Opis:W pobliżu kamienicy Kiepskich budują... no właśnie, co? Mimo tego Ferdek i Paździoch postanawiają zaprotestować.
Lubie odcinki, w których Paździocha i Ferdka łączy wspólny cel, a ten właśnie takim jest. Niezłe było zakończenie kiedy Paździoch pyta się Boczka: "Czy pan zdaje sobie sprawę kim my tu wogóle jesteśmy?" a Boczek na to "Złodziejami?" a Paździoch "Złodziejem to może jesteś Pan, a my z Panem Ferdkiem jesteśmy ekologami."
A jakie jest wasze zdanie na temat tego odcinka?
_________________ Wierzył chłop w gusła, aż mu dupa uschła
[URL=http://zakaz linkowania do nielegalnych kopii plików/Czak-Noris?b=1][/URL]
Ostatnio zmieniony przez Czak Noris 2009-12-26, 13:41, w całości zmieniany 1 raz
Bardzo dobry odcinek. Ferdka i Mariana łączy wspólny cel, dla dobra środowiska naturalnego
Boczek: Panie Ferdku, jak by budownictwa nie było to nic by nie było, tego kibla by nie było i tej kamienicy i wogóle
Ferdek: Panie Boczek, przez takich gnojów jak pan, zginie naturalne środowisko człowieka
Boczek: Panie, ale przecież tam same chwasty rosną
Ferdek: Tak? A panie a chwast to nie roślina? Przecie normalnie tlen produkuje CO2. A jakby pana jakaś niemiecka kopara wykopała to co?
Boczek: Panie, ale przecież ja nie chwast jestem.
Ferdek: A to sie tylko tak panu wydaje.
Moja ocena to 10/10
Ostatnio zmieniony przez Procjon 2010-01-01, 22:08, w całości zmieniany 1 raz
Ale ja to się Ferdkowi nie dziwię, że tak zabiegał o naturę, bo np. w mojej miejscowości trwa budowa autostrady i jest taki rozpiernicz jak u KIepskich: hałasy, puste butle i kradzieże.,.......bardzo popieram ten odcinek
_________________ "Nie ważnie ile razy upadniesz, ważniejsze ile razy się podniesiesz!"
http://rzut-karny.bloog.pl/ <Sport bez ściemy!
Felieton:"15 lat temu..."
Zapraszam:)
Nie wiem, czemu nie podoba wam się fabuła.....była bardzo ciekawa....teamat aktualny i ważny-Ekologia, a do tego śmieszne sceny z głównymi bohaterami. mOja ocena 10/10!
_________________ "Nie ważnie ile razy upadniesz, ważniejsze ile razy się podniesiesz!"
http://rzut-karny.bloog.pl/ <Sport bez ściemy!
Felieton:"15 lat temu..."
Zapraszam:)
Zmieniam zdanie. Odcinek mi się podobał. Aktualny temat i śmieszna fabuła. Najbardziej rozśmieszyło mnie zachowanie Boczka (np. jak wyjechał z pośredniakiem albo rozmowa z Ferdkiem na korytarzu). Zakończenie też niezłe. 8/10
_________________ Mam nadzieję, że nigdy nie doczekam 393 odcinka ŚWK.
Jeden z moich ulubionych odcinków, podoba mi się od początku do końca. Dużo tu zabawnych tekstów ("Złodziejem to może jesteś pan...), które, jak zawsze, dowartościowują ten serial .
Wiek: 17 Dołączył: 28 Lut 2011 Posty: 382 Skąd: Miasto w Koronie
Wysłany: 2011-07-01, 23:53
Ferdek: Panie boczek nie dogaduj pan bo ja ja panu dogadam to dopiero bedzie wesoło
Boczek: bo co?
F: jak co a co Pan w niedziele na korytarzu po kapusniaku robił co?
Te pojazdy po Boczku ze za duzo zre są najlepsze, a co do odcinka to był on sredni, aczkolwiek były smieszne sceny np boczek w cemencie... 6/10
_________________ "Wam sie wszystkim oczy otworzą, jak mnie sie zamkną"
Ten odcinek ukazuje prawdziwe oblicze ekologów. Wiele świetnych tekstów, nikt nie wspomniał rozmowy przy stole
'Marian: Zebraliśmy się tutaj ...
Helena: Na początek Marian zapnij rozporek.
Boczek; Bo dzisiaj nie wtorek panie Marianie huehuehue' '
Trzeba przyznać, że zakończenie było świetne i wyrażnie poprawia ocenę odcinka
8/10
Odcinek świetny 10/10 a scena z Paździochem w kuchni jak mówili że jak ktoś mnie najeżdża bezczelnie koparką to muszę zareagować to po prostu majstersztyk
_________________ "na tym świecie są rzeczy które sie fizjologom nie śnily"
Świetny odcinek Jeden z najlepszych odcinków 5 sezonu. Bardzo dobra fabuła, było sporo śmiesznych scen. Najlepsze było zebranie na temat budowy osiedla, gdzie Boczek się śmiał. Ocena: 9/10
Ostatnio zmieniony przez TIGERSLUFAN 2012-01-08, 19:48, w całości zmieniany 2 razy
Super odcinek.Fajne było jak wszystko się trzęsło w kuchni.Fajne też było zebranie w pokoju i teksty Boczka:"Bo ja żem se wtedy na grypę chory był...." albo "A w pośredniaku pan byłeś panie Ferdku(śmiech)".Fajny też tekst Paździocha:"Złodziejem to jesteś pan,a my jesteśmy ekologami".
Fajna końcówka.Ogólnie dużo śmiesznych tekstów i za to plus.
OCENA:9/10
_________________ "No to za Jagiełło, żeby nas nie pogięło" "Wierzył chłop w gusła, aż mu dupa uschła"