Opis: Rozalia Kiepska, została skuszona przez diabła i trafia do piekieł. Halina żąda od Ferdka uwolnienia jej mamusi. W związku z tym Ferdek wstępuje do piekieł.
Mi odcinek bardzo się spodobał. Świetnie ukazana jest wizja piekła bohaterów. Każdy człowiek wyobraża to sobie inaczej - również Babka i Ferdek. Do tego dochodzi jeszcze "Piekielnie Mocny Full" . Świetny odcinek.
Dziwny początek, nie uważacie? Póżniej się rozkręciło....
_________________ "Nie ważnie ile razy upadniesz, ważniejsze ile razy się podniesiesz!"
http://rzut-karny.bloog.pl/ <Sport bez ściemy!
Felieton:"15 lat temu..."
Zapraszam:)
Nie masz racji. Tutaj śmiał się, gdy ją diabeł zabrał. Ferdek pokazał że Babkę kocha w odcinku Kiepscy mordercy.
Odcinek troche dziwny choć nie najgroszy. 7,5/10
Jednak doszedłem do wniosku, że ten odcinek był dziwny. Nie za bardzo rozumiem, dlaczego Babka została porwana do piekła i dlaczego wejście do piekła było w piwnicy. Nie przypadła mi też specjalnie do gustu scena z tym banknotem. Dobra była natomiast rozmowa diabła z Paździochem i przebranie się za Koziołka Matołka. 7/10
_________________ Mam nadzieję, że nigdy nie doczekam 393 odcinka ŚWK.
Mi się odcinek podobał. Najlepszy oczywiście początek jak diabeł przebrał się za Koziołka Matołka. Dobra była jeszcze rozmowa Ferdka z Edziem na korytarzu i tekst Ferdka: "Babkę diabli wzięli". Odcinek oceniam 9/10.
_________________ Wierzył chłop w gusła, aż mu dupa uschła
[URL=http://zakaz linkowania do nielegalnych kopii plików/Czak-Noris?b=1][/URL]
WKS! i dobry dialog między diabłem a Paździochem - Czego - Chcę kupić te majty - A jednak!
Fajny odcinek, a co do pytań babka została porwana przez diabła, bo jak to powiedział szef za pokutę musi sprowadzić wyjątkowo zatwardziałą dewotkę czy coś takiego A scena z banknotem była dla mnie dosyć fajna
I Ferdek jak pytał gdzie babka... Jak to gdzie we szafie !!
Jak dla mnie kapitalny odcinek. Dobre jak Pazdizoch próbował sprzedać (i sprzedał) te gacie temu 'dyziowi na telefon' . Kapitalna też scena jak wracali z meczu i spotakali Pazdziocha - najlepszy wybuch śmiechu pod koniec . Scena w piekle też genialna - jak na koniec Ferdek by zapomniał po co przyszedł. Dobre tez jak póżniej uważali go za prawie świętego
10/10
"Wu-Ka-eS, Wu-Ka-eS Kró-lem trze-ciej li-gi jest!"
"Zapamiętam pana z najlepszej strony: te kłótnie pod kiblem, zakłócanie porządku... Nawet te pięć złotych, coś je pan ode mnie pożyczył i nie oddał!"
"-To co, kaca ma, czy co?
-Pani Halinko, jak można tak mówić? Przecież to efekt działanie ognia piekielnego. Toż to rycerz w srebrnej zbroi!"
Bardzo dobry odcinek, mnogo dobrych scen i tekstów. Nieźle Ferdek wdepnął na koniec - Klub Pracowitego Abstynenta 8,5/10.
Fajnie zagrany Diabeł. Pażdzioch od razu mu chce wciskać majty - to się nazywa żyłka do handlu. Śmieszne to było.
Potem Babka jak zachwycona: "Koziołek Matołek !" i Pażdzioch opowiadający o tym że sprowadziła sobie "striptisera".
Potem świetna akcja w piekle - i Ferdek z Waldkiem jako diabły
Ale przedtem jakie pożegnanie - Pażdzioch z flaszką a Boczek z kaszanką
Ksiądz też fajnie zagrany.
Naprawdę super odcinek. Mógł być jeszcze bardziej zakręcony ale musi wystarczyć.