racja to racja. W Piśmie Świętym stoi: owoc niedojrzały, a już zgniły. (Babka)
xD
a i to był chyba ostatni odcinek, w którym wystąpiła Krystyna Feldman
Ostatnio zmieniony przez Boro92 2009-12-09, 19:54, w całości zmieniany 1 raz
Mariolka też miała teczkę, chociaż w czasach komuny jeszcze jej na świecie nie było
_________________ "Nie ważnie ile razy upadniesz, ważniejsze ile razy się podniesiesz!"
http://rzut-karny.bloog.pl/ <Sport bez ściemy!
Felieton:"15 lat temu..."
Zapraszam:)
także mi się ten odcinek średnio podobał,dialogi były nawet niezłe.
ale sam odcinek taki średni. to mnie rozśmieszyło:"Ferdynad Kiepski, pseudonim Laczek"
_________________ Panu się zawsze chce kiedy mi się chce-Ferdek
Nie,to Panu się chcę Kiedy ja muszę!-Paździoch
Średni odcinek z lekkim wskazaniem na dobry. Może częściowo dlatego, że tematyka mi nie odpowiadała. Ale po prostu mało okazji do śmiania się. W zasadzie dobra była tylko kłótnia między posłami w telewizji. Cała ta akcja z oskarżeniami o donosicielstwo w czasach PRL była głupia i nieśmieszna. Tekst Babki o zgniłym owocu też jakby naciągany i słaby w porównaniu do jej pseudobiblijnych cytatów ze starszych odcinków (m. in. do tekstu o małym i wielkim pasożycie z odc. "Druga Młodość"). 6/10
_________________ Mam nadzieję, że nigdy nie doczekam 393 odcinka ŚWK.
Wysłany: 2010-10-19, 03:57
Uważam, że bardzo dobry pomysł na obśmianie tego cyrku z rozliczaniem spraw sprzed kilkudziesięciu lat. Bezsensowna rzecz. A odcinek dość dobry, miło się oglądało.
Bardzo dobry odcinek, jeden z moich ulubionych w tym sezonie, dla mnie na równi z "mendą". I choć nie do końca się zgadzam z jego wymową( bo skoro mamy zakończyć lustracje to czemu np. żydzi nie zakończyli by tematu z holokaustem) to i tak mi się spodobał, szczególnie akcja z paleniem teczek i ostatnia piosenka.
Dobry był moment jak się okazało że Mariolka też donosiła mimo, że jej wtedy na świcie nie było
A no racja, "owoc zgniły":) W zasadzie pokazano że na każdego są haki i o każdym można by coś powiedzieć, trzeba też wspomnieć o genialnych ksywkach i o teczce Mariana, nie pamiętam już gdzie przechowywanej, ale za to ładnie skomentowała to jego żona.
Helena Paździochowa pseudonim Alexis Ferdynand Kiepski pseudonim Laczek "W Piśmie Świętym stoi: owoc niedojrzały, a już zgniły.". To najlepsze teksty chyba tego odcinka
kamiqii, dokładnie najlepsze to teksty wystarczy się pod tym podpisać.
Mariolka rządzi, tylko nie pamiętam jak była na liście zapisana...
Odcinek 8/10, ostatni z babką, fajna scena końcowa jak teczki palili
Mocne było też Edzio-Pedzio, Halina-Balbina i Ferdek-Laczek
Ciekawi mnie jedna rzecz dlaczego nie było jej na końcu była przez moment w pokoju a potem jej nie było nawet na napisach końcowych ( wiem że to ustani odcinek z nią i ten odcinek emitowali po jej śmierci )
- A dlatego że pan źle na nią dupą siadasz o
Dla takich odcinków kocham ten serial. Szczególnie rozbawiły mnie pseudonimy donosicieli, początkowa scena Pazdziocha i Boczka (pan Ryszard przegenialnie zagrał twarzą, powaga ) no i oczywiście kłótnia polityków w TV. Bardzo podobał mi się też pomysł epizodu. Zasłużone 8/10.