Opis: Ferdek dostaje tajemniczą paczkę z Ameryki, za którą musi zapłacić. Chce wyciągnąć od Babki gotówkę, której pozbawiła go żona.
Kolejny genialny odcinek z mojego ulubionego 5. sezonu. Fajnie, że wystąpiła babka.
Najbardziej podobał mi się tekst Ferdka do Halinki w sytuacji, gdy ona powiedziała, że nie może mu dać zaskórniaków gdyż wydała wszystko na zakupy, i Ferdek na to: Krówki kupiłaś, mordoklejki, i to wrzucasz do gara? Od tego ci tylko d*&a rośnie!'''
Dobra też była rozmowa Ferdka z Paździochem:
Ferdek: No to jak bedzie panie Marianie?
Paździoch: Tylko nie panie Marianie, panie Marianie to dla przyjaciół dobrze.
Co sądzicie o tym odcinku?
_________________ Szanuj bliźniego swego...jak bliźniego swego
Fantastyczny odcinek. Te momenty, które wskazał Procjon były śmieszne ale nie tylko one. Jeszcze było fajne jak Babka kazała Ferdkowi śpiewać kolędę i jak Ferdek dzwonił do konkursu telewizyjnego.
_________________ Mam nadzieję, że nigdy nie doczekam 393 odcinka ŚWK.
Najlepsze było jak Ferdek śpiewał Babce kolędy za pieniądze
_________________ "Nie ważnie ile razy upadniesz, ważniejsze ile razy się podniesiesz!"
http://rzut-karny.bloog.pl/ <Sport bez ściemy!
Felieton:"15 lat temu..."
Zapraszam:)
Na pewno jeden z najlepszych odcinków z nowej edycji ŚWK (203+)
9/10
Najlepszy tekst: "Mordoklejki kupiłaś? I co, to wsadzisz do gara? Od tego to ci tylko d*&a rośnie!!!"
_________________ Bresso!!!(!11
Ostatnio zmieniony przez jblaze 2010-03-06, 00:08, w całości zmieniany 1 raz
_________________ "Nie ważnie ile razy upadniesz, ważniejsze ile razy się podniesiesz!"
http://rzut-karny.bloog.pl/ <Sport bez ściemy!
Felieton:"15 lat temu..."
Zapraszam:)
ORANJE!!!
Ostatnio zmieniony przez Kanalia 2010-03-10, 16:33, w całości zmieniany 1 raz
Bardzo dobry odcinek. Już wcześniej były wymienione wszystkie śmieszne momenty i teksty. Plus też występ Babki i Edzia. Szczególnie Edzia było dużo, co się już wtedy rzadko zdarzało. 8/10
_________________ Mam nadzieję, że nigdy nie doczekam 393 odcinka ŚWK.
Odcinek mi się podobał, dam mu 8/10, gdyż widziałem jednak lepsze. Chciałbym jednak zwrócić uwagę na kolejną naszą wadę narodową - gdy Ferdkowi zabrakło pieniędzy, zaczął błagać Paździocha, mimo wielku wspólnych mianowników, swego wroga: "Panie Marianie...". Zwykłe dziadostwo i brak honoru. To samo przy poniżaniu się przy Babce.
Bardzo dobry odcinek, kolęda w wykonaniu Ferdka i mina Halinki 9/10 zastanawia mnie tylko jedna rzecz, dlaczego wszystkie słowa ,,gówno" i ,,d*&a" były ocenzurowane?
Równiez mnie zdziwiła cenzura wiekszosci słów, ktore wczesniej cenzurze nie podlegały. Co do odcinka niezły, ale bez tego 'czegos', nie podobała mi sie ostatania scena z spiewaniem przez Ferdka tej koledy(?). God bless America!
Bardzo dobry odcinek jak na moje Podobała mi się początkowa scena z Boczkiem i jego 20 zł na czarną godzine oraz błaganie Paździocha i śpiewanie kolęd 10/10
Wysłany: 2011-07-02, 00:01
własnie ta cenzura jakas taka, tam było nawet slowo gówno ocenzurowane, Edzio przyszedł z paczka do Ferdka w sobote i powiedział ze mjutro tez jest dzien czyli edzie w niedziele tez donosi? jakies małe niedopatrzenie chyba sie wkradlo.... Odcinek dobry było z czego sie posmiac 8/10
_________________ "Wam sie wszystkim oczy otworzą, jak mnie sie zamkną"
Fajny odcinek 9/10. Najlepsze było jak Ferdek zadzwonił do telewizji z odpowiedzią i powiedział ch** a miało tam być wuj, jak Ferdek śpiewał kolędę, końcowa scena jak się okazało że zamiast pieniędzy w paczce była flaga amerykańska.
_________________ Pan jeszcze wielu rzeczy o mnie nie wie.
Jeden z najlepszych odcinków w historii. Świetna gra Ferdka, babki czy Marianka.
Marian- "-Panie Marianie, panie Marianie...
-Tylko nie panie Marianie, ja się z panem na jednym gównie nie ślizgałem!"
Ferdek- "Krówki, mordoklejki, i to wkładasz do gara? Od tego ci tylko d*&a rośnie" ;d
babcia- "I co zatkało cię chamie jeden i to na wieki wieków amen!"
Poza tym super pomysł i wykonanie Troszkę Edzio mógł bardziej coś dowalić no ale.
Dobry Marian jak wyszedł z kibla jak tylko usłyszał o dolarach ;d
Oceniam na 10/10
Dodam na koniec tekst Ferdka: "TERAZ MNIE MOŻECIE WSZYSCY W DUPĘ POCAŁOWAĆ!" ;d;d O to w tym serialu powinno chodzić
_________________ "Tylko ten nie popełnia błędów, kto nic robi."
"Religia to rodzaj duchowego alkoholu, w którym niewolnicy kapitału topią swoje człowieczeństwo i pragnienie lepszego życia." Włodzimierz Lenin Człowiekiem jezdem i muszę mieć na browara