Narzekacie na zakończenie tego odcinka. A zauważyliście jakie jest przesłanie w zakończeniu? Chodzi o to, że ludzie robią głównie to co inni robią. Inni chodzą do supermarketów, to ja też chodzę. Inni oglądają telewizję, to ja też oglądam (półdebile, półwariaci). Jest to jeden z odcinków, który ma jakieś przesłanie.
Niezrozumiały i nieśmieszny odcinek. Jedyne, co było zabawne, to oszustwo Paździocha i teksty księdza. Zakończenie denne, bardzo nie podobał mi się pomysł z zahipnotyzowaniem po uderzeniu lewatywą.
5,5/10, nie warto było oglądać.
Czemu tak niskie oceny? Trochę dziwny ten odcinek, no ale już nie mówcie, że nic śmiesznego w nim nie było Pierwsza połowa bardzo fajna, stary dobry motyw którego w nowych seriach już nie uświadczymy czyli Ferdek i Walduś na fotelach wymyślają kolejne głupoty Teksty przy pierwszych scenach genialne, później w drugiej połowie już trochę gorzej i to zaniża końcową ocenę. Ten motyw z chodzeniem wszystkich mieszkańców po korytarzu rzeczywiście głupkowaty, wierszyk Edzia uratował końcówkę .
Plusy:
- Pogodni Ferdek i Waldek a nie zmęczeni i wk*wieni wszystkim jak w nowych odcinkach
- Preparatum Malibu padłem z tego tekstu
- Tekst Ferdka "Dajcie mi punkt podparcia a zatrzymam Ziemie" Kopernik się znalazł zasrany
- Awanturujący się Boczek w kartonie
- Rymowanka Edzia o Ferdku sk...ynu
Minusy:
- Troszkę nudna druga połowa odcinka
- Tak jak wyżej wspomniałem, minus za to chodzenie po korytarzu
Ocena: 7/10
_________________ I żeby twoja krzywa noga w tym laczku tu więcej nie postała!
Odcinek jeden z lepszych. Motyw z chodzeniem wszystkich mieszkańców po korytarzu ma dobre przesłanie (nie tak trywialne jak w najnowszych odcinkach), że właściwie każdy robi to samo (czy mądry czy głupi), robi coś, bo jest sterowany przez jakieś konwencje. Dobra była też wypowiedź księdza na temat postmodernizmu.