Mi tam się podobał, dobra była scena w kuchni, gdy Mariolka mówiła o rolkach, które kiedyś dał jej Ferdek "No wiesz, to było chyba z 5 lat temu" (czy jakoś tak) albo jak mówiła o tych szczęśliwych ludziach...z reklam;d.
Ostatnio zmieniony przez zepi 2010-02-27, 16:14, w całości zmieniany 1 raz
Mariolka to wogóle się zmieniła na gorsze.....już nawet nie śmiga z Łysym na rolkach jak kiedyś i zrobiła się strasznie wyszczekana
_________________ "Nie ważnie ile razy upadniesz, ważniejsze ile razy się podniesiesz!"
http://rzut-karny.bloog.pl/ <Sport bez ściemy!
Felieton:"15 lat temu..."
Zapraszam:)
No właśnie... To nie jest nawet zabawne. W dodatku kiedyś była skromna i pasowała do idei serialu Świat według Kiepskich, a teraz wygląda i zachowuje się jak rozkapryszona małolata z bogatej rodziny. Bardziej denerwuje niż śmieszy i ciągle obraża Ferdka.
Zaczęła się zmieniać stopniowo od czasu, kiedy przefarbowała włosy...
_________________ "Nie ważnie ile razy upadniesz, ważniejsze ile razy się podniesiesz!"
Zdecydownie najlepsza scena była w kuchni. Wybrane cytaty:
[W]: Nam nie chodzi o o o to zatkanie morów normalnie gębów to żarciem we życiu!
[W]: DUPA DUPA DUPA DUPA DUPA!
[F]: Gdzie w tym domu jest wódka??!!
Oraz moment gdy Waldek zgniótł Ferdkowi gazetę.
Bądź też scena gdy Ferdek mówi:
"O, chrupki przyszły " albo dialog z Mariolką (-Ja pierdzielę ale śmieszny serial. -Tylko nie pierdzielę. Co najwyżej możesz powiedzieć ŁAŁ. -Łał ja cież pierdzielę) ...i te udawane śmiechy
I gdy wrobili Babkę w gwałt.
Czasem w życiu też by się taka umowa przydała tylko może trochę inne "możliwości sankcji" xD
Ten sezon zaprzecza wszystkim poprzednim.....np./ pojawiły się efekty specjalne, Ferdek zrobił się leniwy jak nigdy i nawet nie było interesów, a Waldek.....strasznie się popsuł ( tak samo jak Mariolka)
Poza tym, że odcinek był co najwyżej średni, to jeszcze zauważyłem złe tendencje w grze Grabowskiego. W tym odcinku mówił do Haliny "nie mogię" tak jak w nowych odcinkach mówi np. "wódkię". Nie wiem, czy narzucili mu to scenarzyści czy sam zmienił styl, ale nie podobało mi się to.
A co do samego odcinka, to dobra była tylko scena jak udawali że ich bawi program telewizyjny. Generalnie cały pomysł dziwny. Nie rozumiem też, w jaki sposób Paździoch został przedstawicielem tej firmy regulującej stosunki rodzinne oraz po co wrabiali Babkę w molestowanie (to też jakiś niedorzeczny pomysł). 6/10
Ostatnio zmieniony przez paździoch91 2010-10-16, 10:01, w całości zmieniany 1 raz
Końcówka z Babką według mnie też idiotyczna.
Przesadziłem w poprzednim poście - tak bardzo dobrze to znowu nie jest. Daje się odczuć zmienione zachowanie postaci (na razie jeszcze jako tako przejdzie, ale już za jakieś 30 odcinków Mariolka stanie się "paniusią" z krwi i kości, a Halinka wyszczekana jak nigdy wcześniej, brrr...), muzykę to chyba w ogóle robił ktoś inny niż dotychczas, bo jest zupełnie inna, nie taka żwawa jak dawniej. Ale sam pomysł dobry, kilka scen bardzo fajnych (oglądanie TV, teksty o wesołych rodzinkach... z reklam, porwanie umowy przez Ferdka) - może być, a jak na trzeci sezon to faktycznie źle zdecydowanie nie jest.
Odcinek co najwyżej średni, pomysł na odcinek dobry, jednak słabe wykonanie bez jakiś naprawdę śmiesznych scen, minusem jest gra aktorska Żukowskiego.
5/10
Odcinek bardzo średni. Podobało mi się tylko kilka momentów. No i ukazany był bodajże 2 razy pokój Waldka. Stały tam 2 tapczany, może Waldek dzieli pokój z Mariolką?
_________________ Pan jeszcze wielu rzeczy o mnie nie wie.
Mi się podobało. Bunt pijanego Ferdka na stole był super i potem jak doszedł do niego Walduś i Halinka I jeszcze te teksty przy telewizji : Wow, ja cież pierdziele 10/10
Ostatnio zmieniony przez dul. 2011-06-21, 12:50, w całości zmieniany 1 raz
A mi się podobała już pierwsza scena jak paździoch gadał z mariolką
M - ile za te kozaczki?
P - 250 + Vat hmm 300zł
a pożniej z waldkiem ( mina waldka jak pażdzioch mu mówi "taki inteligentny wysportowany chłopak jak ty..."
scena w kuchni z wykrzykiwaniem d*&a d*&a też była niezła i jak ferdek chciał od paździocha zaświadczenie na wypadek pasożytnictwa babki:P
ogólnie dla mnie odcinek dobry chociaż od tego sezonu można zauważyć kilka zmian np to że Waldek już mniej trzyma sztamę z ojcem i Ferdek częściej po nim wrzeszczy niż w 1 sezonie
_________________ - Za te kamizeleczke to ile Pan gęgasz?
- 35
- Co??? Panie, przecież ona cała centralnie jest normalnie wyżarta przez mole!
- Pan jesteś wyżarty!!! 30 powiedziałem a jak nie to pocałuj mnie Pan w dupę!
Od razu daje się zauważyć, że zaczyna się nowa seria (cykl) Kiepskich. Odcinek nieco chaotyczny, niezłe sceny z oglądaniem TV i molestowaniem Ferdka (Babki?). 7,5/10.
Świetny odcinek,same plusy,życie zgodnie z tymi umowami przyniesionymi przez Paździocha.Super też były sceny z kozakami i scena w kuchni.
Marian:"Wiosna lato jesień zima u tatusia forsy ni ma".
Niezłe też było jak Ferdek wrobił Babke w molestowanie seksualne.10/10.Świetny początek 3 sezonu.
Bardzo fajny odcinek klasyczny tekst Ferdka ,,Gdzie w tym domu jest wódka,, .Dobra była scena jak ferdek chciał od paździocha zaświadczenie na wypadek pasożytnictwa babki .Końcowa scena genialna z tym molestowaniem Ferdka przez babkę .9/10.
_________________ Bieresz pan czy nie bieresz bo jak pan nie bieresz to ja biere.
Odcinek fajny.
Plusy:
- Scena z kozaczkami
- Scenariusz "dobrej rodziny"
- Śmieszne teksty typu: "Gdzie w tym domu jest wódka?!"
- Scena w kuchni
- "Molestowanie babki"
Minusy:
praktycznie brak