No i wynalazł w końcu Ferdek to perpetuum mobile! Fajna była scena na korytarzu o delirce, "O!" Ferdka i "O!" pukającego się w głowę Paździocha. 9,5/10, świetny pomysł.
Podtrzymuje swoją opinie, kapitalnie wykorzystana dwuznacznosc jezykowa słowa 'spiritus'. KIlka tekstow rozbrajajacych:
Waldus: Tatus, to mnie trzeba bylo mowic od razu, ze bimbera napedzasz
Ferdek : Waldus wiesz jak jest po łacinie duch? Spiritus normalnie spiritus.Duchy i spirytusy to normalnie to samo Boczek: Medium by sie jakies przydało, panie Ferdku
Ferdek: Jakie znowu mendium?
Swietna tez scena jak juz sie uchlali a z dyzuru wrocila Halina.
Fajny odcinek, sam pomysł rewelacja! Dziwne, że Halinka nie zauważyła, co Ferdek zrobił z jej lodówką
"-Medium by się jakieś przydało.
-Jakie znowu mendium?"
"-Tatuś, to trzeba było mówić od razu, że ty bimbera napędzasz"
"-Co tu się dzieje?
-Jak to co, seans spirytusowy se urządzamy"
Fajna była też scena początkowa, jak Ferdek krzyczał w łóżku, bo bał się ducha, a Halina patrzyła na niego jak na wariata
8/10
Super odcinek mi się bardzo podobała ta scena gdzie ferdek i halinka leżeli w łóżku i ferdkowi pokazywał się duch a on co chwili krzyczał(ferdek)a halinka do niego jełopie itp ale dobre tez było jak paździoch Azali przybywaj hehhe albo jak wydychał tymi duchami i ten tekst kurde he kurde perpetum mobile hehe ODCINEK OCENIAM 8,5/10
_________________ ,,To paliwo jest do dupy,rozdupcył mi pan motorynke bedzie pan bulił,wszyscy będziecie bulić!!!!!''
Najśmieszniejszy był nawiedzony Paździoch (genialnie zagrany, uśmiałam się do łez), a tekst odcinka to: "Azali przybywaj!"
Fajny pomysł na odkurzacz do łapania duchów, śmieszne sceny, kiedy Paździocha i Halinę ten duch straszył.
Natomiast nie wiem czego, ale czegoś mi w tym odcinku zabrakło.
Dlatego daję 7,99999/10
Dno,muł i wodorosty,odcinek o duchach,o robieniu z nich spirytusu a więc nic ciekawego nie mogło wyjść.
Marian:"Zobacz pan degenerata.Nawet w klozecie gada do siebie".
Ferdek:"Taka nawiedzona menda ?"
Za to może być tylko 1,5/10.