Fajny odcinek i duży plus, bo prawie cały czas Edzio występował. Ta scena w celi była świetna, jak Boczek, Ferdek i Paździoch siedzą, a wchodzi policjant i mówi, że będą mieli kolegę, który będzie siedział za to samo, co oni - za niepłacenie rachunków.
Świetne było jak Edzio rozrzucał w pokoju faktury, świetne ujęcia:)
_________________ "Nie ważnie ile razy upadniesz, ważniejsze ile razy się podniesiesz!"
http://rzut-karny.bloog.pl/ <Sport bez ściemy!
Felieton:"15 lat temu..."
Zapraszam:)
Odcinek kapitalny, w całości poświęcony Edziowi. Końcowa scena w celi to moim zdaniem jedna z najlepszych scen w całej historii ŚWK, dialog między Ferdkiem, Marianem i Boczkiem genialny
[Ferdek]: Karwasz wara git parząche uważyłem
[Marian]: Gitara, kopsnij działkę wafelku
[Ferdek]: Kopsnę działke jak Maniuś najpierw kopsniesz szluga
[Marian]: Waśwaśwara, wczoraj mi grubszy całą ramkę wyjarał
[Boczek]: Wal sie Maniek, sam żeś skitrał i teraz nie wiesz gdzie bucu jeden
[Marian]: Co do mnie to koło mnie grubasie, bo cie na kujawiaka pod kozaki wezme
[Boczek]: Eeee, co do mnie koło mnie, ze zwrotem abarotem w twoją szame moim knotem
_________________ Szanuj bliźniego swego...jak bliźniego swego
Odcinek kapitalny, w całości poświęcony Edziowi. Końcowa scena w celi to moim zdaniem jedna z najlepszych scen w całej historii ŚWK, dialog między Ferdkiem, Marianem i Boczkiem genialny
[Ferdek]: Karwasz wara git parząche uważyłem
[Marian]: Gitara, kopsnij działkę wafelku
[Ferdek]: Kopsnę działke jak Maniuś najpierw kopsniesz szluga
[Marian]: Waśwaśwara, wczoraj mi grubszy całą ramkę wyjarał
[Boczek]: Wal sie Maniek, sam żeś skitrał i teraz nie wiesz gdzie bucu jeden
[Marian]: Co do mnie to koło mnie grubasie, bo cie na kujawiaka pod kozaki wezme
[Boczek]: Eeee, co do mnie koło mnie, ze zwrotem abarotem w twoją szame moim knotem
Ta scena była świetna, jak zresztą cały odcinek. Fajne było jak się Edzio na początku w kiblu chował.
Bardzo dobry odcinek, jeden z lepszych o Edziu. W zasadzie wszystko było udane: fabuła, dialogi, gra aktorów. Bardzo podobała mi się też piosenka Edzia i zakończenie w celi. Dobre było jak gadali więzienną gwarą; dialog przytoczony przez @Procjona kilka postów wyżej wymiata. 8/10
_________________ Mam nadzieję, że nigdy nie doczekam 393 odcinka ŚWK.
Odcinek bardzo dobry! 10/10 (gdyby się dało dał bym więcej) To jeden z 4 odcinków które mi się nie znudzą! Dialogi , fabuła Super! "Za gaz to kopa w dupę raz! Za prąd to won mnie stąd!" , " Zaczekaj grubasie na koniec miesiąca jak pierdniesz za czynsz! "
Dobry odcinek, wprost na zakończenie 4 sezonu. Dobre pokazanie zasady "nie śmiej się dziadku z cudzego wypadku", Edzio był taki kozak i sam skończył podobnie. Dobre zwłaszcza to, kiedy sąsiedzi narzekają na niego i ukrywają się przed nim.
Świetny pomysł na odcinek. Kilka bardzo fajnych rymowanek od Edzia, np. "Skończyło się świrowanie, czas na faktur opłacanie. (...) Nie zabulisz, to komisja, sąd, komornik i eksmisja".
Fajny odcinek 9/10. Najlepsze było jak wszyscy się chowali i piosenka Edzia a później położył list na Boczku "pójdę już bo co będę sam to siebie mówił" i końcówka w więżeniu, Albo jak Edzio przebrał się za mumie.
_________________ Pan jeszcze wielu rzeczy o mnie nie wie.
Lubię ten odcinek .
Szczególnie scenę jak edzio wchodzi oknem i rozrzuca wszędzie rachunki. A helena krzyczy że marian ma zawal. Dobra też koncówka w więzieniu
-Kopsnij no dziakę wafelku!
8,4/10
_________________ Yoka do domu! Niech se rodzinki kręci ale nie Kiepskich!
Kapitalny, bardzo dużo humoru. Bardzo przyjemnie się ogląda. Piosenka Edzia jest genialna I ostatnia scena mnie rozwala, gdzie Edzio w pace krzyczy NIE !!!. 8 /10
Edzio jako główny bohater odcinka... Wcześniej mi się to nie podobało, ale przyznam szczerze, że ten odcinek był bardzo dobry. Oczywiście najlepsza była scena końcowa i teksty Boczka, Ferdzia i Paździocha w celi Świetne rymowanki Edzia (i te w śnie, i ta piosenka w rzeczywistości). I jak nasze trio wygadywało na Edzia różne rzeczy pod kiblem ^^... Jedyne, co mi się nie podobało, to pomysł z chowaniem się przed Edziem.
Ogólna ocena: 8/10