Ferdek, Walduś i sąsiedzi są zaniepokojeni kondycją polskiego kina. Postanawiają nakręcić film jakiego jeszcze nie było.
Jeden z moich ulubionych odcinków. Najbardziej podobało mi się jak Walduś wymyślał pomysł na film. Co wy sądzicie na temat tego odcinka?
_________________ Wierzył chłop w gusła, aż mu dupa uschła
[URL=http://zakaz linkowania do nielegalnych kopii plików/Czak-Noris?b=1][/URL]
Najlepsza była gala rozdania nagród...Złoty cyc:) Złoty boczek:) Złoty Pażdzierz
_________________ "Nie ważnie ile razy upadniesz, ważniejsze ile razy się podniesiesz!"
http://rzut-karny.bloog.pl/ <Sport bez ściemy!
Felieton:"15 lat temu..."
Zapraszam:)
Nie wiem dlaczego, ale nigdy nie mogę rozróżnić tego odcinka od odcinka Kinematograf... Zawsze mi się mylą (chyba dlatego, że jest podobna akcja i w obydwóch odcinkach wymyślają pomysły na film). Czy to było w tym odcinku, jak Boczek i Edzio grali w filmie "O grubasie i cieniasie"?
Aha... Czyli mylą mi się trzy odcinki xD. Mógłby ktoś ten opisać (nie musi być dokładnie)? Nie chce mi się go oglądać, a nigdy nie mogę go zapamiętać albo raczej myli mi się z dwoma innymi.
Zaczyna się tak, że Paździoch próbuje nakręcić film "Ballada o Borysku", ale mu się nie udaje, bo współpraca z Boryskiem się nie układa. Potem sąsiedzi dochodzą do wniosku, że poziom polskiego kina jest fatalny i postanawiają nakręcić film. Siedzą w kuchni, piją wódę i wymyślają różne rzeczy (pojawiają się sceny z ich wyobraźni, np. Halinka i Ferdek śpiewający "Jabłuszko pełne snu" czy coś z Mariolką i wampirem). Potem się na coś zdecydowali i nakręcili film. W końcu zrobili w dużym pokoju galę, w czasie której wręczyli sobie nagrody ("Złoty Cyc", "Złoty Paździerz", "Złoty Boczek" i "Złoty Ferdas" - o ile nie przekręciłem). Potem chcieli odcisnąć ręce i nogi w betonie na korytarzu ale się zaklinowali.
_________________ Mam nadzieję, że nigdy nie doczekam 393 odcinka ŚWK.
Już wiem, który to odcinek. Dzięki.
Przechodząc do mojej opinii o nim - był fajny, jednak ta scena, gdy wszyscy wyobrażali sobie film, jaki mogliby stworzyć była trochę sztuczna i nudna. Moja ocena to 8,5/10.
Przechodząc do mojej opinii o nim - był fajny, jednak ta scena, gdy wszyscy wyobrażali sobie film, jaki mogliby stworzyć była trochę sztuczna i nudna. Moja ocena to 8,5/10.
Dokładnie. Nie lubię takich greenboksowych wyobrażeń lub retrospekcji. Na szczęście wtedy to była rzadkość i jeszcze tak nie raziła jak w najnowszych odcinkach.
Natomiast odcinek nawet niezły.
Już wspominałem o nudnej scenie z pomysłami i greenboksowych pomysłach bohaterów. Ale na plus: akcja z Boryskiem, chichot Boczka gdy łyknęli po kielichu na pobudzenie wyobraźni, gala i zakończenie. 6/10
Już wspominałem o nudnej scenie z pomysłami i greenboksowych pomysłach bohaterów. Ale na plus: akcja z Boryskiem, chichot Boczka gdy łyknęli po kielichu na pobudzenie wyobraźni, gala i zakończenie. 6/10
Ja nadal nie zmieniam zdania i uważam, że odcinek jest jednym z najlepszych w historii. Dzięki scenom w greenboxach było weselej i ciekawiej. Wymiana zdań Ferdka z Paździochem podczas wymyślania pomysłów, była genialna:
Paździoch: No nie! Nigdy w życiu nie będę grał węża.
