Oni zawsze znajdą okazję się napić. Tak to się pisze poprawnie po polsku.A ty jak zwykle piszesz jakąś chińszczyzną. A po za tym odcinek dobry jak wiele innych.
Mam ten odc na DVD i zawsze śmieszy mnie do łez scena, kiedy ruska mafia przychodzi po kiszkę Ferdka
_________________ "Nie ważnie ile razy upadniesz, ważniejsze ile razy się podniesiesz!"
http://rzut-karny.bloog.pl/ <Sport bez ściemy!
Felieton:"15 lat temu..."
Zapraszam:)
Sorry, ale Ty najlepszą polonistką tego forum nie jesteś. Więcej nie piszę, bo nie chcę się znowu wykłócać.
Odcinek fajny, zabawne sceny oraz teksty, ale bez rewelacji. 8/10
Zawsze mam ubaw ze sceny, gdy Ferdek krzyczy "KONIEC!", i potrząsa piwem, które się wylewa
[ Komentarz dodany przez: Elvis Scatter: 2010-05-05, 21:27 ]
Nie chodzi o to, kto jest najlepszym polonistą (ze swojej wiedzy wiem, że sigi spokojnie mogłaby być dla ciebie matką, więc trochę dystansu), ale niektórych taka pisownia razi, jednak proszę nie popadać w konflikt.
Taki sobie, ze dwa śmieszne teksty i to tyle. Jak tak patrzę, to tylko ok. połowa odcinków - nawet biorąc pod uwagę tylko te starsze - jest NAPRAWDĘ dobrych (może delikatnie przesadzam). Reszta słaba lub tak jak ten - przeciętna.
W miarę dobry odcinek choć do najlepszych mu daleko. Najlepszy był listonosz i jego teksty:
Mariolka: Łysy?
Listonosz: Choć nie jestem kudłaty, nie będą się śmiały ze mnie głupie małolaty.
(...)
Listonosz (do Mariolki): Nie uważało się, co?
I to jego "Ale jaja!" jak się okazało, że Halinka nie jest w ciąży. Było jeszcze kilka fajnych tekstów.
Pomysł dobry ale można było z tego więcej wycisnąć. 7/10
_________________ Mam nadzieję, że nigdy nie doczekam 393 odcinka ŚWK.
Najlepsza scena jak każdy proponował imie dla dziecka, oczywiscie Pazdioch przedstawił propozycje imienia "Marian" . Dobre też zdziwienie i zdenerwowanie zarazem Waldka, gdy pomyślał, że to Mariolka w ciąze zaszła
odcinek fajny zwłaszcza teksty:Mariola:pewnie mamusia będzie miała dzidziusia! Waldek:mamusia dzidziusia chyba jak se z drewna nastruga:D,albo W:jak matka to tak może przecież matka stara już jest M:no i co? babka też jest stara a urodziła mamusie.W:babkę to się może wszystko przytrafić,wszystko ale żeby matka takie świństwo zrobiła? no i inne zabawne teksty:D odcinek oceniam na 8,5/10
Fajny odcinek 9/10. Najlepsze było jak wymyślali imiona dla dziecka, Jak Ferdek myślał że dziecko Halince zrobił Paździoch, Jak Ferdek dowiedział się że Halinka nie jest w ciąży, Jak Mafia przyszła do Ferdka.
_________________ Pan jeszcze wielu rzeczy o mnie nie wie.
Teksty śmieszne, ryska mafia oczywiście rulez, ale jednak odcinek mnie jakoś nie powalił. Tak, jak Johnny Cage napisał, miło się ogląda, ale nie jest jakoś wybitnie śmieszny.
7-8/10
Odcinek bardzo dobry ,a powiem ,że nawet świetny.Całość dobrze wykonana.Śmieszne teksty.Taki trochę tajemniczy ten odcinek,ale spoko.Początek i koniec najlepsze.Wszyscy aktorzy zagrali świetnie.Edzio świetnie.Jak na Mariolkę też bardzo dobrze.
OCENA:9/10
_________________ "No to za Jagiełło, żeby nas nie pogięło" "Wierzył chłop w gusła, aż mu dupa uschła"
Odcinek taki średni 5/10,byłoby jeszcze niżej,ale jest taka ocena ze względu na te teksty:
Ferdek:"Mariolka,z Babką na rozum,żeś się pomieniała ?"
Edzio:"Choć nie jestem kudłaty nie będą się ze mnie śmiały głupie małolaty","Wielkie w świecie zawieruchy,Kiepscy będą prać pieluchy, robić kaszki, wstawać w nocy - kiedy maluch kocyk zmoczy".Edzio oczywiście jest mistrzem ciętej,rymowanej riposty i gdyby nie on to oceniłbym pewnie ten odcinek na 2 może.
- Walduś: Ale tatuś, ona ten wózek to zabrała, a reszte pierdól zostawiła i co teraz z tym?
- Ferdek: Walduś spokojnie, to Ci się jeszcze może przydać.
- Walduś: Ale zaraz jak tatuś, przecież to na mnie za małe jest nie?