Tagi: Świat według Kiepskich, Kiepscy, Filmy, Wszystkie odcinki, Download, Seriale, Waldek Kiepski, Forum filmowe, Serial, Telewizja, TV
Świat według Kiepskich FORUM
 Strona Główna  Kiepscy  FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy  Mapa forum  RSS  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat :: Następny temat
172 Plastuś
Autor Wiadomość
Kanalia 
Ferdynand Kiepski
Krucafaks!

Wysłany: 2009-12-27, 19:00   172 Plastuś

Ferdka prześladuje wspomnienie o szkole z dzieciństwa. Okazuje się, że nie tylko jego......
Świetne otawrcie 4. sezonu! Co sądzicie??
Zapraszam:)

ORANJE!!!

zepi 
Boczek

Ostrzeżeń:
 6/3/6
Wysłany: 2010-01-03, 00:10   

Ktoś wie czy kilka późniejszych odcinków nagrywano w tym samym momencie co ten? Bo o dziwo Walduś normalnie grał, jak dawniej, ale już 2 czy 3 odcinki dalej zaczyna się jąkać i głos nie ten sam.

Mi również się podobał ten odc, śmieszny był ten profesor.

Kanalia 
Ferdynand Kiepski
Krucafaks!

Wysłany: 2010-01-03, 17:35   

Walduś na prawdę pod koniec już strasznie błaznował :-?
Zapraszam:)

ORANJE!!!

Bossak 
Paździoch
Precz z komuną!

Wysłany: 2010-02-25, 15:25   

Świetny odcinek. :)
Profesor był genialny. :-D

krzys133 
Ferdynand Kiepski

Wysłany: 2010-02-25, 15:48   

Mi się ten odcinek bardzo podobał. Prawdziwie ukazali szkołę :-D Fajna była ta piosenka.

Bossak 
Paździoch
Precz z komuną!

Wysłany: 2010-02-25, 16:12   

krzys133 napisał/a:
Mi się ten odcinek bardzo podobał. Prawdziwie ukazali szkołę :-D Fajna była ta piosenka.

A jaka tam była piosenka? bo jakoś nie moge sobie przypomnieć.

Kiepska_Fanka 
Ferdynand Kiepski

Ostrzeżeń:
 6/3/6
Wysłany: 2010-02-25, 17:52   

Też nie przypomina sobie, aby była tam jakaś piosenka.

Zapraszam na http://youtube.com/user/Kiepska5

sigi
[Usunięty]

Wysłany: 2010-02-25, 18:01   

To była piosenka "Miłość ci nic nie wybaczy". A w tym odcinku była przeróka i zaczyna się tak:
Szkoła ci nic nie wybaczy, radość zamieni na łzy... itd.

Zapomniałam dopisać, że to był koncert życzeń oglądany przez Ferdka w TV.

Posty połączyłam. - Mod. Kiepska_Fanka

jblaze 
Ferdynand Kiepski
=<

Wysłany: 2010-03-06, 18:38   

Fajny odcinek, ciekawy. 9/10
Najlepszy był tekst Paździocha: Mam dla pana plastelinę. Ruską, bardzo twardą. Jak pan sobie z niej ulepisz nowego Plastusia, to zaręczam że nikt panu nie rozgniecie go na czole.

paździoch91 
Moderator
Menda bazarowa

Wysłany: 2010-11-07, 15:48   

zepi napisał/a:
Ktoś wie czy kilka późniejszych odcinków nagrywano w tym samym momencie co ten? Bo o dziwo Walduś normalnie grał, jak dawniej, ale już 2 czy 3 odcinki dalej zaczyna się jąkać i głos nie ten sam.

Ogrzewam ten temat bo wydaje mi się, że znam odpowiedź na pytanie. Tak, ten odcinek jak i następny ("Kto rano wstaje, temu Pan Bóg daje") nagrywano razem z 3. sezonem. Można to poznać po kilku szczegółach, m. in. wyglądzie Ferdka (w 4. sezonie miał taki zarost), mowie Ferdka, grze Waldusia a także po ekipie tworzącej serial (w napisach końcowych). Są też zmiany w scenografii, na przykład w 3. sezonie lampa na korytarzu między drzwiami Kiepskich i Paździochów nie ma klosza a pozostałe mają białe klosze. W 4. sezonie lampy mają żółte klosze.
Właściwie 4. sezon zaczyna się odcinkiem "Grzech" a te dwa (172. i 173.) były wyemitowane po wakacjach 2004 roku jako zaległe.