Ferdek: A niby dlaczego?
Paździoch: Panie, bo mnie wąż to się kojarzy z fallusem.
Ferdek: No właśnie, właśnie dlatego pan się do tej roli idealnie nadajesz.
No właśnie, te greenboksy psują odcinek. Zresztą, realizacja podobna jak w najnowszych odcinkach: scena w greenboksie, durne stroje i piosenka. Sceny z piosenką "Jabłuszko pełne snu" nie zdzierżę, dlatego dziś w czasie tej sceny zmieniłem stację na chwilę. Z całej sceny wymyślania (długiej i nudnej jak diabli) dobry był tylko ten chichot Boczka jak wymyślił swoją propozycję.
Sceny z piosenką "Jabłuszko pełne snu" nie zdzierżę
A ja tą scenę uważam z bardzo fajną. Greenboxy są fajne jeżeli są dobrze przemyślane, a w tym odcinku tak właśnie było. Nie to co, np. czarno-biała scena w odcinku "Pan Gałganek". Tam chyba chciano sparodiować przedwojenne filmy, ale jak im się udało to chyba każdy widział.
Tam chyba chciano sparodiować przedwojenne filmy, ale jak im się udało to chyba każdy widział.
Nie tyle sparodiować co zrobić scenę w stylu starego kina. Wyszło to oczywiście sztucznie. W tym odcinku mamy podobną scenę (pomysł Boczka). Poza tym, oprócz greenboksów mieliśmy tu durne przebrania (za Drakulę, za węża - to chyba najdurniejsze, Ferdek i Halina w tym kombinezonach ze sztucznymi włosami) i piosenkę. Dla mnie piosenka z pomysłu Ferdka i jej wykonanie to mniej więcej ta sama klasa co piosenka w odcinku "Syn Nilu" - czyli miernota.
Gala rozdania nagród zrekompensowała mi nudną scenę wymyślania scenariuszu filmu, ,,Nagrodę złotego Paździerza, niespodziewanie otrzymuje... Marian Paździoch"
7/10, głownie dzięki drugiej części odcinka
Ogólnie dobry odcinek, scena burzy mózgów jak dla mnie na plus (Wtedy jak wymyślali scenariusz) dobre było jak Boczek woził Paździocha na taczce, rozdanie nagród, i sama końcówka. Trochę przeszkadzało mi mało śmiesznych dialogów, a za resztę 7/10.
Średni na jeża daje 5,5/10 Chociaż powaliło mnie te nagrody złoty cyc złoty boczek itd. Ale dobre bylo jak sie na koncu zabetonowali w tym betonie eheheh
_________________ ,,To paliwo jest do dupy,rozdupcył mi pan motorynke bedzie pan bulił,wszyscy będziecie bulić!!!!!''
Niezliczona jest liczba odcinków które zostały w odcinku Kocham Kino wymieszane jak składniki bigosu. Dlatego ciężko coś napisać bo to już było. Jedno wielkie "deżawi".
Jedynie gala rozdania nagród fajna.
Kolejny odcinek o kinematografii... Na plus kręcenie filmu z Boryskiem "-Ta peruka miała być na czaszce! -A na czym jest? Na d...e?", wymyślanie scenariuszy "Burza mózgów to jest coś takiego, że pijesz jedną flaszkę... potem drugą flaszkę... a potem wszyscy myślą i mówią co wymyślili" i przyznawanie nagród. 8/10.
Nie będe pisał posta pod postem w temacie"Wpadki" tu to napiszę. W scenie Ferdek,Waldek,Boczek i Paździoch idą do tej "Kiepskiej Aleji Gwiazd" i gdy odlali nogi i ręce wołają pomocy to widać ,że pięty Ferdka i Boczka nie przylegają do podłogi.
A odcinek w sumię dobry tylko wkurzające były te sceny w greenboxach(zwłaszcza jak Boczek wymyślał fabułę filmu , Ferdek i Paździoch).