Babka wybiera się na pielgrzymkę . . . Ferdek z Waldusiem już sie cieszą na mysl że przez kilkanaście dni będą mieli wolną chatę. . .
znienacka babka łamie sobię ręke . . . pielgrzymka stoi pod znakiem zapytania. Ferdek,Walduś i Paździoch organizują pielgrzymkę na korytarzu w celu wyłudzenia kasiory od babki. . .
Podobał mi się ten odcinek lecz okropnie denerwowała mnie gra Bartosza Żukowskiego nigdy wcześniej nie zwracałem uwagi na to, że w ostatnich odcinkach grał aż tak słabo.
Nie wiem czy taki charakter wymowy narzucili mu reżyser lub scenarzyści czy po prostu już się wypalił.
Odcinek oceniam 8,5/10
Cudowny odcinek ze względu na świetną gre Babki, Ferdka i Pażdziocha
_________________ "Nie ważnie ile razy upadniesz, ważniejsze ile razy się podniesiesz!"
http://rzut-karny.bloog.pl/ <Sport bez ściemy!
Felieton:"15 lat temu..."
Zapraszam:)
Jak dla mnie strasznie się dłużył, szczególnie owa "pielgrzymka". Na pewno nie jest którymś z moich ulubionych odcinków, choć to i tak moim zdaniem jeden z ostatnich w miarę dobrych.
Ferdek i Paździoch dla łatwej kasy (prawie) wszystko zrobią, tylko dziwi mnie to że Ferdkowi chciało się iść to 150km. Odcinek fajny, ale bez przesady. 8/10
Świetny odcinek. Śmiałem się właściwie co chwilę. Najlepsze było ,,Idę w intencji potencji" i Halinki ,,w intecji w głowie turbulencji". Oczywiscie znów sposób na łatwą kasiorę od Babki. Rzuciła mi się w oczy słaba gra Bartosza Żukowskiego ale i tak 10/10
Sprzecznosc intencji świetnie zgrana . Dobry był ten starszy gościu co szedł w intencji potencji. Wkurzało mnie tylko dłużenie samej pielgrzymki - moim zdaniem troche za długo - przynudzali.
8/10
Fajny odcinek 8/10
Jak szła pielgrzymka to było fajne i jak śpiewali. Obozowisko najlepsze: A ja idę w intencji potencji, a babka: Pan jesteś normalny erotoman !
Czegoś mi brakowało w tym odcinku, nie był idealny, aczkolwiek było wiele ciekawych momentów, np. te rozstawione namioty w nocy; ale szczerze powiedziawszy to nie jest jeden z moich ulubionych odcinków.
Świetny pomysł i ogólnie byłoby bardzo dobrze gdyby nie gra Waldusia. A tak to rewelacyjnie. Ferdek chce zarobić na Babce, Paździoch menda się wtrąca do interesu a zakończenie mocne. Ze względu na tego Waldka jednak obniżam ocenę do 9/10.
_________________ Mam nadzieję, że nigdy nie doczekam 393 odcinka ŚWK.
Wysłany: 2011-08-27, 21:47
paździoch91 potwierdzam twoje zdanie w 100% wydarłeś mi to z klawiatury, Walduś nie taki jak zawsze (chociaż lepszy niz w odcinkach 13 serii) . Bardzo fajnie Ferdek wyglądał z tą czapką z napisem Organizator
Ostatnio zmieniony przez Marcelo 2011-08-27, 21:47, w całości zmieniany 1 raz
Marian:"Nie będzie tak babcia o suchym pysku siedzieć".
Paulinka:"Co to za pielgrzymka która nie idzie ?".
Halina:"W intencji psychicznych turbulencji".
Super pomysł z tą pielgrzymką po korytarzu.
Fajne było jak Boczek przewalił się na namiot Babki.
Dobrze,że spełniła się intencja Babki.10/10.
Fajny odcinek, dobra gra aktorów (prócz Żukowskiego) i sympatyczne wyglądy organizatorów. Daję 8,5/10, do 9-tki zabrakło dwóch-trzech lepszych dialogów.