A co do tego odcinka, to podobał mi się. Ciekawy pomysł i wykonanie. Najlepszy ten nauczyciel i przeróbka piosenki. Generalnie nie lubię w tym serialu greenboksowych wspomnień, retrospekcji, itd. W tym odcinku były one dość dobrze zrobione i wpasowały się w klimat. 8/10

Spectre 
Edzio Listonosz

Wysłany: 2010-11-08, 23:22   

Dobry odcinek, dzisiaj leciał. Najlepszy był nauczyciel i kartkóweczka :lol: "Rzęził rzopą chrząszcz pogrzebacz, żyd to żyd a nie podżegacz", Boczek debilu jak ty piszesz żyd, pała pała pała :D
Jeszcze dobry moment jak Paździoch się chwalił, że był prymusem i lubiło go całe grono pedagogiczne, a potem wszedł nauczyciel wyszło kłamstwo od razu :) .
Wspomnienia Boczka były dobre "Boczek chuderlaku, prawdziwy mężczyzna musi mieć masę :D "

No i piosenka była dobra "Szkoła ci nic nie wybaczy" najlepsze zakończenie piosenki "Bo szkoła cymbale to ja :lol: "

AdaśM 
Paździoch
AdiM

Wysłany: 2010-12-08, 20:01   

Kiepski ty kretynie,Boczek ty debilu.Pażdzioch do fryzjera

Bilon 
Edzio Listonosz

Wysłany: 2010-12-08, 20:18   

A wg. mnie odcinek super :P daje tak 7+/10, moglbyc lepszy jak dla mnie :] Ciekawe czem nie puszczaja nowych odcinkow :/ ?

sobol 
Paździoch

Wysłany: 2010-12-08, 20:29   

Odcinek fajny, Bardzo podbała mi sie gra tego Belfegora, jednak czegoś mi zabrakło 7/10

Walduś Kiepski 
Edzio Listonosz

Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: 2010-12-09, 18:39   

Bardzo fajny szczególnie Walduś fajnie zagrał daję 9/10

Theumel 
Boczek

Wysłany: 2011-03-01, 11:33   

Mnie się tam odcinek podobał, fajne otwarcie 4 sezonu, kartkówki owego nauczyciela rządziły i te momenty kiedy przepytywał co poniektórych bohaterów. Co prawda koniec mogli nieco zmienić, ale i tak fajny. 4,5 na 6.

kamikaze316 
Boczek
Kanalia

Wysłany: 2011-04-11, 21:17   

Bardzo dobry odcinek, dobry był ten profesorek co wszystkim kartkóweczki robił. Fajna była ta scena jak Walduś stanął pod koniec w obronie Tatusia jak go Belfegor chciał uderzyć. Żeby teraz w najnowszych odcinkach panowała taka zgoda między ojcem i synem. Ale odcinek 10/10

dul. 
Waldek
WĘŻU JEDEN

Wysłany: 2011-06-30, 14:05   

Świetny odcinek :!: , śmiechowe było wystąpienie tego dzieciaka w tv :mrgreen:

10/10

znietrzeźwiony 
Waldek

Wysłany: 2011-07-01, 20:41   

Mi tez sie odcinek podobał, az mi sie troche zal zrobiło tego dzieciaka co grało "małego Boczka" ale odcinek spoko 9/10

Matik 
Halinka
Kantry kurde!

