Opis:Do Kiepskich przyjeżdża rodzina Ferdka ze wsi, aby wziąć udział w Festiwalu Piosenki Ludowej.
Dobry ludowy odcinek + Roman Kłosowski jak wujek Władek głownodowodzący zespołem.
Redaktor też nie zrozumiał ,że Ferdek jest z miasta i powiedział ze wsi miasto.
Świetny odcinek! Z 2000r. gdy SwgK - cieszył się największą popularnością! Ten odcinek według mnie kultowy! Fajna atmosfera i ogólnie daje temu odcinkowi 5-
Świetny odcinek! Z 2000r. gdy SwgK - cieszył się największą popularnością! Ten odcinek według mnie kultowy! Fajna atmosfera i ogólnie daje temu odcinkowi 5-
Zgadzam się. Bardzo fajny odcinek - może nie tak śmieszny jak niektóre inne, ale mimo to fajny.
Mi też się nie podobał ten odcinek, lepirj w rolę wójka Władka wcielił się Marek Pyś.
Roman Kłosowski bije na głowe Marka Pysia.
Szkoda ,że to kolejny bardzo dobry aktór który zagrał tylko w jednym odcinku.
Święta racja, Roman Kłosowski świetnie zagrał wujka Władka. W pozostałych odcinkach, w których występował Władek, w jego rolę także powinien wcielić się Roman Kłosowski, gdyż zagrał go moim zdaniem doskonale.
A co do odcinka, to bardzo go lubię i moim zdaniem jest jednym z lepszych odcinków pierwszego sezonu.
_________________ Szanuj bliźniego swego...jak bliźniego swego
sigi [Usunięty]
Wysłany: 2010-02-04, 19:29
Super aktor. Najlepszy w odcinkach Czterdziestolatek.
jeden z najlepszych odcinków Najlepszy był tekst: Z chlebem baby
_________________ "Nie ważnie ile razy upadniesz, ważniejsze ile razy się podniesiesz!"
http://rzut-karny.bloog.pl/ <Sport bez ściemy!
Felieton:"15 lat temu..."
Zapraszam:)
Z chlebem baby! Marek Pyś wg mnie był lepszym wujkiem Władkiem.
Odcinek bardzo fajny i śmieszny. 9,5/10
Na początku dobry był Józef Chlipała Bąk Gąsienica . Świetny:
[Redaktor]: Czym się różni baca od gazdy?
[Józef]: Ni wim, ale tak se myśle, ze baca to bacuja, a gazda gazduja.
_________________ Bresso!!!(!11
Ostatnio zmieniony przez jblaze 2010-03-24, 20:03, w całości zmieniany 1 raz
Ostatnio przy okazji emisji na Polsacie przypomniałem sobie ten odcinek. I teraz trochę bardziej go lubię. Piosenki, których początkowo nie lubiłem, teraz mi się podobają. Roman Kłosowski dobrze pasował do roli wujka Władka w tym odcinku ale nie wyobrażam go sobie w tej roli w odcinku "Interes". W ogóle później zrobili z tej postaci takiego prymitywa ("Interes", "Stypa", "Tamten świat"). Dobry był ten góral i spotkanie Ferdka z Boczkiem na korytarzu. 7/10
_________________ Mam nadzieję, że nigdy nie doczekam 393 odcinka ŚWK.
'smyndryl, smyndryl cynder Wojtek, jaworek jaworek z jeziora' i cała rodzina spadła z łózka. Dobre jak Halina przypominała, ze im mieso za komuny przysłał. Mimo to jakoś nie przepadam za odcinkiem. 8/10
Odcinek taki sobie. Średnio na jeża, a nawet nie. Jedyna zajefajna scena to końcówka i "Jestem z miasta..." No i o wiele lepsza gra aktorki grającej we wcześniejszym odcinku Wioletkę. Niebo, a ziemia.
Nawet fajny odcinek 8/10. Najlepsze była piosenka ferdka" Jestem z miasta" albo jak Ferdek śpiewał smyndryl i cała jego rodzina z niego lała albo końcówka "masz i wracaj do hal"
_________________ Pan jeszcze wielu rzeczy o mnie nie wie.
Bardzo dobry odcinek. Dobre byly sceny na festiwalu. Oraz jak góral przyszedl za ferdkiem po kierpce. Dobre bylo jak śpiewali "smyndryl" - Ale ja wole w roli wujka wladka Marka Pysia niż romana klosowskiego.- 7/10
_________________ Yoka do domu! Niech se rodzinki kręci ale nie Kiepskich!
kiedys mi sie ten odc nie podobal , nie wiem czemu;d a teraz fajny odcinek;d kiedys na religii jak dziewczyny spiewaly na srodku(nie wiem czemu;d) to przed zaczeciem krzyklem "z chlebem baby" to sie ksiadz cieszyl;D
jak na tamten okres średni, najlepsza była scena jak Ferdek zaczął uczyć baby śpiewać i Walduś zareagował na to smiechem, za dużo tańców i śpiewów jak dla mnie 7/10
Ja tam wolę pana Kłosowskiego. Odcinkowi dam 9/10. Fajna był scena końcowa, w której Ferdek oddaje Gąsienicy kierpce i krzyczy: "Góralu, wracaj do hal!"
Fajny odcinek,taki swojski.Oryginalny pomysł z tym połknięciem gwizdka.Roman Kłosowski nieźle poradził sobie w roli wujka Władka.Ferdek wygrał,szkoda,że musiał to nagrodę oddać,ale mimo wszystko 10/10.