Ostrzeżeń:
 6/3/6
Wysłany: 2011-08-09, 12:54   

Najlepszy był mały boczek:p odc oceniam 8/10

Kazik151
[Usunięty]

Wysłany: 2011-12-12, 18:44   

Świetny odcinek. Najlepszy był ten cały Belfegor, jak ich cały czas gnoił i kartkóweczki robił. "Rzęził rzopą żuk pogrzebacz, żyd to a nie podżegacz, Kiepski jak ty piszesz żyd! Pała! Pała! Pała!" - zakażdym razem mnie to rozwalało :mrgreen: . Ten aktor co grał Belfegora był naprawdę świetny. Szkoda, że w nowych odcinkach dają mu jakieś żenujące role ksędza "Mateusza" :-/ . Podobały mi się również te greenboksowe wspomnienia Ferdka i Boczka ze szkolnych czasów. W tych czasach takie zabiegi należały do rzadkości, scenki były śmieszne, a greenboksy dobrze wykonane.
Zakończenie też mocne, jak Waldek postawił się temu "Belfegoru" i wpierdzielił go do piórnika.
10/10.

Kizior 
Ferdynand Kiepski

Wysłany: 2012-01-23, 11:08   

Jak na otwarcie sezonu odcinek nie zbyt pasował mimo że jest bardzo dobry.

Dobry temat - lęki i traumy szkolne naszych serialowych inteligentów.
Szkolna historia Boczka - świetna. Kiedyś nawet takie retrospekcje wychodziły świetne.
Faraon zwariował :D

Walduś "debił łysy" odważny, z laczka chciał zasadzić - dobrze pokazana różnica między starym a nowym pokoleniem. Dawniej to uczniowie bali się nauczycieli a dziś odwrotnie.
Szkoda że ten nauczyciel był jak Dzin z piórnika - dlatego końcówka taka sobie. Mógł to być chociaż duch.

Boczek i znowu żona ?
Ostatnio zmieniony przez Kizior 2012-01-23, 11:10, w całości zmieniany 1 raz  

Scorpio 
Edzio Listonosz
Olaboga!!!!!!

Wysłany: 2012-02-20, 13:56   

Jeden z moich ulubionych odcinków! Pomysł (chyba) wzięli z "Ferdydurke", czyli powrót do szkoły, znowu kartkóweczki, dyktanda, "pałowanie" i non stop upokarzanie uczniów (piętnując bezlitośnie ich "niedoskonałość") :-P Po prostu to co było najgorsze i wydawałoby się, że się ten koszmar nie skończył....Skończyły się męki, ale wiele lat później wróciła znów ta "przeklęta" "buda" i wszystko z nią związane.

Kazik151 napisał/a:
Ten aktor co grał Belfegora był naprawdę świetny.

Belfegor vel profesor Wilczur vel (pra)dziad Ferdka (był raz w nowszym sezonie) - świetne granie w wykonaniu p.Grudzińskiego (tak swoją drogą kiedyś były "Mikołajki" na poznańskiej Arenie, miałem z 8-9 lat, a w roli "Gwiazdora"? Belfegor :mrgreen: )! Gnojenie, "pałowanie", no i dyktando! :mrgreen:

Ale moim zdaniem najlepszy był Walduś: jedyny przytomny wśród rozhisteryzowanej "trójcy" i nie bał się "belfra"! "Do piórnika raz!"

Ogólnie odcinek: 10/10!
Ostatnio zmieniony przez Scorpio 2012-02-20, 13:56, w całości zmieniany 1 raz  

Piotrek2011 
Ferdynand Kiepski
Marian,Babka,Edzio

Ostrzeżeń:
 2/3/6
Wysłany: 2012-04-01, 22:24   

Niezły pomysł z tymi karami cielesnymi dla nauczycieli.Ogólnie niezłe oba programy w TV.Super też ta piosenka o szkole,udany,kolejny epizod Krzysztofa Kiersznowskiego.
Belfegor:"Ty zawsze jesteś nieprzygotowany.Chory na amory".
Waldek:"Ty mnie nie będziesz tatusia wyobrażał.Ty jeden kutafonie powykręcany".Super otwarcie czwartego sezonu,10/10.

Lędzic 
Ferdynand Kiepski
I na drugą nóżkę!

Wysłany: 2012-04-10, 12:23   

Powrót do motywu szkoły bardzo udany. Dobra gra Grudzińskiego: "Boczek, jak ty piszesz "żyd"?! Jak ty piszesz "żyd'?!", "Pała, pała, pała!". Niezła też scena z Ferdkiem w szafie i w łóżku: "-Ferdek... Czy jest coś, o czym powinnam wiedzieć? -To było w III klasie podstawówki..." 8,5/10.

Odpowiedz do tematu